Print this page
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 00:29

Π.Π. Karting, 3ος γύρος: Ανεβλήθη για τις 11 Νοεμβρίου

Η ΟΜΑΕ με λύπη ανακοινώνει ότι ο 3ος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, που ήταν προγραμματισμένος να τελεσθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην πίστα καρτ KARTODROMO, αναβάλλεται για τις 11 Νοεμβρίου 2018.

Το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ανακοινωθεί ο τόπος, ελπίζοντας ότι θα έχει τελεσφορήσει η προσπάθεια αδειοδότησης του KARTODROMO. Διαφορετικά θα ανακοινωθεί τις ίδιες ημέρες ο νέος τόπος τέλεσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ομοσπονδία αντάλλαξε πλήθος επιστολών με δημόσιους φορείς, υποστηρίζοντας την διαδικασία αδειοδότησης και την μεγάλη προσπάθεια των διαχειριστών της, τόσο στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της Ομοσπονδίας αλλά επίσης με την πίστη πως έπραττε το σωστό για το συνολικό συμφέρον των αγωνιζόμενων (οικονομικό και αγωνιστικό).

Θα περίμενε κανείς πως λόγω του Αύγουστου θα υπήρχε καθυστέρηση από τις δημόσιες υπηρεσίες. Δεν υπήρξε. Από τις 13 Αυγούστου, ημέρα που η επιτροπή ελέγχου επισκέφθηκε την πίστα και διαπίστωσε θέματα που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, μέχρι και σήμερα, η αδειοδότηση της πίστας ήταν κυρίαρχο ζήτημα καθημερινής δράσης, τηλεφωνημάτων, επιστολών και επισκέψεων σε γραφεία μηχανικών, δικηγόρων και αρμοδίων του Δημοσίου.

Αντίθετα, αναδείχθηκε η «στάση» των στελεχών της Περιφέρειας, όταν μετά από κάθε λύση παρουσίαζαν ένα νέο πρόβλημα παρόλο που όλες οι αρχικές παρατηρήσεις της Επιτροπής, την επόμενη μέρα κιόλας είχαν απαντηθεί με τρόπο που προβλέπει ο αθλητικός νόμος για τον έλεγχο των εγκαταστάσεων. Ακόμα και αυτό έχει απάντηση, αλλά δεν είναι της παρούσης.

Το σημαντικό είναι πως η Ομοσπονδία αντέδρασε άμεσα υποστηρίζοντας το συμφέρον των αθλητών, όταν στις 13 Αυγούστου έπρεπε να παρθεί μία απόφαση μετά τον έλεγχο της επιτροπής. Η ΟΜΑΕ επέλεξε να υποστηρίξει την αδειοδότηση του KARTODROMO, τηρώντας την προκήρυξη του Πρωταθλήματος, ώστε να μην προκαλέσει αναταραχή στους ανθρώπους που Karting. Υπολόγιζε, όμως, πως θα τηρούνταν και οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Περιφέρεια...

Για την ιστορία:
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην επιτροπή ελέγχου με αρμοδιότητα τον έλεγχο του αγωνιστικού χώρου. Όχι των κερκίδων, της πυρασφάλειας, του κυλικείου, των τουαλετών κλπ. Αυτό σημαίνει ότι, τα θέματα που ελέγχει η Ομοσπονδία δεν αφορούν στην κατηγορία της αθλητικής εγκατάστασης, αφού ο αγωνιστικός χώρος θα είναι ίδιος ανεξαρτήτως κατηγορίας του υπόλοιπου της εγκατάστασης.

Last modified on Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 00:38