04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιούνιος 2023

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 ΔΤ 4 1

Στην Πλατεία Πάρκου δόθηκε το βράδυ της Παρασκευής η πανηγυρική εκκίνηση του ασφάλτινου Ράλλυ Φθιώτιδος. Συνολικά 57 πληρώματα θα εκκινήσουν το Σάββατο στον αγώνα που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου και τον τέταρτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδος κ. Θανάσης Κυρίτσης και πλήθος Αντιδημάρχων της πόλης. Τα πληρώματα στην πλειονότητά τους δήλωσαν ευχαριστημένα με τη χάραξη του αγώνα και ειδικά με την ενιαία διαδρομή «Μπράλος-Παύλιανη» που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε αγώνα ράλλυ.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 ΔΤ 4 2
Οργανωτής του αγώνα είναι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 ΔΤ 4 3

Το πρωί του Σαββάτου, οι αγωνιζόμενοι θα αναχωρήσουν στις 09:00 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα «Μπράλος-Παύλιανη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως ενιαία, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 30,35 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή», μήκους 10,92 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Έπειτα από το 30λεπτο service, θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή» και θα τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 15:12. Η απονομή των επάθλων θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πάρκου στις 20:00. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 82,54 km και τα συνολικά χιλιόμετρα 212,30 km.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 ΔΤ 4 4

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του αγώνα, Opel Karellis Group, Κεντρική Οδός, Flame Stop (Πυροσβεστήρες), Time Out Catering, τα Νερά Ιόλη και την Tsakonitis Printing Solutions.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 ΔΤ 4 5

Δείτε το Ωράριο εκκίνησης του Σαββάτου εδώ

Ιστοσελίδα αγώνων: https://www.alal.gr/rally-fthiotidas-2023/
Ζωντανά αποτελέσματα: www.infomega.gr/live
Facebook: https://www.facebook.com/alalamias1970
Instagram: https://instagram.com/alalamias

347412801 729468385854072 8143329206033098984 n
Παρά τις προσπάθειες του Αθλητικού Σωματείου μας να διοργανώσει τον Αγώνα Δεξιοτεχνίας Αυτοκινήτων Τρίπολης που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου στην πίστα Speed Park Tripolis, δυστυχώς είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο αγώνας ματαιώνεται λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών.
H Start Line θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους δήλωσαν συμμετοχή, καθώς και όλους τους κριτές, υπηρεσίες και φορείς που ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στη διοργάνωση του αγώνα.

Με 38 οδηγούς θα διεξαχθεί στις 1-2 Ιουλίου η 1η Ανάβαση Παλαιάς Καβάλας που προσμετράει στο Κύπελλο Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Διοργανώτρια λέσχη είναι η Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης.

355691629 658807259608659 8836377909506158437 n

Insurance List P Kavalas 2023

Κατεβάστε τη λίστα συμμετοχών σε pdf εδώ

ENDURANCE CHALLENGE AFISA DIADIKTYO TEST 1

Ο ΧΩΜΑ - Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου το 2ο Endurance Challenge. Μια χωμάτινη extreme αναμέτρηση στην οποία αγωνιστικά Crosscar και αυτοκίνητα καλούνται να ανταπεξέλθουν στην πίστα των 2300 μέτρων που πέρα από τεχνική είναι σε κάποια σημεία πολύ γρήγορη προσφέροντας έτσι μοναδικό θέαμα.

Οι 15 συνολικά συμμετοχές αποτελούνται από 6 Crosscar 600cc, 4 Crosscar open, 2 Crosscar junior, 1 χωμάτινη φόρμουλα με κινητήρα Golf 2000 και 2 αγωνιστικά αυτοκίνητα. Οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία για αναγνωρίσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις το Σάββατο 1 Ιούλιου από τις 9:00 – 16:00. Η πίστα θα είναι ανοιχτή για όσους θεατές θέλουν να χορτάσουν θέαμα. Ο τεχνικός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 20:00 στην Πλατεία Ειρήνης όπου αμέσως μετά θα γίνει η παρουσίαση των συμμετεχόντων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Ιουλίου, από τις 10:00 στην Αργυρουπολή (δίπλα στο πεδίο βολής) όπου θα γίνει και η απονομή των κυπέλλων στους νικητές στις 15:00.

simmetoxesendurance

Ο ΧΩΜΑ - Χωμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός Κιλκίς εύχεται καλό αγώνα σε όλους τους συμμετέχοντες.

