Print this page
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 00:25

SEAJETS Σ.Ο.Α.Α. Ενιαίο, Rd1: Επιστροφή στη δράση!

Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, διεξήχθησαν οι Σαββατιάτικες δοκιμές της 18ης Ανάβασης Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος», αγώνας που ήταν ο πρώτος για το SEAJETS Σ.Ο.Α.Α. Ενιαίο του 2020. Ο κ. Αυγενάκης δεν ήρθε σαν απλός επισκέπτης καθώς έπειτα από μερικά περάσματα στο πλευρό του Προέδρου του Σ.Ο.Α.Α., κ. Μάριου Ηλιόπουλου, έκατσε στο αγωνιστικό μπάκετ ενός Skoda Fabia του Ενιαίου και οδήγησε, ανοίγοντας και τα τρία σκέλη των δοκιμών. 

Μετά την μοναδική του αυτή εμπειρία δήλωσε ενθουσιασμένος και ικανοποιημένος για το γεγονός πως ο μηχανοκίνητος αθλητισμός προάγει την ασφαλή οδήγηση και τον υγιή συναγωνισμό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι των πραγματικών πρωταγωνιστών, το πρόσωπο της ημέρας ήταν ο Μιχάλης Δουλτσίνος. Οι οδηγοί του Ενιαίου συμμετείχαν για πρώτη φορά στην Ανάβαση Κύμης, καθώς ο αγώνας μέχρι τώρα δεν είχε προσμετρήσει ποτέ στο πρωτάθλημα και ο μοναδικός που είχε πρότερη εμπειρία στη διαδρομή ήταν ο Δουλτσίνος. Εμπειρία που αποδείχτηκε χρήσιμη δεδομένου ότι ο νεαρός οδηγός σημείωσε και στα τρία σκέλη την καλύτερη επίδοση. Το τελευταίο ήταν και το ταχύτερο πέρασμά του, το δεύτερο όμως ήταν το πιο αγχωτικό καθώς είχε ακριβώς τον ίδιο χρόνο (μέχρι και στο εκατοστό) με τον Γιάννη Χαραλαμπόπουλο.

Ο πρωταθλητής του 2019 δεν βολεύτηκε στα περάσματα του Σαββάτου, αντιμετωπίζοντας αρκετό γλίστρημα και έτσι οι μάχες της Κυριακής αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ήταν και στα τρία σκέλη ο μοναδικός που πλησίασε τον πρωτοπόρο.

Τρίτος στα δύο από τα τρία σκέλη ολοκλήρωσε ο Στάθης Κουκέας και έχασε την θέση μόνο στο τελευταίο από τον «μεταμορφωμένο» σε σχέση με πέρσι Αλέξανδρο Χαλιβελάκη. Ο Χαλιβελάκης αν και δεν ήταν ικανοποιημένος με την πρώτη θέση στη σειρά εκκίνησης δεν φάνηκε να επηρεάζεται ιδιαίτερα από το γεγονός. Ήταν τέταρτος στο πρώτο και το δεύτερο σκέλος, πιέζοντας τον Κουκέα και κατάφερε να τον περάσει στο τρίτο με πολύ καλή επίδοση.

Πέμπτος στα δύο πρώτα σκέλη ήταν ο Δημήτρης Ρεμέντζης, ο οποίος έχασε την ευκαιρία να κάνει κάτι καλύτερο στο τρίτο όταν είχε ένα εντυπωσιακό γλίστρημα στο δεύτερο μισό της διαδρομής. Έτσι έπεσε χαμηλότερα και άφησε την πέμπτη θέση για τον Κώστα Λαζαρίδη. Ο πρωτοεμφανιζόμενος στο Ενιαίο, αλλά έμπειρος οδηγός χάρη στις εμφανίσεις του στην Formula Saloon, χρειάστηκε δύο σκέλη για να «κουμπώσει» στο Fabia και στο τρίτο έδειξε πως μπορεί να κινηθεί γρήγορα.

Ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και στα τρία σκέλη ουσιαστικά, ενώ ο Γιώργος Σαρταμπάκος έδειξε ότι βρήκε τα σωστά πατήματα στο δεύτερο σκέλος, αλλά δεν απέφυγε τα λάθη στο τρίτο με αποτέλεσμα να χαλάσει κάπως την συνολική εικόνα. Ο DAVID 28 είχε μια σταθερή και μικρή βελτίωση στην πορεία των τριών σκελών, απολαμβάνοντας την αγωνιστική οδήγηση που είναι εξάλλου και το ζητούμενο για εκείνον.

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινά για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο στις 11:30, με τον δρόμο να κλείνει μια ώρα αργότερα. Υπενθυμίζουμε πώς λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του COVID-19 η προσέλευση των θεατών στη διαδρομή, καθώς και στους χώρους του αγώνα δεν επιτρέπεται.