10222020Πεμ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιανουάριος 2020

Το Grand Finals 2020 του Rotax MAX Challenge θα πραγματοποιηθεί στην σπουδαία πίστα ''Karting Circuit'' του Μπαχρέιν από τις 7 έως τις 14 Νοεμβρίου αυτής της χρονιάς. Η συμμετοχή σε αυτό το Παγκόσμιο ραντεβού, αγώνα χαρακτηρισμένο ως «Ολυμπιάδα του Karting», είναι πρόκληση για κάθε οδηγό. Η προσπάθεια μεγάλη, δύσκολη και έντονα ανταγωνιστική, αφού οι συμμετέχοντες θα πρέπει για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο Rotax MAX Challenge Grand Finals να επικρατήσουν στις κατηγορίες τους όλων των αντιπάλων τους!

Η Brp-Rotax εκτός από την ισοδυναμία των κινητήρων της, την αξιοπιστία όλων απαραιτήτως των προϊόντων της, φροντίζει πάντα τους οδηγούς που την τιμούν συμμετέχοντας στον κάθε εθνικό θεσμό του Rotax MAX Challenge. Πρόσφατο παράδειγμα το προνόμιο της απόσυρσης! Έως 1000 ευρώ έκπτωση στην αγορά καινούργιου κινητήρα Rotax MAX Evo, σχεδόν δηλαδή μισή τιμή, αποσύροντας τον παλιό ξεπερασμένο χρονικά! Πρωτοπόρα στην κυριολεξία παροχή...Στην Ελλάδα ο μακροβιότερος θεσμός Rotax MAX Challenge Ηellas, η σπουδαιότερη ενιαία μορφή αγώνων karting, έχει ήδη ξεκινήσει. Οι οδηγοί προετοιμάζονται για την πρόκληση του... Grand Final 2020. Γνωρίζουν καλά πως δεν θα είναι εύκολη η αποστολή τους στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης που θα δώσει το εισιτήριο για το Μπαχρέιν. Η δοκιμασία στους τρεις φετινούς αγώνες απαιτεί συγκέντρωση και τέλεια προετοιμασία. Το πρόγραμμα είναι το εξής:

1ος Αγώνας: 28-29 Μαρτίου - Αθήνα
2ος Αγώνας: 16-17 Μαΐου - Αθήνα
3ος Αγώνας: 04-05 Ιουλίου - Αθήνα

Οι κατηγορίες που θα συμμετέχουν οι οδηγοί στο Rotax MAX Challenge Ηellas 2020 και τα εισιτήρια που θα τους στείλουν στο Grand Final είναι: Micro MAX (ο Επαθλούχος ταξιδεύει στο Μπαχρέιν), Mini MAX, Junior MAX (ο Επαθλούχος ταξιδεύει στο Μπαχρέιν), Senior MAX (ο Επαθλούχος ταξιδεύει στο Μπαχρέιν), MAX DD2 / MAX DD2 Masters (ο Επαθλούχος ταξιδεύει στο Μπαχρέιν).

Oι θέσεις δόθηκαν από την Brp-Rotax αναλογικά, σύμφωνα με τις συμμετοχές/εκκινήσεις στο Rotax MAX Challenge Ηellas 2019.

Το ταξίδι στην ''Ολυμπιάδα του Karting'' έχει αρχίσει... από την στιγμή που έσβησαν τα φώτα στη Νάπολη, στο περσινό Rotax MAX Challenge Grand Finals.

Δελτίο Τύπου που απέστειλλαν την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020 τέσσερα (4) μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ, οι κ.κ. Γεώργιος Πολυζώης, Επαμεινώνδας Φατούρος, Αντώνης Χατζημιχάλης και κα Κορίνα Φατούρου, παρατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4 ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Στον τέταρτο τερματισμό του σε ισάριθμες συμμετοχές του στο Ράλλυ Μόντε Κάρλο, ο Νίκος Παυλίδης της ομάδας Step Racing πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ: την 5η θέση στην κατηγορία του (RC4) και την 40η θέση στη γενική κατάταξη!

Ο Έλληνας οδηγός, και αντιπρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, με τον Allan Harryman στο δεξί μπάκετ του Peugeot 208 R2, έγινε έτσι ο πρώτος συμπατριώτης μας που μετρά τέσσερις τερματισμούς σε έναν από τους ιστορικότερους και δυσκολότερους αγώνες Ράλλυ του κόσμου.

