Print this page
Τετάρτη, 22 Μαϊος 2019 16:08

Π.Π. Drift, 3ος γύρος: Αγώνας υψηλού επιπέδου στο Μαραθώνα!

Αγώνας υψηλού επιπέδου, απ' όλες τις απόψεις, ήταν ο 3ος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Drift που διοργανώθηκε στο Μαραθώνα το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Μάιου από τη ΦΙΜΑ - με την βοήθεια της Proaction, υπο την αιγίδα της ΟΜΑΕ και με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Μαραθώνα, που πάντα δείχνει το πόσο κοντά είναι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με ρεκόρ 65 συμμετοχών, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν 9 ελεύθερα περάσματα το Σάββατο για όλους τους οδηγούς και στη συνέχεια έγιναν και όλα τα βαθμολογημένα με τους Λυμπερη Μ. και Παυλοπουλο Λ. να πετυχαίνουν τις καλύτερες βαθμολογίες στις κατηγορίες Pro και Legal αντίστοιχα.

Η διαδρομή προσφερόταν για υπέροχο θέαμα, καθώς είχε πολύ πατημένα κομμάτια αλλά και μερικά σφιχτά και τεχνικά προς το τελείωμα της διαδρομής. Έτσι, οι περίπου 2000 θεατές που βρέθηκαν στο Μαραθώνα ευχαριστήθηκαν θέαμα υψηλού επιπέδου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και στην κατηγορία Street Legal, ανάμεσα σε πολλούς δυνατούς συνδυασμούς εκείνος που κατάφερε να πάρει την μεγάλη νίκη ήταν ο πολύ σταθερός Παυλοπουλος, του οποίου τα περάσματα θύμιζαν κατηγορία Pro! Στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Τσοκανης, ενώ την τριάδα έκλεισε ο Ραπτης από το Καρπενήσι.

Στην κατηγορία PRO ο συναγωνισμός ήταν εκθαμβωτικός! Ατυχώς για τον Μ. Λυμπέρη, ταχύτερο των δοκιμαστικών, μια ζημιά στο σαμάν του δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί - κι έτσι δεν είδαμε ποτέ τις μάχες που θα θέλαμε με τους Χαντζαρά και Χάρκα.

Έτσι λοιπόν, τελικος νικητής μετα από εκπληκτικά περάσματα ήταν ο περσινός πρωταθλητής Χαντζαρας! Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Δημητρόπουλος, ο οποίος αν και είχε πολύ καιρό να τρέξει οδήγησε ιδιαίτερα επιθετικά και σωστά και πλέον θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες οδηγούς στον χώρο του Drift.

Στο τρίτο σκαλί του βάθρου έκατσε ο «βασιλιάς του βορρά» Χάρκας, ο οποίος έπειτα από ένα λάθος στις μάχες έχασε τον τελικό, αλλά παρόλα αυτά οδήγησε όπως πάντα εξαιρετικά και χάρισε θέαμα υψηλού επιπέδου σε όλους.

Στην τέταρτη θέση ανέβηκε ο Λεοντης, μετα από σταθερή και πολύ αποτελεσματική οδήγηση, με πέμπτο τον Κοντελε - ο οποίος επίσης χωρίς να συμμετέχει ενεργά τον τελευταίο καιρό, ήρθε με πολλή όρεξη και αυτό φάνηκε και από το αποτέλεσμα. Την εξάδα έκλεισε ο Ασλάνης, που συνέχισε τις εξαιρετικές φετινές του εμφανίσεις.

Στην έβδομη θέση ανέβηκε ο Μανης από Κέρκυρα ο οποίος και αυτός με την σειρά του φαίνεται να διανύει μια πολύ καλή χρονιά με αξιόλογες εμφανίσεις και αποτελέσματα. Τέλος την οκτάδα-«φωτιά» έκλεισε ο Χρυσανθοπουλος, αποτέλεσμα που δεν είναι κακό αλλά θα μπορούσε να ανέβει πιο ψηλά εάν δεν αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα στο μπλοκέ του.

Μετα το τέλος των αγώνων έγιναν και οι απονομές με πάρα πολύ ενθουσιασμένο κόσμο να χειροκροτεί τους νικητές και φυσικά με την παρουσία του Δημάρχου Μαραθώνα, κ. Ψινάκη, που αγκαλιάζει αδιαλείπτως τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στον τόπο του.

Ραντεβού στις Σέρρες για τον 4ο γύρο στο τέλος του Ιουνίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