Με ρεκόρ συμμετοχών της τελευταίας δεκαετίας διεξάγεται το σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου το Ράλλυ Φθιώτιδος. Οι αγώνες είναι δύο και ο καθένας προσμετράει ξεχωριστά στα δύο Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλλυ. Ο ασφάλτινος αγώνας του Σαββάτου προσμετρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ασφάλτου, στο Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων και στο Κύπελλο Legends, ενώ ο χωμάτινος αγώνας της Κυριακής προσμετρά στο 59ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος.

LOGOFTHIO2023
Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με το συνολικό αριθμό πληρωμάτων που θα λάβουν μέρος να φτάνει σε τριψήφιο νούμερο. Τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο χώμα σημειώθηκε ρεκόρ συμμετοχής της τελευταίας δεκαετίας με την ποιότητα των αθλητών που θα πάρουν εκκίνηση να είναι κορυφαία. Ο ασφάλτινος αγώνας συγκέντρωσε 59 συμμετοχές και στον χωμάτινο δήλωσαν συμμετοχή 44 πληρώματα.


Οργανωτής του αγώνα είναι η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) και συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας (Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε.) ο Δήμος Λαμιέων, ο Δήμος Δελφών, ο Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας, ο Δήμος Καμένων Βούρλων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδος.
Στον ασφάλτινο αγώνα ξεχωρίζουν οι Πρωταθλητές των τελευταίων ετών Γιώργος Αναπολιοτάκης- Θανάσης Τσιούκας (Ford Fiesta R5) που θα βρουν απέναντι τους τον κυριότερο αντίπαλο τους στο πρωτάθλημα του 2021 Λευτέρη Αλυγιζάκη (Skoda Fabia R5). Οι Κύπριοι Πρωταθλητές Χώματος του 2021 Αλέξανδρος Τσουλόφτας- Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5) τρέχουν φέτος και στην άσφαλτο και αποτελούν ένα από τα φαβορί για τη νίκη, επικρατώντας μάλιστα στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ακόμα ένας Πρωταθλητής Ελλάδος, o Γιάννης Παπαδημητρίου επιστρέφει μετά από χρόνια στην άσφαλτο για να διεκδικήσει τη νίκη, παρέα με τον Νίκο Πετρόπουλο και αυτοκίνητο ένα Skoda Fabia Rally2 Evo. Στην μεγάλη κατηγορία συμμετέχουν επίσης οι Κυπελλούχοι Ράλλυ Βορείου και Νοτίου Ελλάδος το 2021, Τάκης Καμπύλης- Σταύρος Σταμέλος (Skoda Fabia S2000), ο “νέος” στα Ράλλυ Στάθης Κουκέας με συνοδηγό στο Ford Fiesta R5 τον πολύπειρο Βασίλη Μπασιούκα και οι πατήρ και υιός Νομικός, Γιάννης και Ανδρέας με Skoda Fabia S2000.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 Αφίσα
Δυνατές είναι οι συμμετοχές και στην κατηγορία C2, με τους νικητές του πρώτου αγώνα Γιώργο Περουλάκη- Λευτέρη Σαρρή (Mitsubishi Lancer Evo VIII) να δίνουν το παρών. Οι Κρητικοί θα δώσουν ωραία μάχη για την επικράτηση με τους Γιώργο Γεροδήμο-Σωτήρη Γρηγορίου (Opel Astra OPC) αλλά και τους διεκδικητές της νίκης στην ομάδα Ν! Οι Πρωταθλητές του 2021, Δημήτρης Καζάνας- Θόδωρος Μακράκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα ξεκινήσουν από τη Φθιώτιδα την υπεράσπιση του τίτλου τους απέναντι στους νικητές του Πηλίου, Γιώργο Αργυρίου- Δημήτρη Πάσχο (Mitsubishi Lancer Evo IX), τους επίσης διεκδικητές του τίτλου, Κώστα Κόρακα- Γιώργου Κότσαλη (Mitsubishi Lancer Evo IX R4) και τους Γιάννη Μπίστα- Χρήστο Μπακλώρη (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Οι πρωταθλητές της κατηγορίας F2 Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης (Peugeot 306) θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν το σερί νικών τους και στη Λαμία απέναντι σε αξιόμαχους αντιπάλους. Οι Δημήτρης Μίχος- Κώστας Χειράκης με Peugeot 208 Rally4 επέστρεψαν μετά από χρόνια χωρίς να έχουν χάσει μέρος της ταχύτητας τους, ενώ και οι Χρήστος Αυγερόπουλος- Στράτος Γιαβάσης με Citroen Saxo Kit Car της C4 θα διεκδικήσουν το βάθρο της F2.
Για το βάθρο τόσο της F2 όσο και της C3 θα αγωνιστούν οι Θάνος Μόσχος- Γιάννης Σαμαρτζής (Renault Clio Kit Car), οι Γιάννης Κωνσταντινίδης- Δημήτρης Κυπαρισσάς (Citroen DS3 R3T) και οι Τίτος Τιτάκης- Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης (Citroen DS3 R3T). Ακόμα ένα R3, το Renault Clio των Νίκου Βάτσου- Μαρίας Κυρλαγκίτση θα αναστατώσει με τον ήχο του το βουνό, με τις συμμετοχές της κατηγορίας να συμπληρώνονται από τους Παύλο Μπαξεβανάκη- Λάζαρο Σκουλαριώτη (Honda Civic Type R), Παναγιώτη Καραγκιοζόπουλο- Γιώργο Καρκαβανίδη (Seat Ibiza), Βασίλη Φυγκιώρη- Χρήστο Κίτσο (Opel Ascona) και τον νεαρό Λαμιώτη Δημήτρη Κούγια με συνοδηγό τον Δημήτρη Φαρακλιώτη (Peugeot 206 RC). Στον αγώνα θα υπάρχει και διεθνής συμμετοχή, με τη Βουλγάρα Πρωταθλήτρια Ευρώπης Ekaterina Stratieva να επισκέπτεται ακόμα μια φορά τη χώρα μας συμμετέχοντας στο Ράλλυ Φθιώτιδος με Opel Corsa Rally4 και συνοδηγό τον Georgi Avramov.

