Print this page
Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 16:23

Π.Π.Ταχύτητας: Επιστροφή στα Μέγαρα με 41 συμμετοχές!

Για πρώτη φορά μετά από δυόμισι χρόνια, το προσεχές Σαββατοκύριακο 2-3 Δεκεμβρίου οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Αθήνας και της Αττικής θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά το θέαμα ενός αγώνα Ταχύτητας στο αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, όπου τους περιμένουν 41 αγωνιζόμενοι για την πολυαναμενόμενη τελική μάχη του Ενιαίου ΣΟΑΑ, καθώς και των θεαματικών κατηγοριών Τουρισμού-Μεγάλου Τουρισμού, Formula Saloon και Ιστορικών!

Πιστό στην προσπάθειά του να ανοικοδομήσει τον τελευταίο ενάμισι χρόνο τον τόσο σημαντικό για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό θεσμό της Ταχύτητας, προσπάθεια με κόστος ουδόλως αμελητέο, το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. εξασφάλισε τις προϋποθέσεις για το κρίσιμο βήμα της φετινής επιστροφής στην πίστα των Μεγάρων, και για τη διοργάνωση -σε συνεργασία με το Σωματείο Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α.- του 3ου γύρου του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Η πολυπληθέστερη κατηγορία, με 15 συμμετοχές, είναι του Ενιαίου ΣΟΑΑ με τα ισοδύναμα Skoda Fabia 1.2 Turbo. Ο θεσμός κλείνει τη φετινή πρώτη χρονιά της επιστροφής του με τον 9ο και 10ο γύρο του στα Μέγαρα, και οι μάχες της κορυφής αναμένονται συγκλονιστικές μετά τους «ανοιχτούς λογαριασμούς» που έμειναν μεταξύ των πρωταγωνιστών στους αγώνες της Τρίπολης!

Εξίσου θεαματικές αναμένεται να είναι και οι μάχες μεταξύ 6 συμμετεχόντων της κατηγορίας Τουρισμού και άλλων 4 της κατηγορία Μεγάλου Τουρισμού, που θα αγωνιστούν μαζί, όπως και 8 οδηγών της Formula Saloon, κατηγορίας με μεγάλες τεχνικές ελευθερίες και εντυπωσιακά αυτοκίνητα, και επίσης 8 οδηγών της κατηγορίας των Ιστορικών αυτοκινήτων.

Η μεγάλη επιστροφή της Ταχύτητας στα Μέγαρα θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί του Σαββάτου 2/12 με τις Ελεύθερες Δοκιμές - ενώ θα έχει προηγηθεί ο Τεχνικός και Διοικητικός Έλεγχος. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι Χρονομετρημένες Δοκιμές, που θα καθορίσουν τις σειρές εκκίνησης των αγώνων της Κυριακής 3/12. Ο πρώτος από αυτούς θα ξεκινήσει ξανά στις 11:00 π.μ., μετά από το ωριαίο warm-up.

Με την ποιότητα των αγωνιζόμενων και τη συμπλήρωση του αριθμού συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, ο πρώτος αγώνας Ταχύτητας στα Μέγαρα μετά από 2,5 χρόνια υπόσχεται μοναδικό θέαμα. Δεδομένου ότι το εισιτήριο εισόδου έχει κρατηθεί στην άκρως προσιτή τιμή των 5 Ευρώ, ραντεβού το Σαββατοκύριακο στα Μέγαρα!

Συμμετοχές