Print this page
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 12:01

5ος γύρος Π.Π.Karting 2017: Καρό σημαία!

2017 PK 5 Afidnes Mini Petrisis

Η δεύτερη χρονιά της αναγέννησης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής και την ΟΜΑΕ, έφτασε στο τέλος της με μια μέρα-γιορτή του σπορ - που περιλάμβανε εξαιρετικά θεαματικές μάχες και των πέντε κατηγοριών στο Kartodromo. Η 5η και τελευταία αγωνιστική συνάντηση της φετινής σεζόν στην ηλιόλουστη πίστα των Αφιδνών κύλησε χωρίς κανένα απρόοπτο, στις μάχες της ανάδειξης των φετινών πρωταθλητών Ελλάδας, καθώς οι 40 αγωνιζόμενοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πριν τη χειμερινή «ανάπαυλα».

Η κατηγορία Mini, η πολυπληθέστερη με 18 οδηγούς, χάρισε ορισμένες από τις πιο συγκλονιστικές μάχες - ειδικά στον τελικό, που βρήκε νικητή τον Στυλιανό Πετρίση (Chatzis Racing Team, FA-TM) στη μάχη μεταξύ άλλων με τον Γιώργο Στυλιανό (Speed Force, Exprit-TM) και τον Ανδρέα Σπανό (Praga Zahos Karting, Praga-TM), που έκλεισαν το βάθρο! Το α’ σκέλος της ημέρας είχε κερδίσει ο Ιωάννης Θεολόγος Ντάφος (Praga Zahos Karting, Praga-TM) εμπρός από τους Σπανό-Πετρίση, και το δεύτερο ο Πετρίσης μπροστά από τους Ντάφο-Σπανό.

2017 PK 5 Afidnes MiniB Dedopoulos

Όσο για τη Mini B, ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) κέρδισε και τους τρεις αγώνες της ημέρας. Ο Γιώργος Ντεντόπουλος είχε, στους τρεις αγώνες της ημέρας, δύο δεύτερες και μια τρίτη θέση, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-Lenzo) είχε μια δεύτερη και μια τρίτη και ο Χρήστος Χατζής (Chatzis Racing Team, FA-Lenzo) μία τρίτη.

2017 PK 5 Afidnes Junior Lantzis

Στο αμέσως επόμενο σκαλοπάτι, στην κατηγορία Junior, η μέρα ξεκίνησε με νίκη του Γιάννη Καρδαμάκη (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) στο α’ σκέλος, όμως στο δεύτερο σκέλος και στον τελικό επικράτησε ο Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-IAME). Στην τελική αναμέτρηση τον ακολούθησαν οι Καρδαμάκης και Ανδρέας Δεβετζόγλου (Abloy F.S. Kart Racing, EVO Kart-IAME). Ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Speed Force, Exprit-IAME) κατέκτησε δύο δεύτερες θέσεις στα δύο πρώτα σκέλη.

2017 PK 5 Afidnes Senior Sotiropoulos

Η κατηγορία Senior είχε απόλυτο κυρίαρχο της ημέρας τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis Racing Team, FA-IAME), ο οποίος κατέκτησε και την pole position και τις νίκες στα δύο σκέλη και στον τελικό! Και στους τρεις αγώνες πίσω του είδαν την καρό σημαία οι Αλέξανδρος Ντ’ Άρσυ (Athens Kart Shop, Tecno-IAME) και Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Tecno-IAME).

2017 PK 5 Afidnes KZ2 Sotiropoulos

Αντίστοιχα κυρίαρχος ήταν, στην κατηγορία ΚΖ2, ο Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ), με την pole και τρεις νίκες, ενώ μαζί τους στο βάθρο ανέβηκε δεύτερος ο Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης (Speed Force, Exprit-TM) και τρίτος ο Ραφαήλ Πίτσης (Πίτσης Ραφαήλ, CRG-Maxter).

2017 PK 5 Afidnes Club Paizis

Όσον αφορά στην κατηγορία Club, μετά τον πρώτο χρόνο που σημείωσε στο Time Attack, ο Περικλής Παΐζης της Speed Force, με Καρτ Exprit-TM, κέρδισε και τους δύο τελικούς της κατηγορίας. Στον πρώτο ακολουθήθηκε από τον Ανδρέα Βαρσαμή (Abloy F.S. Racing Team, Kosmic-TM) και τον Κωνσταντίνο Ελευθερίου (Dekas Racing Team, Birel-Rotax), ενώ στον δεύτερο μόνο από τον Ελευθερίου, καθώς μια σύγκρουση είχε θέσει εκτός μάχης τον Βαρσαμή.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting, μετά από δύο χρόνια σημαντικής προόδου, πολύπλευρης βελτίωσης και αύξησης των αγωνιστικών δελτίων, γνώρισε σήμερα στο Kartodromo το λαμπρό φινάλε που του άξιζε, και ανανέωσε με όλους το ραντεβού του για το 2018.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

