Print this page
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 15:50

5ο Ράλλυ Αλμυρός 2023 | 10-11 Ιουνίου

εικόνα Viber 2023 05 25 10 39 52 541

Με την ανακοίνωση του αρχικού προγράμματος αγώνων για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι πασιφανές ότι το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ πατάει γερά στα πόδια του. Ο αγώνας για το 2023 προσμετρά στο κύπελλο Ασφάλτου Νοτίου Ελλάδας και στο αντίστοιχο Βορείου Ελλάδας όντας ο μοναδικός αγώνας με διττό ρόλο στο πρόγραμμα αγώνων rally κάτι που καταδεικνύει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζεται από την ομοσπονδία.

εικόνα Viber 2023 05 24 15 48 34 599
Το Rally Αλμυρός αποτελεί μια διοργάνωση που έχει ήδη εντυπωθεί για τα καλά στην μνήμη κάθε γνήσιου φίλου του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) αναλαμβάνοντας και φέτος την διοργάνωση του αγώνα επιθυμεί να διατηρήσει τη δυναμική που δημιουργήθηκε το 2016 και συνεχίστηκε μέχρι το 2019 στη διοργάνωση ενός αγώνα rally που συγκεντρώνει πληρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας ανεξαρτήτως του προγράμματος στο οποίο εντάσσεται. Χαρακτηριστικά για το φετινό αγώνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον πληρώματα από όλη την Ελλάδα, από την Κρήτη μέχρι την Θράκη, ενώ αιχμή του δόρατος παραμένουν όπως είναι φυσικό τα τοπικά πληρώματα.
Η οργανωτική επιτροπή του «5ου Rally Αλμυρός 2023» παραμένει πιστή στη φιλοσοφία που έκανε το Rally Αλμυρός έναν αγώνα που αποτελεί πρόκληση για τους συμμετέχοντες. Οι ειδικές διαδρομές ‘’Άγιοι Θεόδωροι-Πτελεός-Σούρπη’’ και ‘’Νηες’’, αν και παραμένουν ίδιες, στην ουσία τους έχουν μικρές διαφοροποιήσεις με την πρώτη να διεξάγεται δύο φορές και την δεύτερη τρεις την Κυριακή 11 Ιουνίου. Πρόκειται για ειδικές διαδρομές που φιλοξενούν μια ποικιλία στροφών από πατημένα και γρήγορα κομμάτια που δοκιμάζουν τις αντοχές και τα θάρρος των αγωνιζόμενων μέχρι κλειστά και τεχνικά κομμάτια στα οποία θα παίξει μεγάλο ρόλο η προσοχή στην λεπτομέρεια και η προετοιμασία των αυτοκινήτων των συμμετεχόντων. Αν προσθέσουμε στην εξίσωση τις υψομετρικές διαφορές που άλλοτε χαρίζουν και άλλοτε στερούν το πλεονέκτημα στα δυνατά αυτοκίνητα αλλά και το γεγονός πως οι συγκεκριμένες ειδικές δεν διστάζουν να δείξουν το σκληρό τους πρόσωπο σε όποιον τις υποτιμήσει τότε η πρόκληση για τα πληρώματα αυξάνεται δραματικά.

Μπορεί φέτος ο αγώνας να είναι αναγκαστικά λόγω της προκήρυξης μονοήμερος αλλά η οργανωτική επιτροπή βρήκε τρόπο να τονώσει το ενδιαφέρον συμμετεχόντων και θεατών κάνοντας μικρές διαφοροποιήσεις στις ειδικές διαδρομές σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις του αγώνα. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείψει η πανηγυρική εκκίνηση που θα διεξαχθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού στο σημείο όπου το πρώτο αυτοκίνητο αναμένεται την Κυριακή το μεσημέρι.

εικόνα Viber 2023 05 24 15 49 25 022
Η ισχυρή παρουσία του αγώνα στην τοπική κοινωνία, στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία δυνατή ομάδα χορηγών που βλέπουν την επένδυση τους στον αγώνα να έχει έντονη ανταπόδοση, ανανεώνοντας χρόνο με τον χρόνο την συνεργασία τους και επιτρέποντας στον Ο.Μ.Α.Θ. να παρέχει στους αθλητές δελεαστικές παροχές κάθε χρόνο.
Χάρις στην συμπαράσταση του Δήμου Αλμυρού που είναι καταλυτική όλα αυτά τα χρόνια, με τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας αλλά και των χορηγών που έχουν ήδη δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’, ετοιμαζόμαστε για έναν ακόμα άρτιο αγώνα με το παράβολο να ορίζεται στην τελική τιμή των 290€ (Ο.Μ.Α.Ε. και σωματείο), ενώ για όσους ενδιαφέρονται ο Ο.Μ.Α.Θ. θα καλύψει το 50% του κόστους της αυτοκινητάμαξας από Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες πόλεις σε περίπτωση που υπάρξει ενδιαφέρον.
Ο τερματισμός του αγώνα θα γίνει την Κυριακή 11 Ιουνίου στο κεντρική πλατεία Αλμυρού ενώ στο ίδιο μέρος θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων των διακριθέντων πληρωμάτων.
Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ είναι ο μοναδικός αγώνας στο πρόγραμμα που συγκεντρώνει τόσα πολλά χαρακτηριστικά όπως την προσβασιμότητα από όλη την Ελλάδα, την ποικιλομορφία των ειδικών αλλά και την εποχή διεξαγωγής που προσφέρεται για τον συνδυασμό μίας καλοκαιρινής εξόρμησης και παρακολούθησης του παραθαλάσσιου αγώνα καθιστώντας τον ιδανικό για την συνέχιση των αγώνων rally στην άσφαλτο.

Το ‘’5ο Rally Αλμυρός 2023’’ έρχεται φέτος το διήμερο 10-11 Ιουνίου. Εσύ θα λείπεις;

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Last modified on Πέμπτη, 25 Μαϊος 2023 10:44