Itinerary Tarmac page 001
Στην κατηγορία C4 απέναντι από το πλήρωμα του Citroen Saxo Kit Car θα βρεθούν τρεις πολύπειροι συνδυασμοί. Οι Ανδρέας Περάκης- Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206), Κώστας Αναγνωστάκης- Δημήτρης Αλεξιάδης (Suzuki Swift Sport MK4) και Δημήτρης Διαμαντής- Ανδρέας Μασιάλας (Toyota Corolla AE86) έχουν συμμετάσχει πολλές φορές στους ασφάλτινους αγώνες της ΑΛΑΛ και θα διεκδικήσουν και φέτος τη νίκη στην κατηγορία τους.
Πολυπληθής είναι η συμμετοχή και στην κατηγορία C5. Για τη νίκη θα αγωνιστούν οι φορμαρισμένοι Θανάσης Στεργιάδης- Παναγιώτης Γαζγάζης (Peugeot 106 S16), και οι Θεσσαλοί Απόστολος Βεργοζήσης- Στέφανος Κλόκας (Peugeot 106 S16) και Σταμάτης Μιχαήλ- Γρηγόρης Κορίνθιος (Peugeot 106 S16). Τις συμμετοχές της κατηγορίας συμπληρώνουν οι Δημήτρης Πολατσίδης-Κωνσταντίνος Βερυκάκης (Citroen C2), οι έμπειροι Θανάσης και Αλεξία Τσιτσιγιάννη (Citroen Saxo VTS) και οι πρωτάρηδες στα Ράλλυ, Λαμιώτες Γιάννης Μίχος- Χρυσόστομος Φλώρος με ακόμα ένα Citroen Saxo VTS.

