Print this page
Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 14:41

Το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις προ των πυλών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Rate this item
(0 votes)

Μετά την άκρως επιτυχημένη αναβίωση του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις το περασμένο καλοκαίρι, ως υποψήφιου (candidate) για την ένταξη στο διεθνές πρόγραμμα, ο ελληνικός αγώνας ιστορικών αυτοκινήτων ψηφίστηκε από τα μέλη της αντίστοιχης Επιτροπής της FIA για την ένταξή του στο European Historic Rally Championship 2023.

Το μόνο που απομένει πλέον για την οριστικοποίηση της επιστροφής του ελληνικού αγώνα στον ευρωπαϊκό θεσμό της FIA είναι η υπερψήφιση του προγράμματος του 2023 από το Παγκόσμιο Συμβούλιο του Motorsport, το κεντρικό όργανο αποφάσεων της Διεθνούς Ομοσπονδίας για τους αγώνες.

Κατά συνέπεια, βάσει του προγράμματος των Ιστορικών Ράλλυ της νέας χρονιάς, το Ιστορικό Ακρόπολις του 2023 πιθανότατα δεν θα διεξαχθεί, όπως παραδοσιακά συνέβαινε, το καλοκαίρι. Η πιθανότερη ημερομηνία για τη διοργάνωσή του είναι το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου της επόμενης χρονιάς.

Για όλους τους συντελεστές του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για τους αγωνιζόμενους που έδωσαν το παρόν, αλλά και για τη σκληρή δουλειά όλων των ανθρώπων που πέτυχαν την αναγέννησή του τον Ιούνιο του 2022, στην επέτειο των 20 ετών του κάτω από δυσμενείς συνθήκες, είναι μια δικαίωση.

Ήταν ένας αγώνας ιδιαίτερα φιλόδοξου -αλλά άκρως επιτυχημένου στην εκτέλεσή του- σχεδιασμού, που άφησε απόλυτα ικανοποιημένους τους εκπροσώπους της Διεθνούς Ομοσπονδίας.

Η ένταξη του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ 2023, όταν οριστικοποιηθεί, θα αποτελέσει μια σπουδαία στιγμή για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Και μαζί τη βάση για ένα ακόμα καλύτερο, συναρπαστικό Ράλλυ την ερχόμενη χρονιά, μια γιορτή των αγώνων της χώρας μας!

Read 1032 times Last modified on Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2022 14:43