2017 PK 5 Afidnes Mini Podium

MINI: Στυλιανός Πετρίσης (Chatzis Racing Team, FA-TM)

«Ξεκινήσαμε μέτρια στο πρώτο σκέλος, τερματίζοντας στην 3η θέση. Στο β’ σκέλος κάναμε μια καλή εκκίνηση, διαχειριστήκαμε τη μεγάλη πίεση και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Στον τελικό ξεκινήσαμε από τη 2η θέση, που ήταν αρκετά δύσκολο, αλλά κατάφερα στην πρώτη στροφή να περάσω στην πρώτη θέση. Από εκεί και πέρα διαχειρίστηκα τον αγώνα πολύ καλά και κέρδισα στον τελευταίο μου αγώνα στη Mini. Σήμερα είναι η γιορτή μου και το γιόρτασα διπλά. Δεν κατάφερα να κερδίσω το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε αποδείξει ότι ήμασταν οι καλύτεροι φέτος, παρά τις ατυχίες μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που τελείωσα έτσι τη χρονιά μου και την κατηγορία».

2017 PK 5 Afidnes MiniB Podium

ΜΙΝΙ Β: Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno-IAME)

«Ήταν δύσκολος αγώνας. Νομίζω ότι ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχει γίνει. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ την ομάδα μου, τον κ. Κώστα Μιχαλόπουλο και τον μηχανικό μου».

2017 PK 5 Afidnes Junior Podium

JUNIOR: Γιάννης Λάντζης (Chatzis Racing Team, FA-IAME)

«Θέλω να ευχαριστήσω τους μηχανικούς μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου που με στήριξαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κι ακόμα και στις προπονήσεις. Δώσαμε μια τρομερή μάχη με τους αντιπάλους μας και θέλω να τους ευχαριστήσω κι εκείνους για αυτόν τον εκπληκτικό αγώνα, τον οποίο είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που νίκησα».

2017 PK 5 Afidnes Senior Podium

SENIOR: Στράτος Γαλανόπουλος (Chatzis Racing Team, FA-IAME)

«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, ανεξαρτήτως του ότι είχε τέσσερις συμμετοχές. Η πίστα ήταν σε καλή κατάσταση γιατί είχε βρέξει και είχε φύγει η πολλή σκόνη. Κερδίσαμε τα πάντα σήμερα, εκτός από τα ελεύθερα, αλλά ήταν αρκετά δύσκολος ο τελικός λόγω της μονομαχίας και των επαφών με τον Ντ’ Άρσυ. Η χρονιά δεν μου πήγε πολύ καλά, καθότι είχα εγκαταλείψεις και άλλα [προβλήματα], αλλά ευελπιστώ του χρόνου να πάω πολύ καλύτερα και ίσως με κάποιους αγώνες έξω να δυναμώσω το παλμαρέ μου».

2017 PK 5 Afidnes KZ2 Podium

ΚΖ2: Φώτης Σωτηρόπουλος (Abloy F.S. Kart Racing, Evo Kart-ΤΜ)

«Πετύχαμε το αποτέλεσμα που θέλαμε - βέβαια λίγο μοναχικά από τη μέση της χρονιάς και μετά, γιατί δεν είχαμε αντιπάλους του επιπέδου μας. Αυτό είναι κακό για το Καρτ, ευελπιστούμε τα επόμενα χρόνια να φτιάξει, και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δυναμικά την Ελλάδα και το Καρτ».

2017 PK 5 Afidnes Club Podium

CLUB: Περικλής Παΐζης (Speed Force, Exprit-TM)

«Σήμερα καταφέραμε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, ειδικά μετά από ένα πολύ δύσκολο τριήμερο, γεμάτο προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα μου για όλη την υποστήριξη, και σ’ αυτό το τριήμερο και σε όλο το πρωτάθλημα. Με τη βαθμολογία του πρωταθλήματος δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται - θα μάθουμε αργότερα. Προς το παρόν μετράει η νίκη».

Αποτελέσματα: Μini

Αποτελέσματα: Junior

Αποτελέσματα: Senior

Αποτελέσματα: KZ2

Αποτελέσματα: Club

Last modified on Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 01:48