Στη μικρότερη κατηγορία του αγώνα συμμετέχει διψήφιος αριθμός αγωνιστικών με αρκετούς Juniors ανάμεσα τους! Οι κυπελλούχοι του 2021 Γιάννης Κουτσοδήμος- Σπύρος Βλάγκας (Peugeot 106) θα διεκδικήσουν τα πρωτεία, με τους Αλέξανδρο Αβραμίδη- Ουρανία Κυρλαγκίτση (Citroen Saxo VTS) να θέλουν τη ρεβάνς του Πηλίου. Οι Juniors Γιάννης Μόσιος- Κώστας Στέλλος (Citroen Saxo VTS), Μαριαλένα Παυλή- Βιργινία Παπαδάκη (Nissan Micra K11) και Alexandar Tomov- Yavor Brankov (Renault Clio Rally5) θα διεκδικήσουν εκτός από το βάθρο της κατηγορίας, τη νίκη στο νεοσύστατο πρωτάθλημα οδηγών κάτω των 27 ετών! Οι επίσης νεαροί Νίκος Μανούσκος- Ηλίας Μανούσκος (Citroen Saxo VTS), Βαγγέλης Μασιάλας- Γιάννης Μόσχος (Citroen Saxo VTS) συνεχίζουν την παρουσία τους στο πρωτάθλημα διεκδικώντας όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Ιδιαίτερη παρουσία στη C6 για ακόμα έναν ασφάλτινο αγώνα, ο αθλητής ΑΜΕΑ Στράτος Σταματάκης με το ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106 που τρέχει στις ειδικές της Φθιώτιδος με συνοδηγό τον Φίλιππο Φακουρέλη. Μετά από χρόνια επιστρέφουν στους αγώνες οι Αντώνης Λάππας- Δημήτρης Σαρικάς (Toyota Yaris), ενώ στο πρώτο τους Ράλλυ συμμετέχουν ως πλήρωμα οι Γαβριήλ Μπαντράς- Σπύρος Μπογδάνος (Peugeot 106 Rallye).


Στην κατηγορία των Ιστορικών συμμετέχουν 15 πληρώματα, με τους νικητές των δύο χωμάτινων αγώνων του θεσμού, Αλέξανδρο Χαλιβελάκη-Θάνο Παπαγεωργίου (Ford Escort MKII) να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε ασφάλτινο τερέν και να θέλουν να προσθέσουν άλλη μια νίκη στο ενεργητικό τους. Τη νίκη θα διεκδικήσουν επίσης οι Μάριος Σταφυλοπάτης-Γιώργος Χατζηρήγας με το ex-Delecour Ford Sierra RS Cosworth 4x4 αλλά και οι πρωτοπόροι του πρωταθλήματος, Δημήτρης Αμαξόπουλος-Χαρά Μωραΐτη (Toyota Corolla KE30). Ένα μήνα μετά το βάθρο στην κατηγορία στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου θα αγωνιστεί στις ασφάλτινες διαδρομές της Λαμίας με συνοδηγό στο Toyota Starlet EP71 Turbo τον Βαγγέλη Σεβαστόπουλο και στόχο ένα ακόμη βάθρο, ενώ για ένα θετικό αποτέλεσμα θα συμμετάσχει ο «Geo» με συνοδηγό τον Δημήτρη Τριπιντή (Peugeot 205). Αίσθηση προκαλεί η συμμετοχή του Ιταλού, Πρωταθλητή Ράλλυ Σερβίας το 2014, Gianluca Rocco με συνοδηγό στο Ford Sierra RS Cosworth 4x4 τον Jovan Isailovic. Με στόχο τη διεκδίκηση πολύτιμων βαθμών για το πρωτάθλημα των Ιστορικών αγωνίζονται οι Μιχάλης Νομικός-Κωνσταντίνος Τροβάς (Toyota Starlet KP60) και οι Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος-Κώστας Κόντος (Toyota Corolla AE86). Το παρών στον αγώνα θα δώσουν επίσης οι Ιωάννης Καλαϊτζιάν-«Μαριάννα Καλογηράτου» με Fiat Ritmo, οι Λυμπέρης Παπάζογλου-Μαρία Νικολοπούλου με μία πανέμορφη Lancia Delta και οι Κωνσταντίνος και Ανδρέας Κοφινάς (Alfa Romeo Alfetta GTV). Ένα Volkswagen Beetle θα οδηγήσουν οι Ιωάννης Λυκάκης-Μαρία Καμπούροβα, ενώ για πρώτη φορά ο Γιώργος Γαβριηλίδης θα έχει στα χέρια του ένα Ford Sierra RS Cosworth 4x4, με τον Νίκο Μουζάκη συνοδηγό. Επιστρέφει στο μπάκετ ο Θανάσης Καλογερόπουλος, με τον Άλκη Ρέντη δίπλα του στο Renault 5, ενώ τις συμμετοχές τις κατηγορίας συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνος Μητρόπουλος-Δημήτρης Μπουνάζος (Ford Escort MKI).

