Print this page
Παρασκευή, 24 Αυγούστου 2018 12:42

38η Ανάβαση Πορταριάς: Επιστροφή στο «βουνό των Κενταύρων»

Το Valvoline Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων 2018 συνεχίζει την απόλυτα πετυχημένη φετινή του πορεία με τον 5ο γύρο του θεσμού, αυτή τη φορά στο βουνό των Κενταύρων, στην ιδιαίτερα δημοφιλή Ανάβαση Πορταριάς στις 8 & 9 Σεπτεμβρίου.

Μετά και την περσινή μεγάλη επιτυχία του αγώνα, που συγκέντρωσε τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό αγωνιζόμενων στο θεσμό του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και πλήθος θεατών, το Αθλητικό Σωματείο της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου διοργανώνει και φέτος την 38η Ανάβαση Πορταριάς, την υποστήριξη ως μέγα χορηγού του αγώνα το «Ι.ΚΤΕΟ ΒΟΛΟΥ», που συμβάλλει καθοριστικά σε έναν από τους πιο επιτυχημένους αγώνες Αναβάσεων του Ελληνικού Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της χώρας. Επίσης, η Ανάβαση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου και του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η Ανάβαση θα διεξαχθεί στη γνωστή διαδρομή μήκους 3,1km σε τμήμα της Ε.Ο. Βόλου – Πορταριάς από τη διασταύρωση Σταγιατών έως το χωριό Πορταριά, σε μια διαδρομή όπου οι περισσότεροι την χαρακτηρίζουν ιδιαίτερη. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα αυτοκίνητα όλων των Ομάδων (Ν,Α,Ε, Formula Saloon, Ιστορικά) που προσμετρούν στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, αλλά και το Πρωτάθλημα αυτοκινήτων του ΣΟΑΑ Ενιαίου με τα Αναβαθμισμένα Skoda Fabia.

Η αγωνιστική δράση ξεκινά το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου. Στις 08:00-11:00 θα πραγματοποιηθεί ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στη Πορταριά και εν συνεχεία στις 12:00 η διαδικασία των επίσημων δοκιμών, με την Αφετηρία λίγο πιο πάνω από την διασταύρωση Σταγιατών. Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10:00 με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έτοιμα να ριχτούν στη μάχη του χρονομέτρου για τα δύο σκέλη του Αγώνα.

Η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής ξεκίνησε στις 27/7 και λήγει την Παρασκευή 31 Αυγούστου. 
Οι αγωνιζόμενοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην 38η Ι.ΚΤΕΟ Ανάβαση Πορταριάς 2018 πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευή 31/08 στο Σύστημα Διαδικτυακής Διαχείρισης Aγώνων (ΣΔΔΑ) της ΟΜΑΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση e-omae-epa.gr.

Πληροφορίες στο επίσημο site της Λέσχης www.lavolos.gr και στο τηλέφωνο/fax της Λέσχης 24210 55339, όπως επίσης στον Πρόεδρο κ. Δημ Γαρουφαλιά 6947156759 και τον Γεν. Γραμματέα κ. Γ. Μπέτα 6944590640.

Πρόγραμμα Αγώνα

Συμπληρωματικός Κανονισμός

Διαδρομή Αγώνα

Last modified on Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018 16:43