Print this page
Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2019 15:52

Π.Π. Ράλλυ Χώματος: Πλησιάζει το «MyKteo» 7ο Φθινοπωρινό Ράλλυ!

Η τελευταία «στροφή« του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος βρίσκεται προ των πυλών. Το διήμερο 21 και 22 Σεπτεμβρίου, η πόλη της Ιτέας θα φιλοξενήσει το «MyKteo» Φθινοπωρινό Ράλλυ, τον τέταρτο γύρο του θεσμού, αγώνας ο οποίος θα κρίνει τον πρωταθλητή του 2019!

Την ευθύνη οργάνωσης του αγώνα που προσμετράει και στο Πρωτάθλημα Ιστορικών έχει αναλάβει το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ), ενώ ονομαστικός χορηγός είναι το MyKteo. Στο πλευρό των οργανωτών βρίσκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Δελφών. Χορηγοί του αγώνα είναι η Seajets και οι 4 Τροχοί.

Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει ήδη και αρκετοί αγωνιζόμενοι έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους να αγωνιστούν στο τελευταίο χωμάτινο ράλλυ της χρονιάς που θα εξελιχθεί σε αγαπημένες ακροπολικές ειδικές διαδρομές. Σε ειδικές διαδρομές οι οποίες έχουν φιλοξενήσει «θεούς», «ημίθεους», αλλά και ρομαντικούς ερασιτέχνες που έκαναν τα αδύνατα, δυνατά είτε για να διακριθούν, είτε για να τερματίσουν στο Ράλλυ Ακρόπολις, τις εποχές όπου ο αγώνας αποτελούσε το «στολίδι» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Σε αυτά, λοιπόν, τα χώματα θα κριθεί ο φετινός τίτλος μεταξύ των περσινών πρωταθλητών, Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνου Σούκουλη και των Γιώργου Κεχαγιά-Μάριου Τσαούσογλου. Εκτός από τα δύο αυτά πληρώματα, στον αγώνα αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή και αρκετοί ακόμη συνδυασμοί, μεταξύ των οποίων και δύο πρωταθλητές του παρελθόντος, οι οποίοι θα κυνηγήσουν τη νίκη, είτε της γενικής, είτε της κατηγορίας τους.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του διημέρου στη Φωκίδα, περιλαμβάνει τον διοικητικό και τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου από τις 16.00 έως τις 18.00 στις εγκαταστάσεις του MyKteo που βρίσκονται στο Βιοτεχνικό Πάρκο Άμφισσας. Την ίδια ημέρα (20.30) στην Κεντρική Προβλήτα Ιτέας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα που αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου από τις γύρω περιοχές και όχι μόνο.

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα εισέλθει στην ειδική διαδρομή «Αγία Ευθυμία» (10.05 km) στις 09:30 και εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στις «Καρούτες» (20.58 km-ώρα έναρξης 10:38). Μετά από το ενδιάμεσο σέρβις, τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από την Αγία Ευθυμία και τις Καρούτες, με την πέμπτη και τελευταία ειδική διαδρομή, αυτή της Άμφισσας στις 16:08 (14.29 km - Power Stage), να πραγματοποιείται μία φορά και να κλείνει το αγωνιστικό μενού. Μετά από 5 συνολικά ειδικές διαδρομές και 76 αγωνιστικά χιλιόμετρα, τα πληρώματα θα τερματίσουν στην Κεντρική Προβλήτα της Ιτέας στις 16.48, όπου θα γίνει γνωστός ο Πρωταθλητής Ελλάδος της φετινής χρονιάς.

Χρήσιμο εργαλείο για τους θεατές που επιθυμούν να επισκεφτούν τον αγώνα αποτελεί ο διαδραστικός χάρτης, τον οποίο μπορείτε να βρείτε ακολουθώντας τον εξής σύνδεσμο: https://cutt.ly/MwnGB1U 

Οι δηλώσεις συμμετοχής που γίνονται αποκλειστικά μέσω του ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ, έχουν ανοίξει και θα παραμείνουν ανοιχτές έως την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 23.59. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 210 8087267, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.agonistiko.gr.
Facebook page: https://www.facebook.com/asma.agonistiko/