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 Συμμετοχές Άσφαλτος page 001

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 Συμμετοχές Άσφαλτος page 002

Το χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος διεξάγεται την Κυριακή 2 Ιουλίου και συγκέντρωσε 44 ποιοτικές συμμετοχές. Οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας-Στέλιος Ηλία (Volkswagen Polo R5) θα επιδιώξουν να κάνουν το 3 στα 3 φέτος στη Λαμία, σε έναν αγώνα με υψηλό συναγωνισμό. Οι Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης (Skoda Fabia Rally2 Evo) θέλουν να είναι κοντά στους χρόνους των Κύπριων και να διεκδικήσουν την πρώτη τους επιτυχία στο πρωτάθλημα, έπειτα από 4 χρόνια, ενώ διακαώς επιθυμούν τη νίκη οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Νίκος Πετρόπουλος με το «ιταλικό» Skoda Fabia Rally2 Evo. Οι περσινοί νικητές του αγώνα, Χρυσόστομος Καρέλλης-Λεωνίδας Μαχαίρας (Skoda Fabia R5) γνωρίζουν πως το έργο τους φέτος είναι σαφώς πιο δύσκολο στα χώματα της Φθιώτιδος, ενώ αίσθηση προκαλεί η επιστροφή στα πάτρια εδάφη του Πρωταθλητή Ελλάδος του 2016, Γιώργου Φιλιππίδη με συνοδηγό στο Skoda Fabia Rally2 Evo τον πολύπειρο Βρετανό Craig Drew. Τις ακροπολικές ειδικές της Φθιώτιδος προτίμησε ο 4 φορές πρωταθλητής Βουλγαρίας, Miroslav Angelov προκειμένου να εξοικειωθεί περισσότερο με τη χωμάτινη επιφάνεια, έχοντας συνοδηγό στο Skoda Fabia Rally2 Evo τον Georgi Gadzhev. Για πρώτη φορά στο μπάκετ του Skoda Fabia R5 σε χωμάτινο αγώνα θα βρεθεί ο Μάριος Ξανθάκος με συνοδηγό τον Νίκο Καραθανάση, ενώ με ίδιο αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του στα ράλλυ ο 24χρονος “Flandy” με συνοδηγό τον έμπειρο Κώστα Στεφανή.

Photo Gravel2
Νικητής στο Ράλλυ Φθιώτιδος του 2018, ο Ιωάννης Μπαντούνας θα οδηγήσει ένα Mitsubishi Lancer Evo VI με τον Ηλία Παναγιωτούνη δίπλα του, επιδιώκοντας να «μπλεχτεί στα πόδια» των R5 αυτοκινήτων. Την τρίτη τους φετινή νίκη στην Ομάδα Ν θα κυνηγήσουν οι Πάνος Κύρκος-Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi Lancer Evo IX που θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους Ντίνο Τζέμο-Δημήτρη Σαΐνη με ίδιο αυτοκίνητο, τους Πάνο Ισμαήλο-Κωνσταντίνο Σούκουλη (Mitsubishi Lancer Evo IX), τους Κύπριους Κώστα Λαό-Μιχάλη Στυλιανού (Mitsubishi Lancer Evo IX), τους Στέφανο Θεοχαρόπουλο-Γιώργο Κότσαλη (Mitsubishi Lancer Evo IX) και τους Νίκο Ντάβαρη-Κωνσταντίνο Μακρή (Mitsubishi Lancer Evo IX). Στη C2 αγωνίζονται επίσης οι Ηλίας Καφαντάρης-Νίκος Κόντος (Subaru Impreza GT) θέλοντας να αφήσουν πίσω τους την ατυχία του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, οι Χαράλαμπος Γαζετάς jr-Λάμπρος Ζωγράφος με Mitsubishi Lancer όγδοης γενιάς και οι Ευθύμης Κυρίτσης-Δημήτρης Μαρκούσης (Subaru Impreza). Το ντεμπούτο του στα ελληνικά χώματα θα κάνει το Renault Clio Rally3 που θα έχει στα χέρια του ο Θέμης Χαλκιάς, έχοντας ως συνοδηγό τον Νίκο Κομνό.

