Print this page
Σάββατο, 04 Μαϊος 2019 23:44

ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, 3ος & 4ος γύρος: Pole position για τον Χαραλαμπόπουλο

Πρώτος φετινός αγώνας ταχύτητας για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda. - Pole position για τον Πρωταθλητή Νέων του 2018, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο - Εντυπωσιακή εμφάνιση από “Le Man”, ξεκινά δεύτερος - Νέο πρόσωπο ο Σωτήρης Παπαχρήστου για την Skoda Μακρής - Guest εμφάνιση από τον δημοσιογράφο του περιοδικού “Drive”, Μιχάλη Γεωργιάδη.

[Κείμενο: Γραφείο Τύπου ΣΟΑΑ / Φωτογραφίες: Γρ.Τύπου ΣΟΑΑ / Reporter Images]

Με καιρικές συνθήκες Οκτωβρίου υποδέχτηκε το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων τους οδηγούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, για τον δεύτερο φετινό αγώνα αυτού, που διοργάνωσε το Σωματείο Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.). Αυτό είναι και το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda μετά την ανάβαση Διονύσου, έτσι οι συμμετέχοντες στον φετινό θεσμό του Ενιαίου κάνουν την πρώτη τους εξόρμηση σε πίστα για φέτος.

Και όπως ακριβώς αναμενόταν έτσι και έγινε με εντυπωσιακές επιδόσεις, εξαιρετικά μικρές διαφορές, μάχες και αγωνία για την τελική έκβαση των κατατακτήριων δοκιμών, το οποίο ήταν και το κυρίως, σημερινό πιάτο.

Μεγάλος νικητής στη διαδικασία ο Πρωταθλητής Νέων του 2018, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος σημείωσε ρεκόρ Ενιαίου στα Μέγαρα με το 1:14.037. Ο Χαραλαμπόπουλος «τράβηξε» μάλιστα και τα άλλα δύο μέλη της ομάδας με αποτέλεσμα ο Κωνσταντίνος Γιαννίκος, στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνα αυτοκινήτων σε πίστα να σημειώσει πολύ καλή επίδοση, η οποία τον έφερε στην τρίτη θέση της εκκίνησης της Κυριακής.

Το 1-2 «χάλασε» ο “Le Man”! Με 1:14.073 κατετάγη δεύτερος ανάμεσα στους δύο νέους κάνοντας ουσιαστικά την έκπληξη, δεδομένου ότι είναι η πρώτη φορά στην πορεία του στο Ενιαίο που εμφανίζεται τόσο ανταγωνιστικός.

Ίσως το χαρακτηριστικότερο στοιχείο των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου και σίγουρα αυτό που τις έκανε άκρως ενδιαφέρουσες ήταν και πάλι οι μηδαμινές διαφορές ανάμεσα στους συμμετέχοντες. Τα Skoda Fabia αποδείχτηκε ότι έχουν υποστεί σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το παρελθόν του θεσμού και αυτό έδωσε στους οδηγούς, τη δυνατότητα να κινηθούν πολύ ταχύτερα σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του στην συγκεκριμένη πίστα.

Μέσα στο 1:14 ήταν τα εννέα πρώτα αυτοκίνητα ενώ συνολικά η διαφορά του πρώτου από τον 13ο ήταν μικρότερη των δύο δευτερολέπτων. Επιμέρους, ο Σπύρος Γαλεράκης ολοκλήρωσε τέταρτος για λιγότερο από μισό δέκατο από τον Γιαννίκο, ενώ άφησε πίσω του σχεδόν δύο δέκατα τον Φίλιππο Καλέση. Οι δύο τους είχαν μοιραστεί νωρίτερα τις πρωτιές στα ελεύθερα δοκιμαστικά. Ο έμπειρος καρτίστας ήταν ταχύτερος στο πρωινό, βρεγμένο, σκέλος ενώ ο οδηγός της Skoda Μακρής πήρε τα δεύτερα ελεύθερα με επίδοση στο 1:15.7.

Πιο πίσω ο Στάθης Κουκέας θα χρειαστεί να δώσει μάχες την Κυριακή προκειμένου να επαναλάβει το καλό αποτέλεσμα της πρεμιέρας του Διονύσου, ενώ ο Ταξιάρχης Ασημακόπουλος, επέστρεψε για πρώτη φορά στα Μέγαρα έπειτα από το ατύχημα του 2017 και το έκανε χωρίς φόβο, όπως έδειξε καθώς συνέτριψε το ατομικό του ρεκόρ. Εξίσου καλή ήταν και η επίδοση του Γιώργου Σαρταμπάκου ο οποίος ολοκλήρωσε ένατος και ανάμεσα σε εκείνον και τον Ασημακόπουλο, βρέθηκε ο πρωτοεμφανιζόμενος Σωτήρης Παπαχρήστου.

Ο Παπαχρήστου κάνει ντεμπούτο αυτό το Σαββατοκύριακο και σκοπεύει να δώσει το «παρών» στους αγώνες ταχύτητας και πιθανώς και σε κάποια από τις αναβάσεις που απομένουν.  Το άλλο νέο πρόσωπο ήταν ο Μιχάλης Γεωργιάδης. Ο γνωστός δημοσιογράφος του περιοδικού “Drive” συμμετέχει ως guest αναζητώντας αξιοπρεπέστατα σωστές αγωνιστικές γραμμές και δέκατα ανάμεσα στις στροφές, «ταξίδι» που τον έφερε μέσα στην δεκάδα.

Πίσω του έμειναν ο Δημήτρης Ρεμέντζης που ολοκλήρωσε τις δοκιμές με σπασμένο κιβώτιο και δίνει αγώνα με τον χρόνο να προλάβει τις δύο κούρσες της Κυριακής, ο Αλέξανδρος Χαλιβελάκης και ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Το πρόγραμμα της Κυριακής στα Μέγαρα ξεκινά λίγο πριν τις εννέα το πρωί με τα warm up των κατηγοριών. Ο πρώτος αγώνας του Ενιαίου είναι στις 11:25 και ο δεύτερος στις 14:35. Το πρόγραμμα κλείνει με τον αγώνα των εντυπωσιακών συμμετοχών της Formula Saloon στις 15:45.

Αποτελέσματα

Last modified on Κυριακή, 05 Μαϊος 2019 12:09