Print this page
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 11:57

Ο Μάριος Ηλιόπουλος μιλά για την Ανάβαση Κύμης

Με λίγα 24ωρα να μας χωρίζουν από την διεξαγωγή της 18ης Ανάβασης Κύμης "Γιάννης Ηλιόπουλος", μιλήσαμε με τον Πρωταθλητή Αναβάσεων 2019 Μάριο Ηλιόπουλο και μοιράστηκε μαζί μας ενδιαφέρουσες απόψεις λίγο πριν βρεθεί στην γραμμή της αφετηρίας!

Κεφάλαιο 1: Ο Δεσμός με την περιοχή της Κύμης
1. Ο τρίτος αγώνας του θεσμού των αναβάσεων διεξάγεται σε μια ιδιαίτερη για εσάς περιοχή και το δείχνεται εμπράκτως , τι είναι αυτό που σας συνδέει με την περιοχή της Κύμης;

Κυρίως θα έλεγα πως υπάρχει σύνδεση με τους ανθρώπους της Κύμης. Σύνδεση που ξεκινά από επαγγελματική δραστηριότητα αλλά έχει υπερβεί σημαντικά οτιδήποτε επαγγελματικό, καθώς πρόκειται για έναν τόπο φιλόξενο και ξεχωριστό που σε κερδίζει. Είμαστε άνθρωποι της θάλασσας. Καταλαβαινόμαστε και νιώθουμε τα ίδια πράγματα και προσπαθώ να είμαι πάντα δίπλα τους όπως εκείνοι, είτε όταν έρχομαι για την Ανάβαση, είτε για μια απλή επίσκεψη που συνηθίζω να κάνω στην Κύμη.

2. Οι αρμόδιοι φορείς της περιοχής έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα και τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, είναι ένα έξτρα κίνητρο για να βρεθεί κάποιος στην περιοχή και να δει τις ομορφιές της περιοχής;

Ασφαλώς και είναι κίνητρο και είναι το πρωταρχικό. Η φιλοξενία που ανέφερα φαίνεται εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία. Όσοι από εμάς τους αγωνιζόμενους ή τους θεατές επισκέπτονται την Κύμη συχνά θα θυμούνται πως ο αγώνας πλέον είναι μια πραγματική γιορτή και ένα Σαββατοκύριακο που συγκέντρωνε εδώ και χρόνια πάρα πολλές συμμετοχές και πάρα πολλούς θεατές. Σήμερα βεβαίως τα πράγματα είναι δύσκολα και για αυτό ακριβώς το λόγο είναι σημαντική οποιαδήποτε στήριξη μπορεί να υπάρξει για τον αγώνα.

Κεφάλαιο 2: Αγωνιστικά Δρώμενα
3.Επιστρέφοντας στα αγωνιστικά θέματα, ο θεσμός των αναβάσεων παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας συνεχίζει να συγκεντρώνει πληθώρα αγωνιζομένων και μάλιστα νέων που κάνουν τώρα τα βήματα τους στο άθλημα, ποια είναι η γνώμη σας και τι συμβουλή θα δίνατε;

Ευχαριστιέμαι πολύ ξέρετε τον συναγωνισμό μέσα στις αναβάσεις και τους ανθρώπους που είναι ‘αλέγκροι’ και ευδιάθετοι εντός και εκτός αγώνων. Εμείς οι αγωνιζόμενοι χρειάζεται κάθε Σαββατοκύριακο που μετέχουμε σε αγώνες να αποδεικνύουμε πρώτα από όλα το ήθος μας και το ευ αγωνίζεσθαι… όλα τα άλλα έρχονται αμέσως μετά. Αυτή είναι και η βασική συμβουλή μου στους νέους.

Κεφάλαιο 3: Σ.Ο.Α.Α.
4. Εκτός από αγωνιζόμενος έχετε και την ιδιότητα του προέδρου του Σ.Ο.Α.Α., για ακόμη μια φορά ο σύνδεσμος βοηθάει σε μια δύσκολη κατάσταση εν μέσω πανδημίας, πείτε μας δύο λόγια για όλη αυτή την δράση.

Ο Σύνδεσμος έχει αποδείξει πως είναι στο πλευρό των αγωνιζομένων όλο αυτό το διάστημα. Ακόμη και πριν την πανδημία οι Έλληνες οδηγοί και συνοδηγοί γνώριζαν πως ο Σ.Ο.Α.Α. σέβεται και στηρίζει όσους το έχουν ανάγκη. Αυτό ακριβώς είναι και το πρόβλημα όσων προσπαθούν να αποδομήσουν την παρουσία του Συνδέσμου, η οποία παραμένει βροντερή με στελέχη που διαθέτουν προσωπικότητα, εμπειρία και λόγο. Ο Σύνδεσμος θα είναι πάντα η αγκαλιά , η προστασία και η ζυγαριά του αγωνιζομένου απέναντι στην αδικία…θα είναι πάντα το stavento του.

Κεφάλαιο 4: Μήνυμα προς όλους τους φίλους του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
4. Τέλος, ποια είναι τα επόμενα σχέδια του Μάριου Ηλιόπουλου και τι περιμένουμε από αυτόν στην 18η Ανάβαση Κύμης "Γιάννης Ηλιόπουλος".

Στην 18η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” θα προσπαθήσω για μια ακόμη φορά να ικανοποιήσω όλους τους φίλους στην περιοχή με ένα καλό και αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Μπορεί φέτος να μην μπορούμε να το πανηγυρίσουμε τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, λόγω της πανδημίας, όμως όπως πάντα στόχος μου είναι να απολαύσουν όμορφο αγώνα έστω και μέσα από τις τηλεοράσεις τους.

[Δελτίο Τύπου Start Line]