Στην F2, οι νικητές σε Πύργο και Θήβα, Επαμεινώνδας Καρανικόλας-Γιώργος Κακαβάς (Ford Fiesta Rally4) και Πασχάλης Χατζημάρκος-Μάριος Τσαούσογλου (Peugeot 208 Rally4) αντίστοιχα, αναμένεται να «παλέψουν» για τη νίκη. Πρωταγωνιστές στο Ράλλυ Σπριντ Λιβαδειάς τον περασμένο Απρίλιο, οι Χρύσος Παντελή-Βασίλης Κούγιας (Peugeot 208 R2) αγωνίζονται στο χωμάτινο Ράλλυ Φθιώτιδος με στόχο τη διάκριση, ενώ στα φαβορί για επικράτηση συγκαταλέγονται και οι τοπικοί Θεόδωρος Τσάκαλος-Απόστολος Κοτρωνής με Ford Fiesta R2. Στη C5, αγωνίζονται επίσης οι Πυργιώτες Ιωάννης Γιαννακόπουλος-Ιωάννης Φωτεινογιαννόπουλος με το νεοαποκτηθέν Ford Fiesta R2 του οδηγού. Για πρώτη φορά θα βρεθεί πίσω από το μπάκετ ενός Peugeot 208 Rally4 ο Μιλτιάδης Μητσιάς. Στον πρώτο αγώνα ράλλυ της ζωής του θα αγωνιστεί ο 24χρονος Νίκος Βιγκόπουλος με τον Νίκο Ζακχαίο στο δεξί μπάκετ ενός Ford Fiesta R2T. Ένα Peugeot 206 της κατηγορίας C5 θα έχει στα χέρια του ο Θεόδωρος Καλαμαράς.

Itinerary Gravel page 001

Στη C3, το ρυθμό του Renault Clio Rally3 θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν τα πισωκίνητα Ford Escort MKII των Ντίνου Αντωνίου-Απόστολου Μακάριου και Σπύρου Ροϊνιώτη-Νίκου Γιαννόπουλου. Στην κατηγορία αγωνίζονται επίσης οι θεαματικοί Γιώργος Χατζηγάκης-Ιωάννης Τόλιας (Ford Escort MKII) και οι Καλαματιανοί Γιώργος Ρήγας-Ιωάννης Γεωργιάδης (Ford Escort MKII) που θα διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Κούγιας με συνοδηγό στο Peugeot 206 τον Δημήτρη Φαρακλιώτη θα κυνηγήσουν τη διάκριση στην κατηγορία. Με μία Toyota Corolla AE101 της κατηγορίας C4 αγωνίζονται οι Λαμιώτες Κωνσταντίνος Μυλωνάς-Νίκος Παραπέρας, ενώ τις συμμετοχές της κατηγορίας συμπληρώνουν οι Κωνσταντίνος Αργυρίου-Σταμάτης Λάσκος (Toyota Starlet EP91) και Άγγελος Κουτσούκος-Ευθύμης Μπόκαρης (Toyota Starlet EP91).

