Print this page
Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:33

1η Ανάβαση Φλώρινας: Oι 50 αποχρώσεις του πράσινου (8-9/06)

Κόβει την ανάσα η «βουτηγμένη» σε μια πράσινη «θάλασσα» διαδρομή την οποία καλούνται να κατακτήσουν οι συμμετέχοντες αθλητές στην 1η Ανάβαση Φλώρινας, 3ου φετινού αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδας στις 8-9 Ιουνίου 2019.

Τα 5 συν χιλιόμετρα δρόμου από την είσοδο των pits, το warm up μέχρι και το flying διαδέχονται εναλλακτικά δεκάδες αποχρώσεις του πράσινου από την εκτυφλωτικά λαμπυρίζουσα στον ήλιο ανοιχτόχρωμη έως την σκοτεινή σχεδόν μαύρη.

Για τους θεατές αυτό το υπέροχο τοπίο σε συνδυασμό με την διέλευση των αγωνιστικών θα σημαίνει όμορφες εικόνες. Για τους αγωνιζόμενους όμως θα σημαίνει επισταμένη προσοχή καθώς πρόκειται για μια τεχνικά απαιτητική και ιδιαίτερα γρήγορη διαδρομή. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο για τους αθλητές όσο και για τους θεατές τα γρήγορα εναλλασσόμενα εσάκια.

Η διαδρομή διαθέτει καλής ποιότητας οδόστρωμα, μέτριες καμπές και μέτρια κλίση ενώ το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η διαδοχή των σκιερών με αυτή των ηλιόλουστων σημείων.

Για λόγους ασφάλειας η ειδική διαδρομή θα «κλείσει» για την κυκλοφορία στις 9.30 π.μ. τόσο το Σάββατο 08.06. στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά όσο και την Κυριακή 09.06. την ημέρα του αγώνα.

Η φιλόξενη Φλώρινα αλλά και οι όμοροι νομοί σας περιμένουν για ένα υπέροχο, ανέμελο αλλά γεμάτο δράση σαββατοκύριακο. Από την άλλη η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εύχεται καλή επιτυχία και ασφαλή περάσματα σε όσους αθλητές δηλώσουν συμμετοχή.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Last modified on Τρίτη, 21 Μαϊος 2019 14:40