Print this page
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2019 15:47

Π.Π. Drift, 6ος γύρος: Φαντασμαγορικός «αγώνας των ιπποτών»!

Στο εξωτερικό εδώ και χρόνια αρκετοί αγώνες Drift γίνονται μέσα σε πόλεις, κι έτσι λοιπόν για πρώτη φορά και στην χώρα μας έγινε το ίδιο - και όχι σε οποιαδήποτε πόλη. Στην πανέμορφη πόλη της Ρόδου! Tο Σαββατοκύριακο 26-27 Οκτωβρίου οι καλύτεροι Drifters της χώρας μας αποβιβάστηκαν στο πανέμορφο νησί, για τον 6ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift.

Ο ΑΣΗ σε συνεργασία με τον ΣΥΜΑΡ, μετά από αρκετές δυσκολίες και επιμονή, δούλεψαν σκληρά και το αποτέλεσμα ήταν ένας μοναδικός και αγώνας που τον ευχαριστήθηκαν όλοι οι οδηγοί, αλλά και οι περίπου 2000 θεατές.

Οι αγώνες ξεκινούσαν μετά τις 17.00, ενώ κράτησαν μέχρι τις 23.00 και τις δυο ημέρες - ενώ ο φοβερός φωτισμός με λέιζερ και χρώματα, σε συνδυασμό με τα πανέμορφα κτίρια, έκαναν την ατμόσφαιρα μοναδική!

Με την πολύτιμη βοήθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ρόδου, του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, της Τροχαίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και φυσικά της Blue Star Ferries που πάντα στηρίζει τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η διαδρομή ήταν πολύ εντυπωσιακή και συγχρόνως πολύ τεχνική, κάτι που όμως δυσκόλεψε τους οδηγούς πιο πολύ από όσο περίμεναν. Η μικρή κατηγορία Legal είχε δυνατό αγώνα, με πολλούς καλούς και νέους οδηγούς. Ο ανεβασμένος για ακόμα μια φορά Δαρζέντας οδήγησε εκπληκτικά και κέρδισε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα της Ρόδου, ενώ ο Κλωναρης αντιμετώπισε μικροπροβλήματα αλλά παρόλα αυτά ανέβηκε στην δεύτερη θέση! Τρίτος στο βάθρο ανέβηκε ο Σιδέρης μετά από καλή και σταθερή οδήγηση.

Στην κατηγορία Pro, δηλαδή των διπλών περασμάτων, η μάχη είχε «ανάψει» από τα βαθμολογημένα περάσματα κιόλας! Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας μέχρι τότε Χαρκας αντιμετώπισε πρόβλημα στο σασμάν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική οκτάδα - σε αντίθεση με τον Χαντζαρά, ο οποίος οδήγησε πολύ δυνατά, νίκησε όλους τους αντιπάλους του και πήρε την τρίτη του φετινή νίκη αλλά και την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα.

Στην δεύτερη θέση του πιο ξεχωριστού αγώνα Drift που έχει γίνει μέχρι τώρα ανέβηκε η έκπληξη του αγώνα. Ο Λαμιώτης Δήμος οδήγησε τρομερά και επιθετικά χωρίς λάθη, ενώ πέρασμα με το πέρασμα συνεχώς βελτιωνόταν. Έτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, έφτασε μέχρι τον τελικό.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο εντυπωσιακότατος Ασλάνης, ο οποίος έκανε το καλύτερο βαθμολογημένο αλλά δεν κατάφερε να προχωρήσει στον τελικό. Την τετράδα έκλεισε ο πιο μικρός απ όλους, Λυμπέρης, οποίος ξεσήκωσε τους θεατές και έκανε το Starletακι του να «πετάει»!

Στην Πέμπτη θέση ο Λαγός, ο οποίος σίγουρα δεν έκανε αυτό που θα ήθελε αλλά παρόλα αυτά μάζεψε σημαντικούς βαθμούς για την συνέχεια του πρωταθλήματος.
Την εξάδα έκλεισε άλλος ένα πολύ δυνατός Λυμπέρης αλλά άτυχος σε αυτόν τον αγώνα, ο Μανώλης, ο οποίος είχε μια έξοδο τραυμάτισε την «γιαπωνεζουλα» του αλλά κατάφερε να την γιατρέψει και έτσι έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς. Την οκτάδα έκλεισαν στην έβδομη και όγδοη θέση αντίστοιχα ο Ζάχος από τον Πύργο και ο Μανής από την Κέρκυρα, οι οποίοι οδήγησαν και αυτοί καλά.

Μετά το τέλος των μαχών έγιναν και οι απονομές, και πλήθος κόσμου χειροκρότησε τους νικητές - οι οποίοι έφυγαν με την υπόσχεση ότι του χρόνου θα επιστρέψουν στο «νησί των Ιπποτών»!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