Print this page
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 17:37

Με δύο αγώνες στα Μέγαρα πέφτει η αυλαία του Ενιαίου ΣΟΑΑ 2017

Με έναν πρωταθλητή Γενικής, τον Νίκο Ζάχο, και αρκετούς επίδοξους Πρωταθλητές στους Νέους, θα διεξαχθούν οι δύο τελευταίοι αγώνες του φετινού SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου στην πίστα των Μεγάρων, το διήμερο 2-3 Δεκεμβρίου 2017. Το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. σε συνεργασία με το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. διοργανώνουν τον τελευταίο για φέτος αγώνα ταχύτητας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο είναι και πάλι η πολυπληθέστερη κατηγορία με 15 συμμετέχοντες.

Από αυτούς οι οκτώ οδηγοί είναι κάτω των 30 ετών, με αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη κατηγορία, καθώς είναι διαθέσιμοι 50 βαθμοί νίκης, να έχουν μαθηματικές ελπίδες τίτλου έξι από τους οκτώ οδηγούς. Κατά συνέπεια οι δύο τελευταίοι γύροι του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου του 2017 προμηνύονται αμφίρροποι, άκρως ανταγωνιστικοί και φυσικά πολύ θεαματικοί.

Παρόλα αυτά εκείνος που έχει τον πρώτο λόγο βάσει βαθμολογίας και εν αναμονή της έφεσης του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου για τον αποκλεισμό του από την Τρίπολη, είναι ο Στράτος Κυρλαγκίτσης που προηγείται στους Νέους και φιλοδοξεί να διατηρήσει ή και να αυξήσει τη διαφορά. Ο Χαραλαμπόπουλος εξακολουθεί να είναι ένας από τους ταχύτερους Νέους φέτος, ενώ η παρουσία του Φίλιππου Καλέση που απείχε από την Τρίπολη λόγω υποχρεώσεων στον Παγκόσμιο τελικό του Rotax, θα φέρει έναν ακόμη δυνατό συνδυασμό στη μάχη της νίκης.

Από εκεί και πέρα ο Παναγιώτης Ρουστέμης θέλει να συνεχίσει ακριβώς από εκεί που σταμάτησε στον προηγούμενο αγώνα. Τη νίκη δηλαδή καθώς έγινε ο τρίτος διαφορετικός νικητής στους Νέους για φέτος και ο Γιάννης Ποτουρίδης να διατηρήσει το… χάρισμα των εξαιρετικών βαθμολογήσεων μέχρι τώρα, οι οποίες τον έχουν φέρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Τις λιγότερες πιθανότητες έχει ασφαλώς ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, ο οποίος πάντως έχει αποδείξει πως είναι ικανός για την έκπληξη και μια θέση ψηλά στην κατάταξη αν τον ευνοήσουν οι συνθήκες. Εκτός της μάχης του τίτλου αλλά πάντα συμμετέχοντες με όραμα το μέλλον κυρίως και τις εμπειρίες είναι ο Μιχάλης Δουλτσίνος και ο Ιάκωβος Γιουσουρούμ.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 11:00, ενώ την Κυριακή το πρόγραμμα ανοίγει το warm up των οδηγών στις 10:00.

Οι δηλώσεις των οδηγών:

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος – Νο. 1:
«Περιμένουμε την απόφαση της έφεση από τον αγώνα της Τρίπολης για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Όσο για τα Μέγαρα πάμε να αποδείξουμε για μια ακόμη μια φορά την ταχύτητά μας. Καλή επιτυχία σε όλους και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Παναγιώτης Ρουστέμης – Νο. 2:
«Θέλουμε έναν ωραίο αγώνα για να κλείσουμε όμορφα μια καλή χρονιά».

Στράτος Κυρλαγκίτσης – Νο. 3:
«Πλέον κυνηγάμε το πρωτάθλημα και θέλω να κρατήσουμε τη διαφορά μας. Ελπίζω να είναι όλα καλά στον αγώνα στα Μέγαρα και να οδηγήσουμε όλοι καθαρά χωρίς σκοπιμότητες».

