03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Αύγουστος 2019

Με τη συμμετοχή 29 αγωνιζόμενων που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, πρωταγωνιστώντας σε συναρπαστικές μάχες με φόντο το ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ολοκληρώθηκε ο τρίτος γύρος του IAME Series Greece 2019που έλαβε χώρα στο «Kartodromo».

Αυτή ήταν η πρώτη πράξη της διπλής μάχης αυτού του Σαββατοκύριακου αφού την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου διεξάγεται ο τέταρτος γύρος με τον οποίο και κλείνει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος.

Και στις τέσσερις κατηγορίες του αγώνα που συνδιοργανώθηκε από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club»και «Α.Λ.Α.», είχαμε μονομαχίες ρόδα με ρόδα, που χάρισανάφθονο σε όσους βρέθηκαν στην πίστα karting των Αφιδνών.

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) συμμετείχαν έντεκα αθλητές, με τουςεννέα εξ αυτών να ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών).Ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος (Athens Kart Shop, Tecno) ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, με τον Χρήστο Καραβαγγέλη (Athens Kart Shop, Tecno) και τον Βασίλη Μαλαμή (Speed Force, Exprit) να τον πλαισιώνουν. Καραβαγγέλης, Μαλαμής αλλά και ο Φαίδωνας Παπαφιλίππου (Speed Force, Exprit) αποτέλεσαν την πρώτη τριάδα της MINIB.

Στη βαθμολογία της κατηγορίας ο Βαγγέλης Ντεντόπουλος έχει προβάδισμα 48 πόντων από τον αδερφό του, Γιώργο, με τον Μαλαμή άλλους 6 πόντους πιο πίσω αλλά ταυτόχρονα να ηγείται στην κατάταξη της Κλάσης MINIB.

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) διεκδίκησαν τη νίκη επτά αθλητές, με τον Στυλιανό Πετρίση (Galaxy Motorsports, Parolin) νακλείνει τόσο τους Προκριματικούς όσο και τον Τελικό στην κορυφή! Πίσω του ήταν ο περυσινός κυρίαρχος της X30 MINI, Μάριος Αγγελόπουλος (Speedforce, Exprit) που έκανε ντεμπούτο στην κατηγορία. Τρίτος τερμάτισε ο Νικόλαος Λύκος (PRT Motorsport, Tony Kart). Στη βαθμολογία, ο αήττητος φέτος Πετρίσης έχει σχεδόν τους διπλάσιους πόντους από τον πλησιέστερο αντίπαλο, συνολικά 150 έναντι 78 του Λύκου.

Στην X30 SENIOR (από 14 ετών) πήραν εκκίνηση 8 οδηγοί, με τον Στράτο Γαλανόπουλο (Chatzis RacingTeam, FA) να επικρατεί πλήρως. Ακολούθησε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (Kaitatzis RacingTeam, Tony Kart) που εδραίωσε εαυτόν στην κορυφή της βαθμολογίας αφού έχει πλέον 98 πόντους, έναντι 83 του Ανδρέα Δεβετζόγλου (Galaxy Motorsport, Parolin). Το βάθρο στον Τελικό του τρίτου γύρου της σεζόν συμπλήρωσε ο Αρμάντο Κεραμάς (PRT Motorsport, Tony Kart).

Στην Κλάση X30 MASTER ταχύτερος ήταν ο Δημήτρης Παπαναστασίου (Athens Kart Shop, Exprit) που έτσι ‘έπιασε’ στην κορυφή της κατάταξης των Φώτη Δούβρη καθώς αμφότεροι έχουν μαζέψει από 50 πόντους.

Τέλος, στην X30 SUPER (από 15 ετών) με τους ισχυρούς κινητήρες των 175cc, ο Φίλιππος Καλέσης (PRT Motorsport, Tony Kart) μονοπώλησε τις νίκες,με τον Αλέξανδρο Ντάρσυ (Athens Kart Shop, Exprit) να τον ακολουθεί – όπως άλλωστε και στη βαθμολογία.
Το Top3 της κατηγορίας συμπλήρωσε ο πρωτοεμφανιζόμενος Μάριος Γεωργάκης (Kartworks, Exprit).