Πιέζοντας αρκετά, ο Νίκος Παυλίδης και ο Αllan Harryman αναρριχήθηκαν στις έξι Ειδικές Διαδρομές του δεύτερου σκέλους του αγώνα (την Παρασκευή 24/1) στην έκτη θέση της κατηγορίας τους, μεταξύ 20 πληρωμάτων.

Το οδόστρωμα στο μεγαλύτερο ποσοστό των Ειδικών ήταν στεγνό, γεγονός που τους βοήθησε να πιέσουν και να πετύχουν την τέταρτη καλύτερη επίδοση της κατηγορίας τους στη δεύτερη διαδρομή της ημέρας: «Η πρώτη ειδική του σκέλους ακυρώθηκε για εμάς, εξαιτίας εξόδου ενός πληρώματος. Βλέποντας πως ο δρόμος δεν έκρυβε παγίδες στη δεύτερη διαδρομή της ημέρας, αποφασίσαμε να πιέσουμε, τερματίζοντας τέταρτοι στην κατηγορία μας», εξήγησε ο Ν. Παυλίδης.

Η συνέχεια, ωστόσο δεν ήταν ανάλογη για το δίδυμο: «Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να οδηγήσουμε 10 χιλιόμετρα με κλαταρισμένο λάστιχο, καθώς προτιμήσαμε να μην το αλλάξουμε εντός Ειδικής, λόγω της στενότητάς της. Αυτό μας στοίχισε σε χρόνο και δε μας επέτρεψε να διατηρήσουμε τη θέση μας», συμπλήρωσε.

Ο ήλιος έκανε την εμφάνισή του στις απογευματινές Ειδικές Διαδρομές της Παρασκευής και οι Παυλίδης-Harryman προτίμησαν να μην πιέσουν και να διατηρήσουν τη θέση τους στην κατηγορία: «Το τέλος της ημέρας μας βρήκε στην έκτη θέση. Κρατάμε την πολύ καλή μας επίδοση το πρωί και συνεχίζουμε με αισιοδοξία. Στο Μόντε Κάρλο πρέπει να οδηγείς μυαλωμένα και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε στις δύο ημέρες που απομένουν», συμπλήρωσε ο Νίκος Παυλίδης.

Το Σάββατο 25/1 τα πληρώματα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τέσσερις δοκιμασίες, 75 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Στις Ειδικές αυτές ο Έλληνας οδηγός βρέθηκε ακόμα πιο κοντά στο στόχο του, «φλερτάροντας» για λίγο και με την πέμπτη θέση της κατηγορίας. «Οι πρωινές ειδικές είχαν πάγο σε κάποια σημεία, γεγονός που μας ανάγκασε να προτιμήσουμε ελαστικά με καρφιά, επιλογή που αποδείχθηκε σωστή για το δικίνητο 208 R2», δήλωσε ο Παυλίδης αναφορικά με την επιλογή ελαστικών.

Και συνέχισε: «Δεν κινηθήκαμε όπως θα θέλαμε, καθώς είχαμε πρόβλημα με την ενδοεπικοινωνία για 10 περίπου χιλιόμετρα στην πρώτη δοκιμασία της ημέρας. Παρ’ όλα αυτά, διατηρήσαμε τη θέση στην κατηγορία μας. Στην επόμενη μάλιστα διαδρομή ο πρωτοπόρος της RC4 εγκατέλειψε και ανεβήκαμε στην πέμπτη θέση».

Το απόγευμα η κατάσταση στις Ειδικές άλλαξε, με το πλήρωμα να επιλέγει πολύ μαλακή γόμα για τις δύο τελευταίες Διαδρομές του σκέλους. Δύο τετ-α-κε έριξαν τους Παυλίδη-Harryman, και πάλι στην έκτη θέση της κατηγορίας τους: «Γλιστρήσαμε δύο φορές στην πρώτη απογευματινή ειδική, καθώς η επιλογή ελαστικών δεν ήταν η ενδεδειγμένη με αποτέλεσμα να χάσουμε χρόνο. Το τέλος της ημέρας μας βρίσκει στην έκτη θέση της κατηγορίας, ένα αποτέλεσμα αρκετά ικανοποιητικό, λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά προβλήματα. Είμαστε στους πρώτους 60, κάτι που μας δίνει το εισιτήριο για τις αυριανές ειδικές που ολοκληρώνουν τον αγώνα. Πάμε για τερματισμό!», κατέληξε ο Έλληνας οδηγός.

Δελτίο Τύπου - Step Racing

Επιστολή που απέστειλλαν την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020 πέντε (5) μέλη της Διοικούσας Επιτροπής της ΟΜΑΕ, οι κ.κ. Άγγελος Ζήβας, Νικόλαος Πλέσσας, Ιωάννης Εγγλέζος, Αλέξιος Παυλόπουλος και Γεωργία-Γρηγορία Στεφανή, παρατίθεται στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΝΤΕ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σύμφωνα με το άρθρο 7 του Καταστατικού της ΟΜΑΕ, τις διατάξεις του ν.2725/1999 «Ερασιτεχνικός και Επαγγελματικός Αθλητισμός», όπως ισχύει, σε συνδυασμό με την με αριθμό 7270/29-3-2013 Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καλούνται τα Σωματεία / Μέλη της ΟΜΑΕ σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 16:00 στο κτήριο των γραφείων της ΟΜΑΕ (Λ. Κηφισίας 37, 15123 Μαρούσι, είσοδος από Λ. Σπύρου Λούη).

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

1. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής, θα προηγηθούν Ενημέρωση από το απερχόμενο ΔΣ και Τοποθετήσεις Υποψηφίων

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 § 7 για τη συγκρότηση απαρτίας, πρέπει να παρευρίσκεται στη Γενική Συνέλευση το ένα δεύτερο ( ½ ) συν ένας τουλάχιστον από το σύνολο των αντιπροσώπων των Σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.
Εάν δεν διαπιστωθεί απαρτία, η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί χωρίς άλλη ειδοποίηση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 16:00 στον ίδιο χώρο και θα υπάρξει απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των Σωματείων/ Μελών που παρίστανται με δικαίωμα ψήφου.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 του Καταστατικού της ΟΜΑΕ και το Αθλητικό Νόμο 2725/99 όπως ισχύει, για την Εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της ΟΜΑΕ προβλέπονται τα ακόλουθα:

1. Στις Γενικές Συνελεύσεις της ΟΜΑΕ μετέχουν όλα τα Σωματεία / Μέλη, σύμφωνα με το άρθρο 3 § 4 του καταστατικού. Τα σωματεία αποκτούν δικαίωμα ψήφου αυτοδικαίως μετά τη συμπλήρωση χρονικού διαστήματος ενός έτους από την εγγραφή τους. Το δικαίωμα ψήφου ασκείται εφόσον το σωματείο διαθέτει Αθλητική Αναγνώριση, έχει συμμετάσχει με δέκα (10) τουλάχιστον αθλητές του σε επίσημες διοργανώσεις της ΟΜΑΕ κατά τη διάρκεια των δύο προηγουμένων από τη Γενική Συνέλευση ετών, σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο 2725/99, και εφόσον είναι οικονομικά τακτοποιημένο, σύμφωνα με το καταστατικό της ΟΜΑΕ. Τα σωματεία με δικαίωμα ψήφου για το 2020 φαίνονται στην κατάσταση που συνοδεύει την παρούσα πρόσκληση. Δεδομένων των παραπάνω παραμέτρων όσα σωματεία μέχρι την ημερομηνία της Γ.Σ. προσκομίσουν Αθλητική Αναγνώριση ή διαπιστωθεί ότι έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό αθλητών στα δύο έτη θα αποκτήσουν επίσης δικαίωμα ψήφου.

2. Κάθε Σωματείο/Μέλος της ΟΜΑΕ εκπροσωπείται στη Γενική Συνέλευση με ένα (1) αντιπρόσωπο και τον αναπληρωτή του, οι οποίοι πρέπει να είναι μέλη του Σωματείου που εκπροσωπούν, με δικαίωμα να εκλέγουν και να εκλέγονται στα όργανα του Σωματείου του. Κάθε Σωματείο/μέλος έχει μία ψήφο και κάθε αντιπρόσωπος έχει δικαίωμα να εκπροσωπεί μόνο ένα σωματείο. Το δικαίωμα ψήφου το ασκεί ο τακτικός αντιπρόσωπος και σε περίπτωση κωλύματός του ο αναπληρωτής του. Εκπρόσωποι από σωματεία που έχουν μέλη στο Δ.Σ. ενεργά στελέχη, που τα τελευταία τρία χρόνια είχαν πτυχίο διαφορετικό από Αλυτάρχη ή Κριτή, δεν θα γίνουν δεκτά.

3. Τα σωματεία υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν εγγράφως στην ΟΜΑΕ τους αντιπροσώπους τους, τακτικούς και αναπληρωματικούς, έως τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 15.00 (πέντε εργάσιμες ημέρες πριν από την έναρξη της Γ.Σ.) καταθέτοντας σχετικό απόσπασμα πρακτικού Δ.Σ. ή Γ.Σ., υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του Σωματείου και με σφραγίδα του σωματείου, συνοδευόμενο από πρόσφατο έγγραφο της τρέχουσας σύνθεσης του Δ.Σ. Επισημαίνεται ότι μέχρι την παραπάνω ημερομηνία θα πρέπει τα σωματεία που έχουν ενημερωθεί για ελλείψεις στο φάκελό τους να τις έχουν τακτοποιήσει.

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του καταστατικού, για τις υποψηφιότητες των αρχαιρεσιών της ΟΜΑΕ, προβλέπονται τα ακόλουθα:

4. Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του μέλους του ΔΣ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής της ΟΜΑΕ πρέπει να υποβάλλουν εγγράφως την υποψηφιότητα τους τρεις (3) ημέρες πριν τη Συνέλευση, βεβαιουμένου τούτου από το Σωματείο στη δύναμη του οποίου ανήκει ο υποψήφιος και είναι αντιπρόσωποι του σωματείου/μέλους της με δικαίωμα ψήφου στη ΓΣ. Διευκρινίζεται ότι δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν τόσον ο τακτικός όσον και ο αναπληρωματικός αντιπρόσωπος των Σωματείων. Κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς τους δηλώνουν ότι είναι μέλη σωματείου μέλους της ΟΜΑΕ, γεγονός που βεβαιώνεται από το σωματείο στη δύναμη του οποίου ανήκει ο υποψήφιος.

5. Οι υποψήφιοι καταθέτουν με την υποψηφιότητά τους δήλωση του Ν.1599/86, θεωρημένης της υπογραφής τους από αρμόδια αρχή (ΑΤ ή ΚΕΠ) ότι δεν συντρέχει στο πρόσωπό τους κανένα από τα κωλύματα που προβλέπει ο Ν. 2725/99 άρθρα 3,4 και 12.

6. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι μέλος του Δ.Σ. από το σωματείο που προέρχεται ο υποψήφιος έχει τα κολλήματα που προβλέπονται από τον 2725/99 η υποψηφιότητα δεν θα γίνεται δεκτή.

7. Βάσει των υποβληθέντων υποψηφιοτήτων, καταρτίζεται ενιαίο ψηφοδέλτιο κατά αλφαβητική σειρά των υποψηφίων, ξεχωριστά για το ΔΣ και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

8. Κατά τη διενέργεια των αρχαιρεσιών της ΟΜΑΕ, επιβάλλεται η αυτοπρόσωπη παρουσία των εκπροσώπων της, απαγορευμένης της δια της πληρεξουσίου συμμετοχής.

9. Τα πρωτότυπα έγγραφα που πρέπει να κατατεθούν στην ΟΜΑΕ και αφορούν είτε τον εκπρόσωπο με τον αναπληρωτή του είτε την υποψηφιότητα για τις αρχαιρεσίες πρέπει να έχουν αποσταλεί και παραληφθεί (μέσω ΕΛΤΑ, courier ή ιδιοχείρως) μέσα στα χρονικά περιθώρια που αναφέρονται κατά περίπτωση παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση τόσον η αποστολή όσον και η παραλαβή θα πρέπει να επιβεβαιώνεται τηλεφωνικώς ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) άμεσα από τους ενδιαφερόμενους.

10. Όσοι δικαιούνται να συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση κατά την προσέλευσή τους πρέπει να είναι εφοδιασμένοι απαραιτήτως με την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας

Ζήβας Άγγελος                     Πολυζώης Γεώργιος