Print this page
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 14:48

1o Αττικό Regularity Trail Ride 4Χ4 2018: Στο δρόμο του Φειδιππίδη!

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της Αθήνας μπορεί κανείς να βρει πολλές εκπλήξεις της φύσης. Από σκοτεινά δρομάκια μέσα στο πυκνό δάσος, μέχρι ποταμάκια επιπέδου Camel Trophy. Μια γεύση από αυτά είχαν την ευκαιρία να πάρουν τα 23 πληρώματα που ξεκίνησαν την σύγχρονη μηχανοκίνητη «μάχη του Μαραθώνα» την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου από την Βαρυμπόμπη.

Έπειτα από 100 χιλιόμετρα γύρω από τη λίμνη του Μαραθώνα, τα οχήματα ολοκλήρωσαν το 1ο Αττικό Regularity 4Χ4, που αποδείχθηκε απαιτητικό ακόμα και για τα πιο έμπειρα πληρώματα. Στον αγώνα που διοργάνωσε η «Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής», με αρωγό την «Αξοτεχνική» και χορηγό επικοινωνίας το «www.Off-Road.gr», το ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο, με πολλές αλλαγές στις πρώτες θέσεις κατά τη διάρκεια των 8 Ειδικών ακριβείας.

 

Το «χεράκι» του έβαλε και ο καιρός, προετοιμάζοντας κατάλληλα το έδαφος με βροχή όλο το προηγούμενο βράδυ αλλά και λαμπερό ήλιο το πρωινό του αγώνα. Η λάσπη, όπως ήταν φυσικό, ανέβασε τον πήχη - τόσο που ακόμα και απλές αγροτικές ανηφόρες έκρυβαν εκπλήξεις.

Η μεγαλύτερη απ' αυτές ήρθε από τους πρωτοεμφανιζόμενους Χαράλαμπο Καππή και Άγγελο Ορφανουδάκη: οδηγώντας χωρίς όργανα το Toyota Hilux, με βασικό όμως εργαλείο το νεανικό τους κέφι, κατάφεραν -κερδίζοντας κιόλας τη μεγαλύτερη Ειδική του αγώνα- να κατακτήσουν τη νίκη του αγώνα, τερματίζοντας με τους λιγότερους βαθμούς ποινής!

 

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Μαϊδώνης με την πολύπειρη «Soyki» Σούλα Καραμηνά ανέβηκαν με το Grand Cherokee στη δεύτερη θέση του αγώνα, ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν με τρεις πρώτους χρόνους Ειδικών οι Γιώργος Κυπριανού και Ίαν Παπανικολάου, με Subaru Forester.

Σε αναπάντεχο φαβορί εξελίχθηκε το Renault4L με τους Μαρκαντωνάτο / Τσαπόγα: βρίσκονταν σταθερά μέσα στην πεντάδα της γενικής κατάταξης, κατακτώντας και μια πρωτιά, ώσπου το είδος του πετρώδους εδάφους και οι 12 (!) επαναλαμβανόμενες φουρκέτες δεν συνεργάστηκαν με την μπροστινή κίνηση του 4L. Έτσι, αναγκάστηκαν να «υποχωρήσουν» στον πιο βατό, κλασσικό δρόμο που είχε ακολουθήσει στην αρχαιότητα ο Φειδιππίδης. Αντίστοιχα, ο «Huffy» Δ. Σταυρόπουλος με τον Γ. Σαρρή, στην πρώτη τους εμφάνιση στο χώμα, διατηρούσαν διαφορά ασφαλείας στην κορυφή - όμως η αντλία καυσίμου του Range Rover είχε διαφορετική άποψη.

«Γεύση» από τον αγώνα πήρε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ), Δημήτρης Μιχελακάκης, που συμμετείχε δίπλα στον Αλέξη Λυχναρά, στα μπάκετ ενός Land Rover Defender.

 

Λίγα λόγια για τα Regularity Trail Ride
Παράλληλα με την αγωνιστική δραστηριότητα, στο 1o Αττικό Regularity Trail Ride 4Χ4 αρκετοί συμμετέχοντες δήλωσαν συμμετοχή σε μια φιλική οργάνωση δίπλα στη φύση, που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι που δεν έχει στόχο την απόλυτη ταχύτητα, αλλά την ακρίβεια διατήρησής της Μέσης Ωριαίας Ταχύτητας, σύμφωνα με τις οδηγίες και σε συνδυασμό με την πλοήγηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι το άθροισμα των απαιτούμενων Μ.Ω.Τ. για το σύνολο της διαδρομής δεν ξεπέρασε τα περίπου 25 χλμ/ώρα.

 

Στους αγώνες αυτούς, οι κατηγορίες εξαρτώνται από την ηλικία του αυτοκίνητου και μόνο, καθώς η ταχύτητες είναι μικρές, επιτρέποντας σε όλους να διακριθούν. Η πλοήγηση γίνεται από το κάθε πλήρωμα χρησιμοποιώντας το road book που λαμβάνει από την οργάνωση λίγο πριν την εκκίνηση.

Το πλήρωμα παραλαμβάνει και οδηγίες σχετικά με τις μέσες ωριαίες ταχύτητες που πρέπει να ακολουθήσει στα διάφορα τμήματα της διαδρομής, και η κατάταξη προκύπτει από την απόκλιση της ιδανικής μέσης ωριαίας ταχύτητας που μετράται από την οργάνωση σε αρκετά κρυφά σημεία της χωμάτινης διαδρομής.

Φωτογραφίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αναλυτικά αποτελέσματα: http://sportstiming.gr/live/results/auto/regularity/REG18MARATH/

[Δελτίο Τύπου]

Last modified on Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018 16:09