Print this page
Σάββατο, 16 Νοεμβρίου 2019 23:42

EKO Racing Dirt Games, Rd.5: Πράξη πρώτη

Στο γνώριμο για τους περισσότερους οδηγούς Markopoulo Park πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Νοεμβρίου, η προκριματική διαδικασία για τον 5ο γύρο των EKO Racing Dirt Games 2019.

Η βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών συνέβαλε στην ιδανική κατάσταση στην οποία αποδείχτηκε πως βρίσκεται η διαδρομή των 1,1 χιλιομέτρων, με την επιφάνεια απλά να κρατάει λίγη υγρασία και τη σκόνη να είναι σαφώς περιορισμένη συγκριτικά με προηγούμενες αναμετρήσεις.

Έτσι, κατά τη σημερινή, πρώτη ημέρα του 5ου γύρου του θεσμού, όσοι βρέθηκαν στον Ιππόδρομο στο Μαρκόπουλο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σπουδαίες μάχες κατά τους προκριματικούς γύρους, τόσο μεταξύ των αγωνιζομένων με χωμάτινες φόρμουλες 600 κ.εκ., όσο και στη μεγαλύτερη κατηγορία, των 750 κ.εκ. Την ίδια ώρα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης, διεξήχθη και αγώνας ατομικής χρονομέτρησης, με αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αναμενόμενα στράφηκε στην κατηγορία των 600 κ.εκ., όπου «έδωσε» πλούσιο θέαμα, με εναλλαγές στις θέσεις και σημαντικές μάχες. Ωστόσο, σε δικό του ρυθμό και στους τέσσερις προκριματικούς γύρους κινήθηκε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 της LaBase Team Greece, ο οποίος απέσπασε και το μέγιστο της βαθμολογίας σ’ αυτό το σκέλος.

Από εκεί και πέρα, από τρεις πρώτες και μια δεύτερη θέση κατέκτησαν οι ταχύτατοι Μιχάλης Τακιδέλλης με Speedcar Xtrem και Νώντας Καρανικόλας με ακόμα ένα La Base RX-01 της LaBase Team Greece. Η μεταξύ τους μάχη, μάλιστα, στο Q3 με τελικό νικητή τον Nώντα Καρανικόλα, ήταν από τις πιο ενδιαφέρουσες της ημέρας. Αντίστοιχα δύο πρώτες και δύο δεύτερες θέσεις κατέκτησε ο «Panagiotis Roustemis» με Kamikaz 3 της Planetkartcross Greece, ενώ οι «Filon» με Semog Trophy, Γιάννης Ρέγγος και Σπύρος Ράπτης, με Semog Bravo και Kamikaz 3 αντίστοιχα, μοιράστηκαν από μία πρώτη και τρεις δεύτερες θέσεις.

Στα 750 κ.εκ. οι συμμετοχές ήταν πέντε, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα αγωνιστούν στον τελικό της αυριανής δεύτερης ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, στους δύο προκριματικούς γύρους που πραγματοποιήθηκαν, από μία νίκη μοιράστηκαν οι Γιώργος Γεωργίου με Semog Bravo και Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος με SR Crosscar με τον Κύπριο οδηγό να εκκινεί πρώτος στον αυριανό τελικό, καθώς κατέκτησε και μία δεύτερη θέση στο σημερινό σκέλος.

Από εκεί και πέρα, μάχη είχαμε και στην κατηγορία Junior -στο πλαίσιο του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης- με τον Αχιλλέα Χριστοδούλου με La Base RX-01 να επικρατεί του Κωνσταντίνου Τακιδέλλη με SpeedcarXtrem με μόλις 0,659 δλ. διαφορά. Μεταξύ των αυτοκινήτων, με Toyota Yaris o Κωνσταντίνος Παπαδάς κέρδισε στα 1.400 κ.εκ. ενώ στα 1.600 κ.εκ. νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Χρέππας με Peugeot 106. Τέλος, στην κατηγορία 2.001+ κ.εκ. τη νίκη πήρε ο Γιώργος Νέγρης με Mazda 323 GTR.

Σε ό,τι αφορά τις χωμάτινες φόρμουλες, τα πάντα κρίνονται αύριο, με τη διεξαγωγή των ημιτελικών και του τελικού για την κατηγορία των 600 κ.εκ. και του απευθείας τελικού για τα μεγαλύτερα μονοθέσια. Ο αγώνας ξεκινάει στις 10:30, ενώ, υπενθυμίζεται ότι η είσοδος στο Markopoulo Park είναι ελεύθερη.

Ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.