Στη C6, οι Θανάσης Τσάκαλος-Σπύρος Τσέλιος (Toyota Yaris) συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φαβορί, με τους Ηλία και Νικόλαο Μανούσκο (Toyota Yaris) να αγωνίζονται με σκοπό τη νίκη που θα τους φέρει αυτομάτως στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Να διατηρηθούν στην πρωτοπορία της C6 θα επιδιώξουν οι Δημήτρης Σταυρόπουλος-Δημήτρης Πανούτσος (Toyota Yaris) που αγωνίζονται για πρώτη φορά στα χώματα της Φθιώτιδος, ενώ έπειτα από την επιτυχημένη παρουσία του στο Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος θα αγωνιστεί και στο Ράλλυ Φθιώτιδος, αυτή τη φορά με τον Μάνο Αχτίδα δίπλα του στο Toyota Yaris. Με στόχο έναν τερματισμό ψηλά στη C6 θα συμμετάσχει ο Ηλίας Αγγελής με τον Άλκη Ρέντη στο δεξί μπάκετ του Toyota Yaris, ενώ για τη διάκριση στην κατηγορία θα ταξιδέψουν έως τη Λαμία οι Νίκος Μοσχόπουλος-Ειρήνη Κόγια Γραμματικού. Στο όριο αναμένεται να οδηγήσουν για άλλον έναν αγώνα το Nissan Micra K11 οι Νίκος Σωτηρόπουλος-Ευάγγελος Μούκας, με τους Φάνη Ραχούτη-Ανδρέα Γρηγορόπουλο να αγωνίζονται με ένα Toyota Starlet EP81. Από τον Βορρά κατεβαίνουν οι Αντώνης Μπαξεβανάκης-Μιχάλης Ρετζούλης με Toyota Yaris.

Όσον αφορά το ασφάλτινο Ράλλυ Φθιώτιδος, ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας την Παρασκευή 30 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 18:00 και στις 20:30 στην Πλατεία Πάρκου θα δοθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει πλήθος κόσμου. Το πρωί του Σαββάτου, τα πληρώματα θα αναχωρήσουν στις 09:00 από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας και θα κατευθυνθούν στην εναρκτήρια ειδική διαδρομή του αγώνα «Μπράλος-Παύλιανη», η οποία πραγματοποιείται για πρώτη φορά ως ενιαία, με το συνολικό της μήκος να φτάνει τα 30,35 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή «Καλοσκοπή», μήκους 10,92 χιλιομέτρων και θα επιστρέψουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Έπειτα από το 30λεπτο service, θα διέλθουν και πάλι από τις ειδικές διαδρομές «Μπράλος-Παύλιανη» και «Καλοσκοπή» και θα τερματίσουν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας στις 14:32. Η απονομή των επάθλων θα διεξαχθεί στην Πλατεία Πάρκου στις 20:00. Τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 82,54 km και τα συνολικά χιλιόμετρα 212,30 km.
Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του χωμάτινου Ράλλυ Φθιώτιδος θα λάβει χώρα στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας το Σάββατο 1 Ιουλίου από τις 16:00 έως τις 18:30. Στις 21:00, στην Πλατεία Πάρκου θα δοθεί η Πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα. Την Κυριακή 2 Ιουλίου, τα πληρώματα θα αγωνιστούν σε δύο ειδικές διαδρομές που αποτελούν μέρος του φετινού Ράλλυ Ακρόπολις. Πρώτη ειδική διαδρομή της ημέρας θα είναι το «Ελευθεροχώρι», μήκους 18 αγωνιστικών χιλιομέτρων και ακολουθεί η «Ελάτεια» (28,32 km). Έπειτα από το μεσημεριανό service στην Π.Ε.Λ., τα πληρώματα θα διέλθουν για δεύτερη φορά από το «Ελευθεροχώρι» και την «Ελάτεια». Ο τερματισμός του χωμάτινου αγώνα θα λάβει χώρα στις 16:12. Η απονομή των επάθλων θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 Συμμετοχές Χώμα page 001

Ράλλυ Φθιώτιδος 2023 Συμμετοχές Χώμα page 002

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.) θέλει να ευχαριστήσει τους υποστηρικτές του αγώνα, Opel Karellis Group, Κεντρική Οδός, Flame Stop (Πυροσβεστήρες), Time Out Catering, τα Νερά Ιόλη και την Tsakonitis Printing Solutions.

Κατεβάστε τις συμμετοχές του ασφάλτινου αγώνα εδώ και του χωμάτινου αγώνα εδώ


Ιστοσελίδα αγώνων: https://www.alal.gr/rally-fthiotidas-2023/
Facebook: https://www.facebook.com/alalamias1970
Instagram: https://instagram.com/alalamias

Γραφείο Τύπου - Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Λαμίας (Α.Λ.Α.Λ.)