04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Αύγουστος 2021

Με ανείπωτη θλίψη η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος πληροφορήθηκε τον απρόσμενο και πρόωρο χαμό του σπουδαίου μηχανικού Μελέτη Καρατεκίδη, σε ηλικία 38 ετών.

Ο Μελέτης Καρατεκίδης ήταν ο αρχιμηχανικός του Πρωταθλητή Αναβάσεων Μάριου Ηλιόπουλου, συμβάλλοντας με τις εις βάθος τεχνικές του γνώσεις σε αμέτρητες νίκες και τίτλους που κατέκτησαν μαζί. Η συνεργασία τους είχε ξεκινήσει το 2009.

Γεννήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 1983 στο Ζαγκλιβέρι της Θεσσαλονίκης, όπου και είχε την έδρα του. Σπούδασε μηχανολογία στη συμπρωτεύουσα, και απέκτησε τριετή εμπειρία στο εξωτερικό. Έκτοτε, διατήρησε δεσμούς με την αγωνιστική ομάδα M-Sport, καθώς και φιλικές σχέσεις με αρκετούς οδηγούς ράλι της τρέχουσας γενιάς.

Πέραν από κορυφαίος μηχανικός, ο Μελέτης Καρατεκίδης υπήρξε και ένας από τους πλέον ανιδιοτελείς και καλόκαρδους ανθρώπους τους ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού, και θα λείψει σε όλους μας.

Τα μέλη της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ εκφράζουν την βαθύτατη οδύνη τους και τα τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στους συγγενείς, οικείους και φίλους του Μελέτη Καρατεκίδη. Καλό κατευόδιο, φίλε Μελέτη.

 

Στην Κρήτη θα δοθεί η συνέχεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ασφάλτου 2021. Έπειτα από τα Ράλλυ Κένταυρος και Ηπειρωτικό, το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του θεσμού και θα διοργανωθεί από τον Αθλητικό Όμιλο Κρήτης το διήμερο 25 & 26 Σεπτεμβρίου. Το Σωματείο έχει εξασφαλίσει σημαντικές παροχές για τα πληρώματα που επιθυμούν να συμμετέχουν, δίνοντας ένα ακόμη κίνητρο στους αγωνιζόμενους, ώστε να επισκεφτούν τις όμορφες και απαιτητικές ασφάλτινες διαδρομές του αγώνα.

Ο αγώνας θα είναι διήμερος και περιλαμβάνει 3 ειδικές διαδρομές, μία (1) το Σάββατο και δύο (2) την Κυριακή οι οποίες θα επαναληφθούν 3 φορές, συνολικού μήκους 80,70 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ο αγώνας διεξάγεται με συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και της ΔΟΠΑΦΜΑΗ– Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου. Θα έχει τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.
Πολύτιμη βοήθεια προσφέρουν επίσης και οι Δήμοι Ηρακλείου και Γόρτυνας. Στο πλευρό του Σωματείου βρίσκονται για άλλη μια χρονιά η Ελληνική Αστυνομία, το τμήμα Τροχαίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ασφαλείας και ιατρικής περίθαλψης στη διοργάνωση του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

Η Εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου στις 15:00 από το χώρο του Service Park, στις εγκαταστάσεις του Παγκρητίου Σταδίου στο Ηράκλειο και συγκεκριμένα στο χώρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.).

Το κέντρο του αγώνα θα βρίσκεται στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου και η γραμματεία θα βρίσκεται καθ’ όλη τη διάρκειά του στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (Ε.Α.Κ.Η.)

