03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιανουάριος 2021

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 23/1 η παρουσία των Νίκου Παυλίδη-Allan Harryman στις ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Το πλήρωμα της Step Racing σημείωσε και στις ειδικές της τρίτης ημέρας ανταγωνιστικούς χρόνους, όμως η εγκατάλειψη τους την Παρασκευή τους στέρησε το «εισιτήριο» για τη συμμετοχή στο τελευταίο σκέλος.

Ένας ιδιαίτερος κανονισμός του Ράλλυ Μόντε Κάρλο επιτρέπει μόνο στα 50 ταχύτερα πληρώματα τη συμμετοχή τους στις ειδικές διαδρομές της τελευταίας ημέρας και η ποινή που δέχτηκαν οι Παυλίδης – Harryman την Παρασκευή τους έριξε εκτός «50αδας». «Τα συναισθήματα μας είναι ανάμεικτα από τη φετινή 5η συμμετοχή μας στον αγώνα», δήλωσε ο Νίκος Παυλίδης και πρόσθεσε: «Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις μας με το νέο Peugeot 208 Rally4, όμως η άτυχη στιγμή μας την Παρασκευή μας στέρησε τη χαρά του να ολοκληρώσουμε για ακόμα μια φορά τον αγώνα».

Όσον αφορά στο σκέλος του Σαββάτου ο Θεσσαλονικιός οδηγός δήλωσε: «Οι ειδικές διαδρομές του τρίτου σκέλους ήταν γεμάτες πάγο και μας δυσκόλεψαν πολύ. Οδηγήσαμε αρκετά σβέλτα καταφέρνοντας να σημειώσουμε έναν τέταρτο κι έναν πέμπτο χρόνο στην κατηγορία μας το πρωί. To απόγευμα, παρά το γεγονός ότι η οδήγηση μας ήταν ακόμη καλύτερη, ήμασταν πιο αργοί αφού, ξεκινώντας πιο πίσω από τον ανταγωνισμό αντιμετωπίσαμε ισχυρή χιονόπτωση, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας.» 

Και συμπλήρωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το νέο Peugeot 208 Rally4 που είναι βελτιωμένο σε όλους τους τομείς σε σχέση με τον «πρόγονο» του, και με αυτό το αυτοκίνητο θα ξαναπροσπαθήσουμε την επόμενη χρονιά! Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου που μας προσέφερε ένα άψογο αγωνιστικό, τους πλοηγούς μας Δημήτρη Αμαξόπουλο και Δημήτρη Κουμποτή που έκαναν και φέτος δουλειά υψηλού επιπέδου και όλους τους φίλους των αγώνων που αγκάλιασαν την προσπάθεια μας!»

Το πλήρωμα της Step Racing πρόβαλλε στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

Το πλήρωμα της ομάδας μας μπορεί να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο τελευταίο σκέλος, ταξίδεψε όμως κανονικά στο Μονακό και θα καταταγεί στην τελική κατάταξη του αγώνα όπως προβλέπει ο κανονισμός του Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Και του χρόνου!

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/ 
και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»:https://www.oramaelpidas.gr 

[Δελτίο Τύπου Step Racing]

Το μεσημέρι της Πέμπτης 21/1 ξεκίνησε το Ράλλυ Μόντε Κάρλο και μαζί η προσπάθεια των Νίκου Παυλίδη-Allan Harryman! Το πλήρωμα της Step Racing δεν απουσιάζει από τον αγώνα τα τελευταία χρόνια, έχοντας μάλιστα φέτος στα χέρια του ένα ολοκαίνουριο Peugeot 208 Rally4!

Το μενού του εναρκτήριου σκέλους περιλάμβανε δύο ιδιαίτερα γλιστερές ειδικές διαδρομές, με τη βροχή να πέφτει στην περιοχή γύρω από την Gap όλο το απόγευμα. Όντας κατάλληλα προετοιμασμένοι και οδηγώντας μυαλωμένα, οι Νίκος Παυλίδης-Allan Harryman έκαναν ένα πολύ αισιόδοξο ξεκίνημα στον αγώνα, τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της κατηγορίας τους σε σύνολο 20 συνδυασμών που πήραν εκκίνηση.