Γιάννης Ποτουρίδης – Νο. 4:
«Αυτός είναι ουσιαστικά ο πρώτος οργανωμένος αγώνας στην πίστα. Θέλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να έχουμε καθαρό αγώνα χωρίς επαφές. Τα υπόλοιπα θα φανούν στην πίστα».

Ταξιάρχης Ασημακόπουλος – Νο. 5:
«Ελπίζω να έχουμε ένα καλό αγώνα χωρίς τζαρτζαρίσματα και να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Ιάκωβος Γιουσουρούμ – Νο. 6:
«Αρχίζω και μαθαίνω το αυτοκίνητο κάτι που μου δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Επιπλέον σε αυτόν τον αγώνα είναι και η πρώτη φορά φέτος που έχω ήδη κάνει κάποια χιλιόμετρα στην συγκεκριμένη πίστα, έτσι δεν πάω στο άγνωστο. Φοβάμαι μόνο τη βροχή».

Μιχάλης Δουλτσίνος – Νο.7:
«Μακάρι να μη βρέξει, να μην έχουμε επαφές και να ευχαριστηθούμε έναν καλό αγώνα. Είναι ένας τελικός και οφείλουμε να είναι καθαρός και ωραίος».

Φίλιππος Καλέσης – Νο. 8:
«Αυτός είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος αγώνας του Ενιαίου σε αληθινή πίστα, αλλά δεν θα είναι εύκολος, γιατί έχει πολλά σημεία με δυνατά φρένα και θα είναι μια πρόκληση. Φυσικά είναι και το θέμα της βροχής γιατί υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε βρόχινο αγώνα τελικά».

Χάρης Κωκμοτός – Νο. 9:
«Εύχομαι να είναι όλα καλά με την πίστα και τον καιρό του Σαββατοκύριακου, για να μπορέσουμε να γίνει ένας καλός αγώνας. Αξίζουν έπαινοι στα Σωματεία που οργανώνουν τον αγώνα για τη μεγάλη προσπάθειά τους και θεωρώ πως θα έχει και αυτός ο αγώνας του Ενιαίου επιτυχία».

“LE MAN” – Νο. 10:
«Χαίρομαι που θα γίνει ο αγώνας σε κανονική πίστα γιατί αυτό είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για αυτόν το θεσμό. Με δεδομένο ότι ο καιρός θα είναι καλός, πιστεύω ότι θα έχουμε ένα ωραίο διήμερο. Για μένα είναι ακόμη αρχή, οπότε βλέπουμε προχωρώντας».

Νίκος Ζάχος – Νο. 11:
«Εμείς κατεβαίνουμε μόνο για τη διασκέδασή μας, έχοντας εξασφαλίσει τον τίτλο.Ελπίζω να γίνει ένας καλός αγώνας, χωρίς επαφές, όπως στην τρίπολη και να ολοκληρωθεί η πρώτη χρονιά του Ενιαίου, ομαλά και όμορφα».

Γιώργος Καμιτσάκης – Νο. 12:
«Φτάνουμε στο τέλος της πρώτης χρονιάς του Ενιαίου και είναι καλό που αυτός ο τελικός γίνεται σε μια κανονική πίστα. Ελπίζω να τελειώσουμε όμορφα και τον αγώνα και να δούμε τη συνέχεια για την επόμενη περίοδο».

Γιώργος Σαρταμπάκος – Νο. 14
«Φτάσαμε στο τέλος της πρώτης χρονιάς και το αποκορύφωμα είναι ένας αγώνας στα Μέγαρα. Εύχομαι να τον απολαύσουμε και να είναι ένας όμορφος αγώνας».

Στάθης Κουκέας – Νο. 15:
«Εύχομαι να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο και να ολοκληρωθεί έτσι ένας εξαριετικός θεσμός. Για μένα ήταν η πρώτη χρονιά και είμαι ικανοποιημένος από τις επιδόσεις μου. Ανυπομονώ ήδη για την επόμενη».

Μίλτος Κύρκος – Νο. 16:
«Είναι οι τελευταίοι αγώνες του Ενιαίου και ελπίζω να είναι καλοί και καθαροί. Εύχομαι το καλύτερο για όλους».

Βαθμολογία Ενιαίου

Last modified on Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 17:45