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ (www.e-omae-epa.gr) από τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 23.59.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που υπάρχουν για όλους αυτή την περίοδο, ο Α.Ο.Κρήτης θέλοντας να στηρίξει και να παρακινήσει τα πληρώματα να λάβουν μέρος στις υπέροχες Ειδικές Διαδρομές του 43ου Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, έχει εξασφαλίσει τις παρακάτω παροχές:

Για όλα τα πληρώματα, αμιγώς μέλη του ΑΟΚρήτης:
100€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)

Για όλα τα Κρητικά πληρώματα, μη μέλη του ΑΟΚρήτης, που διαμένουν εκτός Ηρακλείου:
- 50€ έκπτωση στο παράβολο συμμετοχής (πριμ εκκίνησης)
-Ένα Τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν για μία (1) διανυκτέρευση, για την Παρασκευή 24 ή το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου

Για όλα τα πληρώματα εκτός Κρήτης:

1. Ένα τετράκλινο δωμάτιο ανά συμμετοχή (πλήρωμα, μηχανικούς) – Δωρεάν - για δύο (2) Δωρεάν διανυκτερεύσεις, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου
2. Δωρεάν Μεταφορά από/προς Πειραιά, 4 ατόμων (πλήρωμα και δύο μηχανικοί) σε τετράκλινη καμπίνα
3. Δωρεάν μεταφορά της κλούβας ή του ΙΧ με το τρέιλερ (που θα σέρνει) το αγωνιστικό όχημα
4. 40% έκπτωση στα υπόλοιπα ακτοπλοϊκά, σε ο,τιδήποτε επιπλέον

Το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης, θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε.), το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας. Όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη γραμματεία του αγώνα:
στο email του ΑΟΚρήτης: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 
στο τηλέφωνο: 6976897007, Ρένα Λαουμτζή

Στο group του Α.Ο. Κρήτης (https://www.facebook.com/groups/aokritis) και την επίσημη σελίδα του αγώνα (https://www.facebook.com/aokkritis) στο Facebook μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και πληροφορίες για το 43ο Η&Κ ΑΕΒΕ Ράλλυ Κρήτης.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου στο Agrinio Race Way το Σωματείο ΑΣΗ διοργανώνει Drag Day χωρίς κατάταξη. Οι συμμετοχές έχουν ξεκινήσει, και κλείνουν την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, οι αθλητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή με τους κωδικούς τους στο Σύστημα Διαχείρισης Αγώνων της ΟΜΑΕ (www.e-omae-epa.gr) στο πεδίο «Αγώνες-Δήλωση Συμμετοχής». Οι κωδικοί όλων των αθλητών είναι οι εξής: Username είναι το επίθετο με κεφαλαία ελληνικά γράμματα, και Password είναι η ημερομηνία γέννησης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές το αργότερο έως τις 31/08/2021. Ο κάθε αθλητής μπορεί να κάνει περάσματα όποια ή όποιες από τις δύο μέρες επιλέξει, προμηθευόμενος κουπόνια των τριών περασμάτων από την γραμματεία κατά την διάρκεια του διοικητικού ελέγχου.

Τα κόστη των κουπονιών των τριών περασμάτων έχει οριστεί για το Σάββατο 4/9 στα 25 Ευρώ και για την Κυριακή 5/9 στα 30 €. Οι συμμετέχοντες μπορούν να προμηθευτούν επί πλέον κουπόνια τριών περασμάτων για την ίδια μέρα -αρκεί να υπάρχουν διαθέσιμα- και δεν δικαιούνται ελεύθερη είσοδο άλλων ατόμων. Δεν γίνονται δεκτές συμμετοχές που δεν θα υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ΟΜΑΕ.

Όλοι οι αθλητές του αγώνα και οι ομάδες τους είναι υποχρεωμένοι να ενημερωθούν και να ακολουθήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ, από την είσοδό τους στην αθλητική εγκατάσταση, έως και την έξοδό τους από αυτήν.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) ανακοινώνει την αναβολή του αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ατομικής Επιτάχυνσης (Drag Racing) ο οποίος ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Αγρίνιο, το τριήμερο 3-5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η αναβολή οφείλεται στις εργασίες που θα πρέπει να ολοκληρώσει ο διοργανωτής στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα, όπως διαπίστωσε η τριμελής Επιτροπή της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ σε επιτόπιο έλεγχο που διεξήγαγε την Τρίτη 24/8.

Η νέα ημερομηνία τέλεσης του αναβληθέντος αγώνα θα γνωστοποιηθεί με επόμενη ανακοίνωση. Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να διοργανωθεί Test Event στην θέση του αγώνα για τις κατηγορίες INDEX 10 και άνω.