Η δράση συνεχίζεται στο «Kartodromo», με την πρώτη ημέρα του Φθινοπώρου να κρίνει τις τελικές κατατάξεις ανά κατηγορία, καθώς και τα εισιτήρια πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στην πίστα karting LeMans στη Γαλλία.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: 3ος γύρος

Συναρπαστικό αναμένεται το φινάλε της δεύτερης σεζόν διεξαγωγής του IAME Series Greece, με το «Kartodromo» να φιλοξενεί τους δύο τελευταίους γύρους του 2019, σε ένα Σαββατοκύριακο με ατελείωτη δράση!

Το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο «σπίτι» του δημοφιλούς θεσμού καθώς θα κριθούν όχι μόνο οι Πρωταθλητές της Χρονιάς στις επί μέρους κατηγορίες αλλά και τα πολυπόθητα εισιτήρια για τους Παγκόσμιους Τελικούς της IAME που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο στη Γαλλία.

Μετά την πρεμιέρα στο «Kartodromo» και τη δοκιμασία της Πάτρας στην πίστα «Kartmania», οι «warriors» της ελληνικής έκδοσης του άκρως ανταγωνιστικού πρωταθλήματος που διεξάγεται σε 25 χώρες παγκοσμίως, καλούνται να κυνηγήσουν την καρό σημαία, ακόμα κι αν αυτή θα αφορά στο γόητρο και όχι στην κατάκτηση του τίτλου.

Συνολικά τριάντα (30) αγωνιζόμενοι χωρισμένοι σε τέσσερις (4) κατηγορίες θα παραταχθούν στο grid, σε έναν αγώνα που διοργανώνεται από τα αθλητικά σωματεία «Artemis Auto Club» και «Α.Λ.Α.».

Στην κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη συνολικά έντεκα (11) αθλητές, με τους οκτώ (8) εξ αυτών να ανήκουν στην κλάση X30 MINI B (ηλικία 8-10 ετών).

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) μάχονται επτά (7) αθλητές, ενώ στην X30 SENIOR (από 14 ετών) θα πάρουν εκκίνηση εννέα (9)!

Τέλος, στην X30 SUPER των εντυπωσιακών κινητήρων των 175cc (από 15 ετών), θα λάβουν μέρος τρεις (3) αγωνιζόμενοι.

H επίσημη ιστοσελίδα του IAME Series Greece είναι σε πλήρη λειτουργία και εκεί μπορείτε να βρείτε κάθε λεπτομέρεια σχετικά με το πρωτάθλημα, τους κανονισμούς, τα έπαθλα αλλά και Live Timing όσων θα συμβαίνουν στην πίστα την ώρα των αγώνων (http://www.iameseriesgreece.com/live). Αντίστοιχα, υπάρχει σταθερή ενημέρωση στα social media του IAME Series Greece, σε Facebook, Instagram και Twitter.

Πίνακας Συμμετοχών

Πρόγραμμα Αγώνων

Τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια ενός ηθικού, ευγενούς, γλυκού και δραστήριου ανθρώπου του χώρου του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας, του Γιώργου Παππά, εκφράζει σύσσωμη η ΟΜΑΕ.

Ο Γιώργος Παππάς, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του «Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη», απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019, έχοντας αντιμετωπίσει για έξι χρόνια με πρωτοφανές θάρρος και δύναμη την ασθένειά του - ανταποκρινόμενος ταυτόχρονα στα καθήκοντά του με απόλυτη συνέπεια.

Ξεκινώντας από το χώρο της δημοσιογραφίας και από την εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», μετά το μέσον της δεκαετίας του 1990 ο Γιώργος Παππάς εργάστηκε στα τμήματα επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων της Nissan «Νικ. Ι. Θεοχαράκης» και της Toyota Hellas, πριν αναλάβει τον αντίστοιχο ρόλο στις εταιρείες Honda και Mitsubishi του «Ομίλου Σαρακάκη» για 15 συναπτά έτη.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τα βαθύτατά της συλλυπητήρια στη σύζυγο, στα παιδιά, στους συγγενείς και στους φίλους του Γιώργου Παππά, και αποχαιρετά έναν άνθρωπο που ανέκαθεν αντίκριζε ως στήριγμα ήθους και τιμιότητας.

Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Γιώργο, θα μας λείψεις πολύ.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης διοργανώνει Σεμινάριο Υποψήφιων Κριτών στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 31 Αυγούστου και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2019.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου στην αίθουσα Β του περιπτέρου 8 («Νικόλαος Γερμανός») των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ από τις 14:00 έως 20:00 και την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου στην πίστα καρτ Νέου Ρυσίου από τις 10:00 έως τις 14:00.

Οι υποψήφιοι, μετά το τέλος του θεωρητικού μέρους του σεμιναρίου, θα εξεταστούν γραπτώς με ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών καθώς και με πρακτική εφαρμογή σε προσομοίωση αγώνα επάνω στην ύλη των Γενικών Κανονισμών όλων των μορφών αγώνων και του νέου Εθνικού Αθλητικού Κανονισμού (ΕΑΚ),τους οποίους μπορούν να βρουν στον ιστότοπο της ΟΜΑΕ (www.omae-epa.gr), στην κατηγορία «ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ»

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 30 Αυγούστου στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στα τηλέφωνα 6944310278 και 2310423220-1.

Τη μεγαλύτερη ελληνική επιτυχία μετά από πολλά χρόνια σε διεθνή διοργάνωση αγώνων Karting πέτυχε ο νεαρός οδηγός Διονύσης Λιβέρης στη θρυλική πίστα στο ΛεΜαν της Γαλλίας, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στο Διεθνές Κύπελλο 2019 Kart Rotax!

Στη διοργάνωση συμμετείχαν 300 οδηγοί από 47 χώρες και οι Γάλλοι έδωσαν όλη τη λαμπρότητα που άρμοζε σε παγκόσμιο κύπελλο, με παρελάσεις, αεροβατικές επιδείξεις και γεμάτες κερκίδες θεατών.

Ειδικά για την ανώτατη κατηγορία καρτ Rotax DD2 που συμμετείχε ο Διονύσης, υπήρχε παράταξη τεσσάρων Γάλλων πρωταθλητών, σε μια προσπάθεια το Κύπελλο να μείνει στη Γαλλία.

H πίστα φάνηκε από την αρχή της βδομάδας ότι δεν ευνοούσε τα σασί Tony Kart που χρησιμοποιεί η ομάδα DAEMS από το Βέλγιο με την οποία αγωνίζεται ο Λιβέρης. Όμως η μεθοδικότητα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας ομάδας και του προπονητή του Διονύση, κορυφαίου έλληνα καρτίστα Γιάννη Αντωνιάδη, επέτρεψαν στον Διονύση να βγεί από τα προκριματικά τέταρτος.

Στον ημιτελικό ο νεαρός Έλληνας κατόρθωσε να διατηρήσει τη θέση του, ενώ στον τελικό έκανε μια εκπληκτική και επίμονη κούρσα που τον οδήγησε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με οδηγούς από οκτώ διαφορετικές χώρες να καταλαμβάνουν τις οκτώ πρώτες θέσεις του αγώνα.

Τον Διονύση στηρίζει η ΕΛΒΑΛ-ΧΑΛΚΟΡ με τα σύνθετα άφλεκτα υλικά etalbondA2, η ομογενής οικογένεια Spanos με την ομάδα αμερικανικού football Los Angeles Chargers, η ενεργειακή εταιρεία ContourGlobal και η Chipita-7Days.