Print this page
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 13:52

2ος Αγώνας Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift: Αποτελέσματα

  

Με 20 Συμμετοχές από όλη την Ελλάδα διεξήχθη ο 2ος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα DRIFT στην πίστα ΚαρτΜάνια στα Βραχναίικα Πατρών την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, υπό τη διοργάνωση του Αθλητικού Σωματείου "ΦΙΛΜΠΑ".

Το επίπεδο των συμμετοχών αποδεικνύεται από τους πάνω από 1500 θεατές που παρά τον αρκετό ήλιο δεν άφησαν ούτε λεπτό την θέση τους, χειροκροτώντας ασταμάτητα την προσπάθεια όλων των οδηγών. Στο αγωνιστικό μέρος ο συναγωνισμός ήταν έντονος και στις δύο κατηγορίες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις κατά τη διάρκεια των τελικών, χρειάστηκαν  επαναλήψεις στις μάχες των Διπλών Περασμάτων για να ανακηρυχθούν οι νικητές. Νέοι οδηγοί με εξαιρετική συμπεριφορά εντός αλλά και εκτός πίστας, χαμηλός μέσος όρος ηλικίας και πολύ θέαμα ήταν τα χαρακτηριστικά που κράτησαν στις κερκίδες μέχρι τέλους τους πολυάριθμους θεατές.

Στον τελικό της Pro, μετά από one more time με τον Ανδρέα Κάνδηλα, νικητής αναδείχθηκε ο Ηρακλής Λεοντής που είχε και το pole run των qualification, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία των επεμβάσεων που έκανε στο αυτοκίνητό του μετά τον πρώτο αγώνα, στην προσπάθειά του να κυνηγήσει τον φετινό τίτλο του πρωταθλήματος. Στο μικρό τελικό, ο Νίκος Τούντας επικράτησε επί του Γιάννη Λιακόπουλου που οδήγησε εξαιρετικά όλη τη μέρα. Οι 4 φιναλίστ προσαρμόστηκαν γρήγορα στην απαιτητική διαδρομή και είχαν  τα καλύτερα περάσματα στα μονά, αν και όχι με την ίδια σειρά, ενώ ακολούθησαν οι τοπικοί Γιάννης Παπαλεξόπουλος με 200SX RB25, Νίκος Χρυσόπουλος με RX8, Αθανάσιος Τζούνης με KP60 SR20det και Διονύσης Τζόβολος με Ε46 1JZ.  Στην τελική φάση των διπλών είδαμε πολύ όμορφες μάχες, εφόσον οι οδηγοί πλέον είχαν βρει τη ροή της διαδρομής και διέθεταν αρκετή ταχύτητα στα περάσματά τους.

Στη Street Legal, ο Λουκάς Παυλόπουλος, έκανε το 2 στα 2 και κέρδισε τον αγώνα με το πολύ καλά στημένο 350Ζ, πετυχαίνοντας και τις υψηλότερες ταχύτητες εισόδου της μέρας. Ο Σεβαστός Δαγλής κέρδισε το σεβασμό των βαθμολογητών με τα περάσματά του και ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου, ενώ ο Σπύρος Γκράβας ολοκλήρωσε το βάθρο με εξαιρετική οδήγηση επιβεβαιώνοντας ότι αν και πέρασαν τα χρόνια, τα Ε30 παραμένουν μια καλή λύση για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα. 

Το επίπεδο του συναγωνισμού ήταν πολύ υψηλό χάρη και στην ποιότητα των οδηγών.  Η σκυτάλη πλέον έχει δοθεί στην ΑΣΠΙΣ για τον 3ο γύρο, που θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου, όταν και αναμένεται να επανέλθουν οδηγοί που δε συμμετείχαν στην Πάτρα. 

Χορηγοί του Πρωταθλήματος είναι το ενεργειακό ποτό Monster και η Bizzare Stickers

Χορηγοί Επικοινωνίας του Πρωταθλήματος είναι οι 4ΤΡΟΧΟΙ και το automotopatras

Χορηγοί της Εκδήλωσης ήταν : WURTH , Loux Cola , e-pumps.gr , S/M 3Α ΑΡΑΠΗΣ Πρατήρια Υγρών Καυσίμων Κολοκυθάς , Latsis Executive , Kiriazis Powertechs , Alfa Hellas Security , Autolisi , Mylon Cafe , Racing Star , Karagiannis Exhaust.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν : Super B , 4troxoi , Εφημερίδα Πελοπόννησος  , pelop.gr, Trip , Match Αχαΐας , PatrasEvents.gr , SKAI Πάτρας 89.4 , Μελωδία FM 100.4 , Sport24 104.1 , Palmos 103.7 , automotopatras.gr , studio APS, The Claxons.

 

Αποτελέσματα PRO

Αποτελέσματα Street Legal

Last modified on Τρίτη, 24 Μαϊος 2016 09:55