ΕΠΑ-ΟΜΑΕ

Στο πανέμορφο βουνό των Κενταύρων, σε λιγότερο από ένα μήνα, θα ηχήσουν και πάλι οι ήχοι των αγωνιστικών αυτοκινήτων, χαρίζοντας σε όλους τους λάτρεις του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πλούσιο θέαμα και συγκινήσεις!

Η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου, στις 18-19 Σεπτεμβρίου, διοργανώνει ως είθισται την 41η Ανάβαση Πορταριάς, η οποία αποτελεί τον 5ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων & Ιστορικών Αυτοκινήτων 2021.

Στην τεχνική διαδρομή των 4,8 χιλιομέτρων στην μαγευτική περιοχή της Πορταριάς, οι συμμετέχοντες για ακόμη μία φορά, θα προσπαθήσουν να πετύχουν κορυφαίες επιδόσεις, χαρίζοντάς μας μοναδικές εικόνες από τα ιδιαίτερα αγωνιστικά οχήματα τους.

Δίπλα στη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου για ακόμη μία χρονιά, βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η ΠΕ Μαγνησίας και το τμήμα Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, έχοντας παράλληλα τον ρόλο του συνδιοργανωτή.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων-ΣΔΔΑ, (www.e-omae-epa.gr) από την 30 Αυγούστου και λήγουν την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 24.00.

Υπενθυμίζουμε πως η 41η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.

Πρόγραμμα 41ης Ανάβασης Πορταριάς
Έναρξη Εγγραφών Συμμετοχής: Δευτέρα 30 Αυγούστου, (Σ.Δ.Δ.Α. ΟΜΑΕ)
Λήξη Εγγραφών Συμμετοχής: Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 24:00, (Σ.Δ.Δ.Α. ΟΜΑΕ)
Διανομή Εντύπων & αριθμών Συμμετοχής: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 08:00 - 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)
Διοικητικός & Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 08:00 - 11:00, (Γραμματεία Τ.Ε. Hotel Xenia Palace)
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:10, (Αίθουσα Συνεδριάσεως Portaria Hotel)
Δημοσίευση Πίνακα Εκκινούντων: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:15, (Χώρος Pits)
Κλείσιμο Δρόμου: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)
Υποχρεωτική Ενημέρωση Αγωνιζομένων: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:30, (Χώρος Pits)
Χρονομετρημένες Δοκιμές: Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00, (7ο km ΕΟ Βόλου - Πορταριάς)
Κλείσιμο Δρόμου: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 09:00, (Διασταύρωση Άλλης Μεριάς)
Εκκίνηση Αγώνα: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00, (7ο km ΕΟ Βόλου - Πορταριάς)
Τελικός Τεχνικός Έλεγχος: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, Μετά τη λήξη του 2ου σκέλους, (Χώρος Parc Ferme Hotel Xenia Palace)
Δημοσίευση Αποτελεσμάτων: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 14:30, (Γραμματεία Portaria Hotel)
Απονομή Επάθλων: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 15:00, (Portaria Hotel)

Γραμματεία του αγώνα
Η Γραμματεία του Αγώνα θα λειτουργεί, μέχρι την Παρασκευή 17.09.21 στα γραφεία της Λ.Α.ΒΟΛΟΥ, Θησέως 27Α, τηλ. 24210 55339.
Το Σάββατο 18.09.21 & την Κυριακή 19.09.21 στην εκκίνηση του αγώνα και μετά το τέλος στο Portaria Hotel.
Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:
24210 55359 (Λ.Α.Βόλου)
6945853310 (Αντώνης Σταφυλοπάτης, Πρόεδρος Λ.Α.Βόλου)
6983601734 (Γεώργιος Μπέτας, Γενικός Γραμματέας)

Για όλα τα τελευταία νέα της 41ης Ανάβασης Πορταριάς, μείνετε συντονισμένοι στην επίσημη σελίδα της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου: www.lavolos.gr, καθώς και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook: www.facebook.com/anavasiportarias 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ Κανονισμός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

[Γραφείο Τύπου - Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου]