Print this page
Τρίτη, 08 Ιουνίου 2021 16:48

Π.Π. Crosscar: Νίκη με το "καλημέρα" για τον Ραφαήλ Πιτσή

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα CROSS CAR 2021, μπορεί να «άργησε» να κάνει πρεμιέρα, αφού ο πρώτος επίσημος αγώνας που ήταν προγραμματισμένος ακυρώθηκε, όμως η πρεμιέρα ήταν εντυπωσιακή από πλευράς θεάματος και συναγωνισμού. Δυστυχώς οι συνθήκες και ορισμένες παράμετροι δεν επέτρεψαν στον πίνακα συμμετοχών να είναι γεμάτος, συμπληρώνοντας μόλις 10 οδηγούς σε όλες τις κατηγορίες.

Ο πρώτος γύρος πραγματοποιήθηκε στην πίστα “Dirt Park” στην Χαλανδρίτσα Αχαίας, με την διοργάνωση να αναλαμβάνουν η ΦΙΛΜΠΑ και το ΑΣΜΑ Πάτρας. Συν διοργανωτής ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητας Αχαίας Αθλητισμού – Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, ενώ υποστηρικτής του Αγώνα ήταν ο Δήμος Ερυμάνθου.

Όπως προαναφέραμε ο αγώνας είχε λίγες συμμετοχές με την κατηγορία Cross Car έως 600 να είναι η μοναδική που συμπλήρωσε και θα προσμετρήσει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Νικητής και κυρίαρχος ήταν ο Πιτσής Ραφαήλ – Δημήτριος, που ξεκίνησε τις εμφανίσεις του με το δεξί στον θεσμό, εντυπωσιάζοντας πραγματικά τους συναθλητές του, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Δεύτερος στο βάθρο ήταν ο Μπράτσος Γιώργος, που άφησε για λίγο το τιμόνι του Peugeot 205 που οδηγεί στην άσφαλτο, για να πάρει μια πρώτη γεύση από χώμα. Το τρίτο σκαλί, γέμισε και παράλληλα ομόρφυνε, η πολύ γρήγορη Μπράτσου Κατερίνα, δείχνοντας πως το χώμα είναι και γυναικεία υπόθεση. Άτυχος στάθηκε ο Γιάννης Σουλάνης που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, αφού εγκατέλειψε μετά από μηχανική βλάβη.

Στην κλάση Cross Car από 601 έως 700 ο Μυλωνάκος Θόδωρος κατάφερε να επικρατήσει του Γεωργιάδη Μιχάλη μετά από μια όμορφη μάχη. Τα πλεονεκτήματα των δύο οδηγών ήταν ένα ένα, αφού ο Μυλωνάκος ήξερε την πίστα, αλλά δεν είχε ποτέ ξανά επαφή με το συγκεκριμένο Cross Car, ενώ η εμπειρία του Γεωργιάδη δεν τον βοήθησε και τόσο, αφού οι γύροι του στην πίστα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα.

Ο Χεκιμιάν Ιωάννης ήταν η μοναδική συμμετοχή στην OPEN, γράφοντας όμως τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο ημέρας στην άτυπη γενική.

Στα αυτοκίνητα ο Σταυρόπουλος Δημήτρης ευχαριστήθηκε πραγματικά το Toyota Yaris του, που «πυροβολούσε» μέσα στην πίστα για την κατηγορία έως 1400cc. Ο Παρασκευόπουλος Αναστάσιος στην 1401 έως 1600 πρόσφερε θέαμα με το Citroen SAXO του, ενώ ο Βασίλης Ντέρμας μετά τον δεύτερο γύρο υποχρεώθηκε σε εγκατάλειψη από μικρή μηχανική βλάβη, κάτι που στενοχώρησε τους λίγους τυχερούς που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Χορηγοί Αγώνα: ΚΑΛΕΝΤΖΩΤΗΣ GROUP, ΚΡΕΑΤΑ ΠΑΝΙΤΣΑΣ, Ανθοπωλείο Η ΤΟΥΛΙΠΑ ΤΗΣ ΓΙΩΤΑΣ, Αρτοποιεία ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ, SUBARU ΜΥΛΩΝΑΚΟΣ και KELEPOYRI.GR
Χορηγοί Επικοινωνίας : 4troxoi, Εφημερίδα Πελοπόννησος, patrasevents.gr και automotopatra.gr