Print this page
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2015 14:53

44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδά: Με 16 συμμετοχές

Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδά, που διοργανώνεται από το Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης" (Α.Ο.Θ.) στις 31 Οκτωβρίου-1 Νοεμβρίου 2015 και συγκέντρωσε 16 συμμετέχοντες.

Στο 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδά θα κριθεί ο τιτλούχος του Κυπέλλου Ράλλυ Βορείου Ελλάδος 2015, αφού ο εν λόγω αγώνας αποτελεί τον τελευταίο γύρο του θεσμού και 4 οδηγοί, έχουν ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Μαζί με το Σπριντ Θερμαϊκού-Λαγκαδάς θα διεξαχθεί και ο "2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ.", με πεδίο βολής την ειδική διαδρομή "Πέντε Βρύσες" που έχει μήκος 8,5 χιλιομέτρων και θα διεξαχθεί 3 φορές. 

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι γρήγορη και κατηφορική στο μεγαλύτερο μέρος της, ενώ  απέχει μόλις 38 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, στοιχείο που την καθιστά εύκολα προσβάσιμη, για όσους θελήσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα. Η αφετηρία βρίσκεται στον δρόμο από Λοφίσκο προς Πέντε Βρύσες, ο τερματισμός είναι στην διασταύρωση η οποία οδηγεί αριστερά προς Πέντε Βρύσες και στην συνέχεια προς Λουτρά Λαγκαδά και δεξιά προς Όσσα, ενώ σε δύο σημεία η οργάνωση θα τοποθετήσει συστήματα τεχνικής επιβράδυνσης (σικέιν).  Σημειώνεται, πως στα Λουτρά Λαγκαδά θα στεγάζονται το Service Area του αγώνα, ενώ στην Όσσα θα πραγματοποιηθούν ο τερματισμός και η απονομή κυπέλλων.

Ακόμη, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του αγώνα, στο Δημαρχιακό Μέγαρο του δήμου Λαγκαδά. Τον δήμο Λαγκαδά εκπροσώπησαν στο πάνελ  ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πολιτικής προστασίας κ. Στόϊος, ο Δημοτικός Σύμβουλος  υπεύθυνος για θέματα που αφορούν στην Όσσα και τον Βερτίσκο κ. Μήττας,  ο Πρόεδρος των ιαματικών πηγών Λαγκαδά κ. Μάρκου και ο κ. Διαμαντής της  πολιτικής προστασίας. Τον Α.Ο.Θ. εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της οργανωτική επιτροπής κ. Ψηφίδης, ο αντιπρόεδρος κ. Αραμπατζής και ο κ. Χαρατάσος Αλυτάρχης του αγώνα.  Ο Α.Ο.Θ. εξήγησε στα Μ.Μ.Ε. τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «στήθηκε»  το 44ο Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού – Λαγκαδά και ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. Γιώργος Ραπτόπουλος όντας μια από τις τρεις διοργανώσεις που έπρεπε να φέρουν εις πέρας σε διάστημα 50 ημερών. Δικαιολόγησε τον μικρό αριθμό συμμετοχών με το γεγονός πως σαν τελευταίος αγώνας του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος είχε εξασθενήσει το ενδιαφέρον των αγωνιζομένων. Πάρα ταύτα πρόκειται για λίγες μεν αξιόλογες δε  συμμετοχές - διεκδικητές της γενικής κατάταξης αλλά και των επιμέρους κατηγοριών.  

Από την πλευρά του Δήμου Λαγκαδά δόθηκαν οι βεβαιώσεις αμέριστης στήριξης προς τον Α.Ο.Θ. όχι μόνο σε ότι αφορά την φετινή διοργάνωση του αγώνα αλλά και για τις χρονιές που έρχονται, με απώτερο στόχο ο αγώνας να γίνει θεσμός για την περιοχή και γιατί όχι να μετονομαστεί σε Ράλλυ Λαγκαδά. Η κοινή προσπάθεια θα έχει δύο άξονες, την βοήθεια στην διεξαγωγή άψογων οργανωτικά αγώνων και την διαφήμιση της περιοχής, των ιαματικών Λουτρών αλλά και της πολιτιστικής κληρονομιάς του δήμου Λαγκαδά στο Πανελλήνιο.

Από την πλευρά του Αλυτάρχη έγινε σαφές πως για τον ίδιο αλλά και την οργανωτική επιτροπή προέχει η ασφάλεια όλων και πως δεν γίνετε καμία απολύτως έκπτωση στα μέτρα ασφάλειας, είτε αποτελείτε από μια είτε από δέκα ειδικές διαδρομές και ανεξάρτητα αν συμμετέχουν σε αυτόν 20 ή 120 πληρώματα.     

Τέλος, οι συμμετέχοντες στον 2ο Αγώνα Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα εκκινήσουν αμέσως μετά το τελευταίο αγωνιστικό του 44ου Ράλλυ Σπριντ Θερμαϊκού -Λαγκαδά. Λόγω των πρόσφατων δυσάρεστων γεγονότων ο 2ος Αγώνας Βετεράνων Α.Ο.Θ. θα είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γιώργου Ραπτόπουλου.

Ωράριο

Συμμετοχές

Συμμετοχές Βετεράνων

 

Last modified on Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016 10:31