Print this page
Τρίτη, 07 Μαϊος 2019 11:40

4η Ανάβαση Λιβαδίου: Σε νέα εποχή!

Κόντρα στις προβλέψεις τα σύννεφα και η βροχή έμειναν όσο μακριά χρειάστηκε για να επιτρέψουν τη διεξαγωγή της 4ης Ανάβασης Λιβαδίου, 2ου γύρου του φετινού Κυπέλλου Αναβάσεων Βόρειας Ελλάδας, σε στεγνό οδόστρωμα τόσο κατά τη διάρκεια των χρονομετρημένων δοκιμών του Σαββάτου όσο και του αγώνα της Κυριακής.

[Κείμενο & φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου ΑΟΘ]

Με σύμμαχο λοιπόν τον καιρό, την όμορφα προετοιμασμένη διαδρομή και την περισσή διάθεση της οργάνωσης, οδηγοί και θεατές απόλαυσαν το Σάββατο και την Κυριακή έναν υπέροχο αγώνα με αρκετές μάχες και αρκετά πολύ εντυπωσιακά περάσματα. Τα ελάχιστα απρόοπτα αντιμετωπίστηκαν άμεσα με ψυχραιμία και ταχύτητα και άφησαν πίσω τους μόνο μικρές υλικές ζημίες. Η προληπτική και άμεση επέμβαση του ασθενοφόρου σε ένα από αυτά απλά επιβεβαίωσε τα υψηλά στάνταρ ασφαλείας των διοργανώσεων του ομίλου ο οποίος δεν επιτρέπει καμία έκπτωση σε θέματα ασφαλείας αγωνιζομένων και θεατών.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Κώστας Λαζαρίδης με το πολύ δυνατό MitsubishiEvo VIII πραγματοποίησε τον ταχύτερο χρόνο του αγώνα κερδίζοντας την κατηγορία του FST. Η μεγαλύτερη μάχη του αγώνα αναμφίβολα δόθηκε στην κατηγορία FSA όπου τους 4 πρώτους αθλητές χώριζαν στον τερματισμό μόλις 3,3" με τελικό νικητή τον Νίκο Αντωνιάδη με το πολύ όμορφο BMW Ε36.

Στα 2000+ η μοναδική συμμετοχή της κατηγορίας, το πολύ όμορφο Mitsubishi Lancer EvoIX του Νίκου Σωτηριάδη κινήθηκε σε γρήγορο ρυθμό αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια ενώ μέχρι τα 2000 κυβικά ο Γιώργος Παρασκευαΐδης με Citroen ΖΧ επικράτησε σχετικά εύκολα.

Εντυπωσιακά περάσματα τόσο σε θέαμα όσο και σε ουσία πραγματοποίησαν τα πληρώματα της κατηγορίας έως 1600 κυβικά με τον Κωνσταντίνο Καρλιώτη να επικρατεί με εξαιρετικό συνολικό χρόνο. Τέλος στη μικρή κατηγορία έως 1400 κυβικά ο πολύπειρος Αντώνης Μπαξεβανάκης σημείωσε την καλύτερη επίδοση και έφερε στην πρώτη θέση το ασημί Toyota Yaris.

 

Τις συζητήσεις του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου σίγουρα μονοπώλησε ο νέος τρόπος μετάδοσης των αποτελεσμάτων σε πραγματικό χρόνο μέσω της σελίδας του ομίλου www.aoth-livitiming.gr και της αντίστοιχης εφαρμογής για κινητά Android. Μία καινοτόμα ιδέα η οποία υλοποιήθηκε σε χρόνο ρεκόρ και αγαπήθηκε με το "καλημέρα" από όλους. Οι δημιουργοί της μας διαβεβαίωσαν ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση του Ομίλου τέλος θα ήθελαν να ευχαριστήσουν για την πολύ σημαντική βοήθεια τους το αστυνομικό τμήμα Θέρμης για την ουσιαστική και διακριτική παρουσία του με τα οχήματα και το ανθρώπινο δυναμικό του, το πυροσβεστικό σώμα για τη διάθεση οχημάτων και προσωπικού, την πολιτική προστασία Δήμου Θέρμης, την οργανωτική επιτροπή, όλους τους κριτές και βοηθούς, τον πολιτιστικό σύλλογο Λειβαδιωτών, το Δήμο Θέρμης, την κοινότητα Λιβαδίου, όλους τους χορηγούς του, και φυσικά τη διοίκηση και τα πάρα πολλά μέλη του που το καθένα με το δικό του τρόπο αγκάλιασε και βοήθησε στη διεξαγωγή του αγώνα αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη του. Σας περιμένουμε όλους στην επόμενη εκδήλωση-έκπληξη του ομίλου. Μείνετε συντονισμένοι!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