Print this page
Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 14:41

7ος & 8ος Γύρος Ενιαίου ΣΟΑΑ, Τρίπολη: Συμμετοχές

-16 Skoda Fabia στον αγώνα ταχύτητας της Τρίπολης.
-Νέο πρόσωπο στο θεσμό ο “Le Man”.
-Οι Ζάχος και Χαραλαμπόπουλος πρωτοπόροι στις δύο κατηγορίες.

Ο πολυπληθέστερος αγώνας του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 είναι μέχρι στιγμής ο 2ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που θα διοργανώσει το Σωματείο ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης. 16 Skoda Fabia 1.2 TSI θα στηθούν στη γραμμή της εκκίνησης για τους δύο αγώνες του Ενιαίου, οι οποίοι θα είναι ο 7ος και 8ος αγώνας για φέτος.
Η Τρίπολη αποτελεί μιας ιστορικής σημασίας, πεδίο για το Ενιαίο του ΣΟΑΑ και αυτό φέτος επιστρέφει εκεί, για να προσφέρει θέαμα και ανταγωνισμό με τον μοναδικό τρόπο που έχουν δείξει φέτος οι συμμετέχοντες του θεσμού, ό,τι μπορούν να κάνουν.
Στους οδηγούς που έχουμε γνωρίσει μέχρι τώρα, Νέους αλλά και μεγαλύτερους προστίθεται σε αυτόν τον αγώνα και ένα σπουδαίο όνομα του ελληνικού motorsport ο Λεωνίδας Μανιατόπουλος. Ο “Le Man” ξεκινά την «περιπέτειά» στο SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο από τον αγώνα ταχύτητας της Τρίπολης και σκοπεύει να επιστρέψει στους αγώνες έπειτα από αρκετά χρόνια, ανταγωνιστικός.

 
Τρεις απουσίες θα υπάρχουν πάντως στο 4ο αγώνιστικό Σαββατοκύριακο του SEAJETS ΣΟΑΑ Eνιαίου 2017. Ο Φίλιππος Καλέσης που εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Τελικό του ROTAX MAX στο Portimao της Πορτογαλίας, ο Τάκης Κουτσίκος που δεν θα αγωνιστεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο Βασίλης Κοκλάνης ο οποίος για λόγους υγείας στερείται μια ακόμη φορά το φετινό του ντεμπούτο.
Σε αγωνιστικό επίπεδο ο Νίκος Ζάχος που προηγείται στη βαθμολογία της γενικής κατάταξης αλλά και των άνω των 30 ετών, μπορεί ακόμη και να εξασφαλίσει τον τίτλο, αν συνεχίσει με τον εντυπωσιακό τρόπο που του έχει φέρει μέχρι στιγμής συνεχόμενες νίκες, ενώ στους Νέους έχουμε μεγαλύτερες μάχες. Ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος απολαμβάνει μια διαφορά 13 βαθμών από τον Στράτο Κυρλαγκίτση και όλα είναι ανοιχτά.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των οδηγών ενόψει του αγώνα.

Γιάννης Χαραλαμπόπουλος – Νο. 1
«Επειδή οι συνθήκες στο Τατόι ήταν ιδιαίτερες, στην ουσία αυτός είναι ο πρώτος αγώνας ταχύτητας του Ενιαίου σε πίστα και για αυτό είναι σημαντικός. Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία σε όλους και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Παναγιώτης Ρουστέμης – Νο. 2
«Εύχομαι να γίνει ένας ωραίος αγώνας χωρίς επαφές μεταξύ μας και χωρίς προβλήματα. Καλή επιτυχία σε όλους».

Στράτος Κυρλαγκίτσης – Νο. 3
«Θα ήθελα να κάνω έναν αγώνα με μεγαλύτερη συγκέντρωση σε σχέση με το Τατόι και να διορθώσω τα λάθη του προηγούμενου αγώνα. Το αυτοκίνητο έχει επισκευαστεί πλήρως μετά το άτυχο αποτέλεσμα που είχαμε στο Τατόι. Καλή επιτυχία σε όλους και εύχομαι να το ευχαριστηθούμε».

Γιάννης Ποτουρίδης – Νο. 4
«Αυτός είναι ο πρώτος οργανωμένος αγώνας σε πίστα για το φετινό Ενιαίο. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως είναι καλός και καθαρός αγώνας. Σίγουρα θα έχει έντονο συναγωνισμό! Ας ελπίσουμε ο καιρός να είναι με το μέρος μας. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους οδηγούς».

Ταξιάρχης Ασημακόπουλος – Νο. 5
«Η συμμετοχή στην Τρίπολη μας προκαλεί δέος. Έχω ξεκινήσει τους αγώνες με το Ενιαίο έτσι για μένα παντού μέχρι σήμερα είναι ένα ντεμπούτο. Θέλω να το ευχαριστηθώ και το μόΝο. σίγουρο είναι πως θα έχω μια δυνατή υποστήριξη από τον κόσμο».

Ιάκωβος Γιουσουρούμ – Νο. 6
«Ελπίζω να μην βρέχει γιατί δεν έχω οδηγήσει ξανά το αυτοκίνητο στην βροχή. Είμαι χαρούμενος πάντως γιατί πρόσθεσα κάποια χιλιόμετρα ως εμπειρίες μετά από δοκιμές και πλέον το συναίσθημα στο αυτοκίνητο είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμεΝο.υς αγώνες».

Μιχάλης Δουλτσίνος – Νο. 7
«Ευχόμαστε να μη βρέχει στην Τρίπολη ώστε να γίνει ένας καθαρός αγώνας. Επίσης να μην έχουμε τις επαφές που είχαμε στο Τατόι. Εγώ θα είμαι κάπως επιφυλακτικός καθώς δεν έτρεξα εκεί, οπότε είναι η πρώτη μου φορά στην πίστα σε συνθήκες αγώνα».

Χάρης Κοκμωτός – Νο. 8
«Η Τρίπολη είναι μια πίστα που ξέρουμε καλά και είναι σταθερή χωρίς αλλαγές στην χάραξη. Ελπίζω να μην τα χαλάσει ο καιρός που είναι πάντα περίεργος στην Τρίπολη. Οι συνθήκες και οι προοπτικές είναι καλές και είμαι βέβαιος πως το θέαμα θα είναι απολαυστικό».

«LE MAN» – Νο. 9
«Χαίρομαι πολύ που συμμετέχω σε αυτό το Ενιαίο. Έστω και αν τα καταφέραμε κάπως αργά σε σχέση με τους υπόλοιπους, είναι πολύ ευχάριστο που αποτελούμε και εμείς κομμάτι αυτού του θεσμού και θέλω πολύ να το ευχαριστηθούμε και στην Τρίπολη και συΝο.λικά φέτος».

Νίκος Ζάχος – Νο. 10
«Δεύτερος αγώνας σε πίστα και εμείς θέλουμε ένα καλό αποτέλεσμα να εξασφαλίσουμε τον τίτλο του φετινού Ενιαίου. Θα προσπαθήσω να το πάρω στον 1ο αγώνα της Κυριακής ώστε να οδηγήσω στον επόμεΝο. χωρίς κάποιο ιδιαίτερο άγχος. Ελπίζω να μη βρέξει γιατί αυτός είναι και στην ουσία ένας πραγματικός αγώνας σε πίστα σε σχέση τουλάχιστον με το Τατόι».

Γιώργος Καμιτσάκης – Νο. 11
«Είναι ο πρώτος αγώνας σε κανονική πίστα. Αυτό δίνει πλεονέκτημα σε κάποιους και στην ουσία είναι ο πρώτος αγώνας ταχύτητας του Ενιαίου. Αναμένεται με ενδιαφέρον».