«Σκοπός μας ήταν να κινηθούμε προσεκτικά στις ειδικές της Πέμπτης, και να μάθουμε ακόμη περισσότερο το Peugeot 208 Rally4 που οδηγούμε για πρώτη φορά σε αγώνα. Πραγματοποιήσαμε την τέταρτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας μας στην πρώτη διαδρομή, ένα αποτέλεσμα που μας άφησε πολύ ικανοποιημένους. Στη συνέχεια, οδηγήσαμε πιο συντηρητικά, καθώς η δεύτερη διαδρομή ήταν αρκετά επικίνδυνη, με αρκετά πληρώματα να βγαίνουν εκτός δρόμου και διατηρήσαμε τη θέση μας», δήλωσε ο οδηγός και πρόσθεσε: «Χρησιμοποιήσαμε βρόχινη γόμα, η οποία ήταν κατάλληλη για τις συνθήκες που αντιμετωπίσαμε στις ειδικές διαδρομές. Υπήρχαν αρκετά γλιστερά σημεία με λιωμένο χιόνι, κάτι το οποίο είχαμε στις σημειώσεις μας και μας είχαν υποδείξει και οι πλοηγοί μας.»

Αναφορικά με τη συνέχεια του Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Θεσσαλονικιός οδηγός δήλωσε: «Την Πέμπτη πήραμε μια πρώτη γεύση από το Ράλλυ Μόντε Κάρλο. Απομένουν τρεις δύσκολες ημέρες, καθεμιά από τις οποίες έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες. Εμείς θέλουμε να μάθουμε το αυτοκίνητο ακόμη περισσότερο και να ανεβάσουμε το ρυθμό μας σταδιακά. Σίγουρα μπορούμε να πιέσουμε ακόμη περισσότερο.»

Το πλήρωμα της Step Racing προβάλλει το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», σκοπός του οποίου είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

Το Rallye Monte Carlo συνεχίζεται την Παρασκευή με τη διεξαγωγή πέντε ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 120 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/  
και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr 

Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ ξεκινάει με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο! Ένας αγώνας, που παρά τις αρκετές δυσκολίες που παρουσιάζει εξαιτίας των ευμετάβλητων καιρικών συνθηκών, αποτελεί πόλο έλξης για πολλά πληρώματα, όντας ο πιο ιστορικός του θεσμού. Το πλήρωμα της Step Racing που απαρτίζεται από τον Νίκο Παυλίδη και τον Allan Harryman, δίνει το «παρών» για πέμπτη χρονιά στο Μόντε Κάρλο και στόχος είναι να συνεχίσει την παράδοση που το θέλει να τερματίζει σε κάθε του συμμετοχή στο απαιτητικό αυτό ράλλυ!

Το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 Rally4 που θα οδηγήσει το δίδυμο θα προβάλλει και πάλι το Σωματείο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου στη δωρεά μυελού των οστών που τόσο έχουν ανάγκη κάποιοι συνάνθρωποι μας.

Αν και πλέον έχει αρκετή εμπειρία από τις προηγούμενες συμμετοχές του σε Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Νίκος Παυλίδης εμφανίστηκε συγκρατημένος σχετικά με τον αγώνα: «Το φετινό Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει σε μεγάλο ποσοστό καινούριες για εμάς ειδικές διαδρομές, τις οποίες δεν έχουμε τρέξει στο παρελθόν. Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα με το συνοδηγό μου, Allan Harryman, στο να έχουμε τα σωστά γραπτά, ώστε να κινηθούμε γρήγορα στον αγώνα», δήλωσε ο οδηγός και συνέχισε: «Απ’ ότι προβλέπεται, φέτος θα έχει αρκετό χιόνι, οπότε αυτό αποτελεί για εμάς μια έξτρα πρόκληση. Έχοντας αγωνιστεί στο παρελθόν σε χιονισμένες ειδικές στο Μόντε Κάρλο, αυτό δεν μας φοβίζει.»

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, ο κανονισμός του Ράλλυ Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει μια ιδιαιτερότητα. Για να συμμετέχει κάποιος στο σκέλος της Κυριακής, πρέπει το βράδυ του Σαββάτου να περιλαμβάνεται στους 50 ταχύτερους: «Είναι γεγονός ότι στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο αν πας αργά δεν φτάνεις στον τερματισμό! Το κίνητρο για εμάς είναι ακόμη μεγαλύτερο ώστε να κινηθούμε σβέλτα και συνάμα προσεκτικά στις τρεις πρώτες ημέρες του ράλλυ. Σε όλες τις συμμετοχές μας στον αγώνα δίνουμε το παρών την Κυριακή, οπότε πιστεύω πως με κατάλληλη στρατηγική μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας!», ήταν τα λόγια του Θεσσαλονικιού οδηγού που θα έχει να αντιμετωπίσει 19 πληρώματα στην κατηγορία του, συνεχίζοντας: «Τον 'δικό του' αγώνα θα κάνει και το πλήρωμα των πλοηγών μας που για άλλη μια φορά είναι οι Δημήτρης Αμαξόπουλος-Δημήτρης Κουμποτής! Αντικείμενό τους είναι να τσεκάρουν τις σημειώσεις μας και να μας μεταφέρουν την κατάσταση του οδοστρώματος λίγη ώρα πριν τη διέλευσή μας από τις ειδικές διαδρομές. Η βοήθειά τους θα είναι πολύτιμη!»

Το πλήρωμα της Step Racing θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Peugeot 208 Rally4 της γαλλικής CHL Sport Auto, ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε την ευκαιρία να οδηγήσει λίγες ημέρες πριν τον αγώνα: «Οι πρώτες εντυπώσεις μας από το νέο αγωνιστικό ήταν πολύ θετικές. Το Rally4 είναι πιο φιλικό στην οδήγηση, σε σχέση με το R2, το οποίο είχαμε στα χέρια μας τις προηγούμενες τρεις χρονιές. Έχει βελτιωθεί σε αρκετούς τομείς και ανυπομονούμε να το οδηγήσουμε σε ρυθμό αγώνα», ήταν τα λόγια του Νίκου Παυλίδη.

Το Rallye Monte Carlo ξεκινάει την Πέμπτη με τη διεξαγωγή δύο μεσημεριανών ειδικών διαδρομών και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής. Απαρτίζεται από 14 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 258 χιλιομέτρων.

Ακολουθήστε μας στο facebook: https://www.facebook.com/StepRacing/  
και ενημερωθείτε για τις δράσεις του συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»: https://www.oramaelpidas.gr 

[Δελτίο Τύπου - Step Racing]

Ο 14χρονος Αλέξανδρος Παπαευθυμίου είναι ο οδηγός που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο διεθνή θεσμό FIA Karting Academy Trophy 2021, ως Πρωταθλητής Ελλάδας Karting στην κατηγορία Junior το 2020.

Ο νεαρός οδηγός, αθλητής του Σωματείου Α.Λ.Α. Λαμίας, θα δώσει το παρόν και στους τρεις αγώνες της φετινής σεζόν ενός εκ των κορυφαίων θεσμών της CIK-FIA στο παγκόσμιο karting, δίπλα σε ορισμένους από τους ικανότερους αγωνιζόμενους ηλικίας 12-14 ετών του πλανήτη.

Γεννημένος το Μάρτιο του 2007, ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου ξεκίνησε την εμπλοκή του με το σπορ σε ηλικία 9 ετών, στην Ακαδημία του Γιώργου Λαζαράκου. Πολύ σύντομα ήρθαν οι πρώτες επιτυχίες, με νίκες στην κατηγορία Μini του Πρωταθλήματος, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος το 2017 και σημαντικές διακρίσεις στο PICK Πάτρας.

 

Τώρα, βρίσκεται μπροστά στη σπουδαιότερη πρόκληση της καριέρας του, τις πρώτες του διεθνείς συμμετοχές - και μάλιστα στο υψηλότατο επίπεδο του FIA Karting Academy Trophy 2021. Με ισχυρό το κίνητρο της διάκρισης εκεί, ο Αλ. Παπαευθυμίου θα ακολουθήσει φέτος ένα εκτενέστατο πρόγραμμα δοκιμών και προετοιμασίας, για το οποίο εργάζεται ήδη η οικογένειά του.

Το FIA Karting Academy Trophy είναι ο κατ’ εξοχήν θεσμός ανάδειξης του οδηγικού ταλέντου, διότι όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με πανομοιότυπο εξοπλισμό (Exprit-Vortex), ο οποίος τους αποδίδεται επιτόπου μετά από κλήρωση.

Οι τρεις φετινοί αγώνες του Academy Trophy, πάντα στο πλαίσιο των συναντήσεων του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Karting, θα διεξαχθούν στις 1-2 Μαΐου στην Adria της Ιταλίας, στις 19-20 Ιουνίου στο Wackersdorf της Γερμανίας και στις 4-5 Σεπτεμβρίου στο Asum Ring της Σουηδίας.

  

H φετινή μεταγραφική περίοδος των αθλητών ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου και λήγει στις 10 Φεβρουαρίου 2021, όπως ορίζει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Για να θεωρηθεί έγκυρη μια αίτηση μεταγραφής αθλητή θα πρέπει να έχει αποσταλεί στην ΟΜΑΕ το πρωτότυπο έγγραφο (με σφραγίδα ταχυδρομείου ή courier μέχρι 10/02/2021) με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα και με τις υπογραφές του αθλητή, του προέδρου του Σωματείου από το οποίο αποχωρεί ο αθλητής και τη σφραγίδα του Σωματείου.

Βρείτε ΕΔΩ το έγγραφο αίτησης μεταγραφής αθλητή 2021