03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2019 19:55

Ο Λιβέρης 6ος (μετά από ατύχημα) στην αυλαία του Ευρωπαϊκού Rotax

Με μια μεθοδική κούρσα γεμάτη πείσμα και απαλαγμένη από λάθη, ο νεαρός Ελληνας οδηγός Διονύσης Λιβέρης κατόρθωσε να ξεπεράσει τις επιπτώσεις από το φοβερό ατύχημα που είχε στα προκριματικά και να τερματισει έκτος στον τελικό του πρώτου γύρου του πανευρωπαικού κυπέλλου καρτ Rotax (στην ανώτατη διαμόρφωση DD2) που έγινε το Σαββατοκύριακο στην πίστα Adria της Ιταλίας.

Στον πρώτο προκριματικό αγώνα της διοργάνωσης το Σάββατο, ο Διονύσης είχε προλάβει στα φρένα τον Φιλανδό αντίπαλό του Βιιλάινεν για να διεκδικήσει την τέταρτη θέση, όταν ο Βιιλάινεν τον εμβόλισε τινάζοντας τον ψηλά στον αέρα (φωτό).

Ευτυχώς ο Λιβέρης έσκασε τελικά στους τέσσερις τροχούς αλλά φυσικά τερμάτισε στο σκέλος τελευταίος και προκρίθηκε 19ος στη σειρά εκκίνησης για τον κυρίως αγώνα των 33 οδηγών από όπου ανέβηκε τελικά στην 6η θέση.

Ο Διονύσης αγωνίζεται με την παγκόσμια και πανευρωπαική πρωταθλήτρια ομάδα DAEMS από το Βέλγιο και προπονείται από τον κορυφαίο Ελληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη. Τον στηρίζουν η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα άφλεκτα σύνθετα υλικά etalbond2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού φούτμπολ Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.

Last modified on Δευτέρα, 05 Αυγούστου 2019 16:53