Αντώνης Κοτζιάς – Νο. 12
«Εύχομαι να έχουμε έναν καλό αγώνα, χωρίς να προκαλούμε ο ένας τον άλλον. Εγώ βέβαια προκαλώ τον Στάθη Κουκέα και δηλώνω ότι το μόΝο. σίγουρο είναι ότι δεν θα περάσει καλά μαζί μου».

Γιώργος Σαρταμπάκος – Νο. 14
«Το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο συνεχίζεται στην Τρίπολη και η επιτυχία είναι δεδομένη και εκεί. Πρώτη φορά συμμετέχουμε και προσωπικά αλλά και σαν θεσμός σε αυτήν την πίστα και ελπίζουμε για το καλύτερο. Καλή επιτυχία σε όλους».

Στάθης Κουκέας – Νο. 15
«Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους. Πάμε στην Τρίπολη να απολαύσουμε και το 4ο φετινό Σαββατοκύριακο του Ενιαίου και εύχομαι να φύγουμε όλοι ικαΝο.ποιημέΝο.ι. Υπόσχομαι πάντως ότι ο μόΝο.ς που θα φύγει δυσαρεστημέΝο.ς από μένα είναι ο Αντώνης Κοτζιάς!».

Λυμπέρης Παπάζογλου – Νο. 16
«Η Τρίπολη είναι κάτι το μαγικό για μένα γιατί η μεγάλη μου αγάπη είναι το Alfasud με το οποίο στην Τρίπολη είχε γίνει το πρώτο Ενιαίο του ΣΟΑΑ. Έτσι ο αγώνας έχει μεγάλη αξία για μένα και επίσης γιατί εξακολουθούμε να στηρίζουμε τους νέους οηγούς. Να… κουβαλάμε δηλαδή το νερό για τους νεότερους ώστε να γίνει κάτι καλύτερο για το άθλημα».

Μίλτος Κύρκος – Νο. 17
«Αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητο και προσπαθούμε να το επιδιορθώσουμε ώστε να μπορέσουμε τελικά να βρεθούμε στην εκκίνηση της Τρίπολης. Θέλουμε να το ευχαριστηθούμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο από πλευράς αποτελέσματος».


Βιογραφικό σημείωμα: Λεωνίδας Μανιατόπουλος

Ο Λεωνίδας Μανιατόπουλος αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια με το ψευδώνυμο “Le Man”. Έχει γεννηθεί στις 11 Ιουνίου του 1969 και είναι γιος του Αλέξανδρου Μανιατόπουλου. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό χρονολογείται από πολύ μικρή ηλικία, λόγω οικογένειας, όμως δεν περιορίζεται στους αγώνες αυτοκινήτων. Είναι λάτρης του enduro, παίζει μπάσκετ και του αρέσει ο κινηματογράφος. Είναι ανταγωνιστικός στις περισσότερες δραστηριότητες της ζωής του και γενικώς απολαμβάνει κάθε αγωνιστική διαδικασία. Έχει μεγαλώσει μέσα στους αγώνες και είναι… πρωταγωνιστής από νεαρή ηλικία ξεκινώντας από τα καρτ. Ακολούθησε μια ολιγοετής πορεία στην F3 πριν καταλήξει στο αυτοκίνητο και τις μικρές κλάσεις της F2. Συχνότερα καθόταν στο bucket του MG ZR και αρκετών αγωνιστικών της Renault. Με το Ενιαίο επιστρέφει στη δράση έπειτα από το 2007 ουσιαστικά καθώς από εκείνη τη χρονιά και μετά η παρουσία του στους αγώνες ράλι είχε αρχίσει να μην είναι τόσο συχνή. Η επιστροφή του στην πίστα μετράει ακόμη περισσότερα χρόνια. Συμμετέχει με τα χρώματα της Motion n Style KTM και με την τεχνική υποστήριξη της Colin Rallying & Racing.

Βαθμολογία Ενιαίου ΣΟΑΑ