Print this page
Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 17:09

Π.Π. Karting, 1ος γύρος: Θεαματικό ξεκίνημα στο Kartodromo!

Ιδιαίτερο θέαμα περιλάμβανε η πρώτη φετινή αγωνιστική συνάντηση του Kart, την Κυριακή 19/7 στο Kartodromo των Αφιδνών, η οποία άνοιξε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting 2020, με την επιτυχημένη διοργάνωση της ΦΙΜΑ σε έναν πρωτόγνωρο θεσμό για το Σωματείο.

Η έντονη ζέστη, ειδικά κατά τη διάρκεια των αγώνων της Κυριακής, δεν εμπόδισε ομάδες και οδηγούς να δώσουν το 100% τους και να χαρίσουν πολύ εντυπωσιακές μάχες, μέχρι το τέλος, σε όλες τις κατηγορίες.

Ενδεικτικές είναι πολλαπλές εναλλαγές στην πρώτη δεκάδα, στους αγώνες της κατηγορίας Mini. Έχοντας κερδίσει από ένα αγωνιστικό σκέλος νωρίτερα, οι Νίκος Φραγκάκης (Praga-TM / Praga Zahos Karting) και Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Exprit-TM / Speedforce) μονομάχησαν και στον τελικό, με οριακό νικητή τον πρώτο.

Ο Νίκος Σουβατζόγλου (Exprit-TM / Speedforce) έκλεισε το βάθρο, και μαζί κατέκτησε τη νίκη της Mini B. Στην κατηγορία αυτή τις δύο επόμενες θέσεις της τριάδας κατέκτησαν οι Γιάννης Ζησιμόπουλος (Birelart-TM / Zisimopoulos Karting Team) και Γεράσιμος Βασιλόπουλος (Birelart-TM / Zorri-Birelart Greece). Οι Φραγκάκης και Σουβατζόγλου είχαν κερδίσει, νωρίτερα, και την pole position της Mini και Mini B αντίστοιχα.

Στην κατηγορία Junior, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Tony-IAME X30 / GSR Team) αφού κατέκτησε την pole position, κέρδισε και τα δύο αγωνιστικά σκέλη και τον τελικό, όπου είχε μια συναρπαστική μάχη στο δευτερόλεπτο με τον περσινό πρωταθλητή της Mini, Γιώργο Καφαντάρη (Exprit-IAME / Speedforce).

Το βάθρο, τρίτος, έκλεισε ο Νίκος Λύκος (Tony-IAME / PRT Motorsport), που βγήκε νικητής μιας συγκλονιστικής μάχης, με πολλαπλά προσπεράσματα, με τους Βασίλη-Γαβριήλ Μιχαηλίδη (Kosmic-IAME / Maitos Kosmic Kart Racing), Σπύρο Τσιμιδάκη (Kosmic-IAME / Maitos Kosmic Kart Racing) και Κωνσταντίνο Αναστασόπουλο (Exprit-IAME / Speedforce). H διαφορά των τεσσάρων στον τερματισμό ήταν κάτω από 7 δέκατα του δευτερολέπτου!

Στη Senior, ο Δημήτρης-Άγγελος Βασιλέρης (Tony-IAME / PRT Motorsport) κατέκτησε μια σπουδαία νίκη με διαφορά μόλις 0.970 δευτ. από τον ομόλογό του στην PRT Motorsport Κωνσταντίνο Κομνηνό (Tony-IAME). Τους ακολούθησε ο Ανδρέας Δεβετζόγλου (Parolin-IAME / Galaxy Motorsports), ο οποίος είχε κατακτήσει νωρίτερα την pole position και ένα αγωνιστικό σκέλος (νικητής στο δεύτερο ήταν ο Κ. Κομνηνός).

Μετά από αυτή τη συγκλονιστική και άκρως θεαματική πρώτη φετινή συνάντηση του Πανελλήνιου Karting στο Kartodromo των Αφιδνών, σειρά για το δεύτερο γύρο του φετινού θεσμού έχει η πίστα San Nicolas της Καλαμάτας, στις 30 Αυγούστου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