Print this page
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:06

«King of Europe» και «King of Nations»: Αποτελέσματα

•    Ελληνικός θρίαμβος του Χρήστου Χατζαρά στον Τελικό του King of Europe
•    Εκπληκτικό θέαμα στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών με πάνω από 10.000 θεατές
•    Πρωταθλητής Ευρώπης ο Joe Hountondji
•    Νικητής ο  Daigo Saito στο «King of Nations»
•    Και το 2018 ο τελικός του King of Europe θα γίνει στις Σέρρες

Μια εκπληκτική από κάθε πλευρά διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών.  Ήταν ο τελικός αγώνας του παγκοσμίου φήμης θεσμού «King of Europe» και ταυτόχρονα ο 8ος γύρος του «King of Nations».
92 αγωνιζόμενοι από 17 χώρες βρέθηκαν στην χώρα μας και έδωσαν ένα πραγματικό ρεσιτάλ θεαματικής οδήγησης σε ένα χώρο (τμήμα του αυτοκινητοδρομίου Σερρών) που αποδείχθηκε ιδανικός. Είναι χαρακτηριστικό πως ο αγώνας των Σερρών ήταν ο ταχύτερος της σειράς αφού καταγράφηκαν η υψηλότερη ταχύτητα σε πλαγιολίσθηση της τάξεως των 165 χλμ./ώρα με μέση ωριαία για όλη την προσπάθεια με το πλάι  110 χλμ./ώρα!

Παρά το πρόβλημα με τον την έντονη βροχόπτωση του Σαββάτου 7/10, εξαιτίας της οποίας ακυρώθηκαν οι δοκιμές, οι θεατές διψασμένοι για θέαμα υψηλού επιπέδου, πραγματικά κατέκλυσαν το Αυτοκινητοδρόμιο της Κυριακή 8/10 προκαλώντας το αδιαχώρητο. Η διοργάνωση διέθετε εξαιρετική ροή και πρόσφερε πλούσιο θέαμα και συνεχή δράση από 10:00 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, κρατώντας «καρφωμένους» στις θέσεις τους θεατές.

Όσοι βρέθηκαν στις Σέρρες, αλλά και πάνω από 200.000 θεατές παγκοσμίως (!) του live streaming του αγώνα, πραγματικά απόλαυσαν το θέαμα και χειροκρότησαν έξαλα τον Έλληνα Πρωταθλητή Χρήστο Χατζαρά που ήταν ο μεγάλος νικητής της κορυφαίας κατηγορίας Pro, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο ταλέντο και την απόλυτη ακρίβεια των Ελλήνων αθλητών του drift, που μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πορεία του προς τον τελικό όπου αναμετρήθηκε με τον Calin Ciortan από τη Ρουμανία, ο Χατζαράς απέκλεισε μεταξύ άλλων και τον Γερμανό Πρωταθλητή Ευρώπης ο Joe Hountondji.
Να σημειώσουμε τέλος πως στην κατηγορία Pro2 νικητής αναδείχθηκε ο Pavlin  Penev από τη Βουλγαρία, ενώ στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έλληνας Αντώνης Ασμανίδης.

Να σημειωθεί ότι επιτυχία της διοργάνωσης ήταν τέτοια που οι εκπρόσωποι της  εταιρείας King of Europe, ανακοίνωσαν επί τόπου, κατά τη διάρκεια των απονομών, πως οι Σέρρες θα φιλοξενήσουν τον τελικό του Πρωταθλήματος και το 2018 και συγκεκριμένα στις 6 και 7 Οκτωβρίου, φυσικά σε συνεργασία με την ΟΜΑΕ, καθώς και τοπικό Σωματείο ΛΑΜΣ.

Αποτελέσματα Pro

Αποτελέσματα Pro2

Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης: https://www.flickr.com/photos/kingofeurope/sets/72157687188188430

Last modified on Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017 16:15