Print this page
Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2019 23:29

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 9ος-10ος γύρος, Μέγαρα: Χρονομετρημένα

• Pole position για τον Πρωταθλητή Νέων του 2018, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο
• Έξι χιλιοστά η διαφορά του πρώτου από τον δεύτερο “LeMan”
• Τρία νέα πρόσωπα αγωνίζονται πρώτη φορά στα Μέγαρα

Η… ζέστη του Οκτωβρίου ήταν χαρακτηριστικό της πρώτης ημέρας του 3ου αγώνα ταχύτητας για φέτος, τον οποίο διοργάνωσε το Σωματείο ΕΛΛΑΔΑ και ο οποίος αποτέλεσε τον πέμπτο αγώνα του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda. Αυτό πιθανώς επηρέασε και τις επιδόσεις των Skoda Fabia τα οποία έδωσαν και πάλι ξεχωριστό χρώμα στον αγώνα ταχύτητας, έστω και αν τελικά οι επιδόσεις των οδηγών ήταν αργότερες σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη, τον Οκτώβριο.

Παρόλα αυτά ο ανταγωνισμός ήταν και πάλι στα ύψη ανάμεσα στους συμμετέχοντες καθώς οι δύο πρώτες σειρές γέμισαν από οδηγούς που η διαφορά τους δεν ξεπέρασε το μισό δευτερόλεπτο. Ταχύτερος όλων ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος πήρε τη δεύτερη polepositionγια φέτος και επικράτησε σε μια οριακή μονομαχία με τον “LeMan”. Η διαφορά τους τελικά ήταν μόλις 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου, όπως εξίσου μικρή ήταν και στην προηγούμενη φετινή τους μάχη στην πίστα.

Η δεύτερη σειρά καλύφτηκε από τους Σπύρο Γαλεράκη και Στάθη Κουκέα με τον πρώτο να διατηρεί μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο και τον δεύτερο ουσιαστικές, γεγονός που κάνει άκρως ενδιαφέρουσες τις κούρσες της Κυριακής.

Ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος που επίσης έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο, έστω και αν στοχεύει περισσότερο αυτόν των Νέων, θα ξεκινήσει πέμπτος, εμπρός από τον Θεμιστοκλή Πετράκη, ο οποίος στην πίστα και σε επίπεδο καλύτερου χρόνου ήταν εμφανώς πιο ανταγωνιστικός από τις αναβάσεις στις οποίες συμμετείχε μέχρι τώρα.

Ανταγωνιστικοί όμως ήταν και οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι στο SEAJETSΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda. Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει στη διάθεσή του το SkodaFabiaτου Ταξιάρχη Ασημακόπουλου, που κινήθηκε στο 1:15.502 και ο “David 28”, κατά κόσμον Δαυίδ Μεριάνος ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:15.510. Ο τρίτος πρωτοεμφανιζόμενος, ο Θανάσης Μιχαλόπουλος που συμμετείχε με το SkodaFabiaτου Φίλιππου Καλέση, ήταν σαφώς αργότερος και ολοκλήρωσε στην εντέκατη θέση. Ανάμεσα σε εκείνον και τον Μεριάνο βρέθηκε ο Δημήτρης Ρεμέντζης που θα ξεκινήσει ένατος και ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης που θα στηθεί στην δέκατη θέση της σειράς εκκίνησης.

Στο αγωνιστικό σκέλος της Κυριακής η πρώτη κούρσα του Ενιαίου ξεκινά στις 11:25, ενώ από τις 08:30 ξεκινά η «δράση» στην πίστα με το warm up των κατηγοριών.