Print this page
Παρασκευή, 24 Μαϊος 2019 12:17

ΕΚΟ Racing Dirt Games: Με φόντο τον τίτλο των Ομάδων!

Το 2019 αναμένεται να είναι η κορυφαία εκδοχή του EKO Racing Dirt Games στην σύντομη, αλλά λαμπερή ιστορία του. Μία σειρά από καινοτομίες που έχουν ανακοινωθεί, έχουν ήδη αυξήσει το ενδιαφέρον κατακόρυφα και μαζί την ανυπομονησία των φίλων των αγώνων. Για αρκετούς, η σημαντικότερη εκ αυτών είναι η θέσπιση του Κυπέλλου Ομάδων, το οποίο και θα ισχύει από φέτος προσθέτοντας επιπλέον ενδιαφέρον στο θεσμό.

Με μία σειρά από Κατασκευαστές και εταιρίες να έχουν εμπλακεί στο χώρο τη τελευταία διετία, η θέσπιση του συγκεκριμένου Επάθλου αποτέλεσε μία λογική, αλλά συνάμα εκρηκτική συνέπεια. Έτσι, τέσσερις ομάδες με δύο οδηγούς έκαστη, θα παλέψουν στους 6 αγώνες του EKO Racing Dirt Games για το στέμμα της κορυφαίας στο θεσμό. Κάθε μία, έχει δηλώσει τον πρώτο της οδηγό, ενώ ο δεύτερος θα μπορεί να εναλλάσσεται ανάλογα με τον αγώνα, και αν η ομάδα το επιθυμεί.

Κάπως έτσι, είχαμε και τις πρώτες μεταγραφές στο EKO Racing Dirt Games, με την La Base Greece να βάζει στις τάξεις της τον περσινό Κυπελλούχο στην κατηγορία των 600 κ.εκ., Γιώργο Ζυμαρίδη! Η ισπανική εταιρία, την οποία στη χώρα μας αντιπροσωπεύει το Car Center, μπορεί να έχει σύντομη ιστορία στο χώρο, αλλά το RX-01 έχει δείξει από νωρίς τα διαπιστευτήρια του.

 

Ο περσινός Κυπελλούχος του EKO Racing Dirt Games φυσιολογικά ξεκινάει με τον τίτλο του φαβορί, με τον ίδιο να έχει ξεκάθαρο στόχο να διατηρήσει τα σκήπτρα και φέτος στην κατηγορία έχοντας για μια ακόμα χρονιά την τεχνική υποστήριξη της SR Crosscar. Δίπλα του θα έχει ένα από τα ισχυρά ονόματα του θεσμού, τον Νώντα Καρανικόλα. Ο 33χρονος οδηγός, που ήταν ανίκητος στην κατηγορία Open στο παρελθόν, έχει αποδείξει ότι έχει όλα τα φόντα να κερδίσει και σε αυτή των 600 κ.εκ.

Απέναντι τους, όμως, θα βρουν την Speedcar Motul Team Greece, που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το έπαθλο, διαθέτοντας ισχυρό δίδυμο, αλλά και αποδεδειγμένα ανταγωνιστική χωμάτινη φόρμουλα. Η Speedcar θεωρείται από τους πλέον παραδοσιακούς κατασκευαστές στο χώρο, με πολυετή παρουσία και εμπειρία, με τις κατασκευές της να πρωταγωνιστούν, ενώ την αντιπροσώπευση της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει η Πλειάδες Motors.

 

Πρώτος οδηγός της ομάδας και αιχμή του δόρατος, θα αποτελέσει ο Στέφανος Καμιτσάκης, όντας και μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές της Speedcar φέτος. Ο ταλαντούχος Έλληνας οδηγός, που ανδρώθηκε στα καρτ και διέπρεψε σε αγώνες μονοθεσίων στο εξωτερικό, αγωνίστηκε και το 2018 στο EKO Racing Dirt Games κάνοντας επίδειξη του πληθωρικού ταλέντου. Το δεύτερο Speedcar θα έχει στη διάθεση του ο “Scud”, ο οποίος επίσης προέρχεται από το χώρο του καρτ. Μπορεί να μην έχει εμπειρία από αγώνες του είδους, αλλά αναμένεται να είναι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του θεσμού.

Βέβαια, αντίστοιχο ρόλο θα έχει και η Planet Kart Cross Greece, η οποία και θα συμμετάσχει με δύο Kamikaz 3. Η γαλλική εταιρία κατασκευής χωμάτινων φόρμουλων, είναι αυτή που έχει πάρει το χρίσμα από την FIA για την προώθηση του σπορ παγκοσμίως, με τις κατασκευές της να είναι εξαιρετικά διαδεδομένες.

 

Ο Άρης “Ιαβέρης” Μαρκουίζος θα είναι και φέτος το πρώτο βιολί της ομάδας. Ο ταχύς και πάντα θεαματικός οδηγός, έχει ήδη την εμπειρία μίας χρονιάς στο EKO Racing Dirt Games και φέτος στόχο έχει την κορυφή. Κάτι που επιθυμεί, αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει και ο Παναγιώτης Ρουστέμης! Ο 21χρονος οδηγός το 2018 ήταν ταχύτερος από συνδυασμούς με μεγαλύτερη εμπειρία και δείχνει ικανός για το καλύτερο.

Μία ακόμα ομάδα, επίσης με Speedcar, θα είναι και η Halivelakis Racing! Με XTrem της ισπανικής εταιρίας και την τεχνική υποστήριξη της SM Sport, οι Νικόλας και Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με δεδομένη την εμπειρία τους από τους αγώνες Ράλλυ.

 

Ο Νικόλας Χαλιβελάκης από την πλευρά του, έχει ως πλεονέκτημα την εμπειρία του 2018, όπου και συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του EKO Racing Dirt Games. Αντίθετα, ο Κωνσταντίνος επιστρέφει στην ενεργό δράση μετά από μία αποχή δύο ετών, αλλά με την ταχύτητα που έχει επιδείξει στο παρελθόν στις ειδικές διαδρομές, είναι δεδομένο πως αποτελεί θέμα χρόνου η επιστροφή του σε κορυφαία αποτελέσματα.

Στον πρώτο αγώνα του θεσμού, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στον Ιππόδρομο Αθηνών στο Μαρκόπουλο, η LaBase Greece πήρε σημαντικό προβάδισμα μια και οι οδηγοί της συγκέντρωσαν 49,5 βαθμούς έναντι της δεύτερης Planet Kartcross Greece με 9 βαθμούς και της τρίτης Speedcar Motul Team Greece με 3 βαθμούς.

Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες και τους οδηγούς τους μπορείτε να βρέιτε στην ενότητα TEAMS της ιστοσελίδας των EKO Racing Dirt Games (http://www.dirtgames.gr/teams).

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας.