09272020Κυρ
Last updateΣαβ, 21 Φεβ 2015 9am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Ιούνιος 2019

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 22 Ιουνίου, η 1η Νυχτερινή Δεξιοτεχνία της ΑΟΛΑΠ για το 2019. 17 συμμετέχοντες έδωσαν το παρών και προσέφεραν άπλετο θέαμα, σε μια βραδιά που έτυχε να «τρέχουν» άλλες 10 πολιτιστικές εκδηλώσεις στον Νομό Ηλείας. Ο μικρός αριθμός συμμετοχών επέτρεψε όμως παράλληλα την ομαλότερη διεξαγωγή της δεξιοτεχνίας, με γρήγορη ροή, δεδομένης και της ζέστης που επικρατούσε η οποία θα ήταν κουραστική από ένα σημείο και μετά.

Στο τέλος, ο πρόεδρος Μιχάλης Αποστολόπουλος ανακοίνωσε το Έπαθλο Δεξιοτεχνίας ΑΟΛΑΠ για το 2019, το οποίο θα απαρτίζεται από τρείς νυχτερινές δεξιοτεχνίες, με τις άλλες δύο να λαμβάνουν χώρα στις 24 Αυγούστου και στις 28 Σεπτεμβρίου 2019.  Στα αποτελέσματα τώρα:

Στην Ν1 την παράσταση έκλεψαν ο Γιώργος Κοτρέτσος με Nissan Micra και ο Γιάννης Θεοδωρόπουλος με Mazda MX-5, σε μια μάχη στο ίδιο δευτερόλεπτο με τελικό νικητή το“outsider” Micra. Τρίτος ο Χρήστος Ασημακόπουλος με Peugeot 106, εντυπωσίασε με τα περάσματα του και αν απέφευγε μια ποινή στο πρώτο σκέλος σίγουρα θα ήταν πιο ψηλά. Στην ίδια κατηγορία διαγωνίστηκε και η μοναδική γυναίκα οδηγός, η Ελένη Χαρμπάλη με Mazda MX-5. Έδειξε τον δρόμο για την επόμενη δεξιοτεχνία, δείχνοντας πως δεν έχει σημασία το φύλο και πως όλοι έχουν θέση στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό.

Στη Κατηγορία Ν2, νικητής το φαβορί από τη Τρίπολη, Χαράλαμπος Κοττής με Peugeot 206 πραγματοποιώντας και τον άτυπο καλύτερο χρόνο ημέρας, με δεύτερο τον αδερφό του Βασίλη Κοττή με το ίδιο αυτοκίνητο. Μας τιμούν κάθε φορά με τη συμμετοχή τους και ενθουσιάζουν με τους χρόνους και τα περάσματα τους. Τρίτος, ο Μιχάλης Ροδόπουλος με Toyota Corolla, έδειξε σημαντικά σημάδια βελτίωσης και σίγουρα έχουμε να δούμε πολλά ακόμα από εκείνον.

Στην κατηγορία Ν3 εντυπωσίασαν όλοι οι οδηγοί με τα μεγάλα μεταξόνια. Νικητής ο Αντρέας Θεοδωρόπουλος με Audi 80 χειρίστηκε με μαεστρία το αυτοκίνητο, με δεύτερο τον Παναγιώτη Λαθουρά με Ford Focus ο οποίος κατέβασε εντυπωσιακά τον χρόνο του στο δεύτερο σκέλος κατά 4 δευτερόλεπτα. Τρίτος ο Βασίλης Μαραγκός με Opel Vectra, κράτησε στο ίδιο δευτερόλεπτο και τα δύο του περάσματα, επιδεικνύοντας σταθερότητα παράλληλα με εντυπωσιακά περάσματα. Αξίζει να αναφέρουμε και τον Τριαντάφυλλο Μαργέτη στην τέταρτη θέση, που ταξίδεψε από την Αθήνα με την πανέμορφη BMW’87 και οδήγησε υποδειγματικά.

Στα αγωνιστικά αυτοκίνητα και την κατηγορία R1, νικητής ο Στέφανος Χριστοδουλόπουλος με Peugeot 106 και δεύτερος ο Φίλιππος Ανδρικόπουλος επίσης με 106 ο οποίος έδωσε μάχη για την πρωτιά, κατεβάζοντας εντυπωσιακά τον χρόνο του στο δεύτερο σκέλος. Στην τρίτη θέση ο νεαρός Χρήστος Κουφός με ToyotaStarlet φάνηκε να προσαρμόζεται από σκέλος σε σκέλος και σίγουρα θα δούμε αρκετά από εκείνον στο μέλλον.

Στην κατηγορία R2, μοναχικός «καουμπόι» ο Αντρέας Αδαμόπουλος με ένα μοναδικόντριφτάδικο LADA εντυπωσίασε με τα περάσματα του χωρίς να ισιώσει πουθενά.

Τέλος, στην κατηγορία R3, πρώτος ο Γιώργος Καφετζής με μία πανέμορφη ντριφτάδικη Toyota Celica, προσέφερε θέαμα αλλά και πολύ καλούς χρόνους. Στην δεύτερη θέση με BMW 630, ο Διονύσης Γιαννιώτης μας ήρθε από τη Ζάκυνθο χωρίς να κοιτάει τα χρονόμετρα αλλά διασκεδάζοντας όλο το κοινό με τα περάσματα του σε μεγάλες γωνίες.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς μας, που χωρίς αυτούς δε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε. Ευχαριστούμε επίσης τους διαγωνιζόμενους που κάποιοι ταξίδεψαν κι από την Αθήνα για να έρθουν καθώς και τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του._Γραφείο Τύπου ΑΟΛΑΠ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Με δύο τρίτες θέσεις -σε ένα αγωνιστικό διήμερο με προβλήματα- γιόρτασε ο Κωνσταντίνος Κανάρογλου τα γενέθλιά του στην τρίτη φετινή συνάντηση του Ισπανικού Πρωταθλήματος GT, στην πίστα Ricardo Tormo της Βαλένθια, στην Ισπανία, το περασμένο Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου 2019.

Ο Έλληνας οδηγός δεν είχε αυτή τη φορά ένα «καθαρό» και απροβλημάτιστο διήμερο, όπως ήταν εκείνο που του επέτρεψε να πάρει και τις δύο νίκες στον προηγούμενο αγώνα, στο Motorland της Αραγονίας.

Παρόλα αυτά, με τις δύο θέσεις στο βάθρο -εμπρός στα μάτια αρκετά μεγάλου αριθμού θεατών- συγκέντρωσε πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθειά του για την κατάκτηση του φετινού τίτλου στην κατηγορία GT, καθώς η αγωνιστική χρονιά έφτασε πλέον στο μέσον της.

Η αγωνιστική συνάντηση της Βαλένθια, που εκτός της κατηγορίας GT περιλάμβανε επίσης και τις κατηγορίες Τουρισμού και F4, ξεκίνησε το Σάββατο 22/6 με τις ελεύθερες δοκιμές. Λίγο αργότερα, στις κατατακτήριες, ο Κανάρογλου κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την εκκίνηση και των δύο αγώνων του διημέρου.

Στον πρώτο αγώνα, το ίδιο απόγευμα, ο Έλληνας οδηγός πήρε με το εντυπωσιακό Mosler MT900 την πρωτοπορία έπειτα από μια εντυπωσιακή μάχη με το Renault RS01 των Μονεγάσκων Roald και Benji Goethe, ώσπου βγήκαν οι κόκκινες σημαίες για ένα σφοδρό ατύχημα που συνέβη στην κεντρική ευθεία.

Μετά την επανεκκίνηση, και στο υποχρεωτικό pit-stop για την αλλαγή οδηγού, ο Κανάρογλου (που αγωνίζεται μόνος του) χρειάστηκε να παραμείνει στα pits για 35 επιπλέον δευτερόλεπτα, τα οποία αποτελούν το handicap που του επεβλήθη -βάσει κανονισμών- για το αποτέλεσμα του προηγούμενου αγώνα, τη διπλή του νίκη στην Αραγονία. Έτσι, ο Κανάρογλου έπεσε στην 3η θέση, και τερμάτισε σε αυτή.

Ο δεύτερος αγώνας διεξήχθη την Κυριακή 23/6 υπό συνθήκες καύσωνα, καθώς η θερμοκρασία προσέγγιζε τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ο Goethe έκανε σπουδαία εκκίνηση με το Renault RS01 και τέθηκε επικεφαλής, καθώς ο Κανάρογλου για πολλούς γύρους μονομάχησε με τη Ferrari 458 των Ισπανών Josep Mayola Comadira και Francesc Gutierrez Agui. Έπειτα από ένα πρόβλημα υπερθέρμανσης του Mosler MT900, που τον ανάγκασε να οδηγήσει λίγο πιο συντηρητικά, ο Έλληνας οδηγός είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση και του δεύτερου αγώνα.

«Και οι δύο αγώνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι, εξαιτίας της αφόρητης ζέστης», είπε ο Κανάρογλου. «Ειδικά στο δεύτερο αγώνα, το αυτοκίνητο ανέβαζε συνέχεια θερμοκρασία, αναγκάζοντάς με να αλλάξω ταχύτητες σε χαμηλότερες στροφές, ώστε να διασφαλίσω την αξιοπιστία του. Η πίστα είχε αρκετή σκόνη και γλιστρούσε. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να επαναλάβω τα αποτελέσματα του προηγούμενου αγώνα, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος με τους βαθμούς που συγκέντρωσα για το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, ήταν και τα γενέθλιά μου την Κυριακή, κι έτσι ήταν εκπληκτικό ότι τα γιόρτασα στο βάθρο με την τρίτη θέση! Θέλω, επίσης, να κάνω ειδική μνεία στην ομάδα μου, ‘E2P Escuela Espanola de Pilotos’, η οποία έκανε εξαιρετική δουλειά μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου ώστε να επιλύσει όλα τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί.»

Μετά το θερινό διάλειμμα, το Ισπανικό Πρωτάθλημα GT και η προσπάθεια του Κωνσταντίνου Κανάρογλου θα συνεχιστούν στις 12-13 Οκτωβρίου, με την τέταρτη φετινή συνάντηση του θεσμού στην πίστα της Χαράμα, στη Μαδρίτη.

 

Το τελευταίο βήμα πριν τον παγκόσμιο Τελικό του Rotax Max Challenge, που θα διεξαχθεί στην πίστα του Sarno στην Νάπολη της Ιταλίας τον Οκτώβριο, διοργάνωσε η Rotax Hellas, με το διπλό αγώνα το περασμένο διήμερο (22-23 Ιουνίου) στην πίστα Kart των Μεγάρων. Και οι δύο αγωνιστικές ημέρες περιλάμβαναν συγκλονιστικό θέαμα, και έντιμες μάχες, με έπαθλο τα «εισιτήρια» για τον παγκόσμιο τελικό.

Την ευθύνη της εκτέλεσης των αγώνων είχαν τα αθλητικά σωματεία Άρτεμις και Α.Λ.Α. ενώ στην διαιτησία του αγωνιστικού μέρους επικεφαλής και πάλι ήταν ο Αλυτάρχης Στέλιος Καγιάφας. Τέσσερα «εισιτήρια» 'παίζονταν' στην κορυφαία κατηγορία Rotax DD2 Max εκ των οποίων τα δύο για την μεγάλη ηλικιακά κλάση Masters. Στην κατηγορία των 'μικρών' που όμως αποτελούν σχεδόν πάντα και τα φαβορί για την πρώτη θέση της γενικής στα DD2 o Xρήστος Οικονόμου ήταν το μεγάλο φαβορί, ο Άκης Βασιλέρης το αμέσως επόμενο και ο Θανάσης Χατζόγλου το μεγάλο αουτσάιντερ.

Η ομάδα του Γιώργου Πολυχρονίδη (Prt Motorsport) ήταν νικήτρια αφού ο Χρήστος Οικονόμου (Τony) δεν άφησε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους του καθώς έκανε 2 στις δύο νίκες και μαζί με το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πήρε και τον τίτλο για το '19 στην δύσκολη και απαιτητική κατηγορία. Ο ομόσταυλός του Άκης Βασιλέρης (Sodi) έδωσε μάχη με τον ταχύτατο Θανάση Χατζόγλου (Speed Force) και πήρε την δεύτερη θέση. Στην Μasters o Δημήτρης Ζερβός και ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης θα ταξιδέψουν σε έναν ακόμα Παγκόσμιο τελικό!

Στην κατηγορία Junior ο Γιώργος Καλιφατίδης από την ομάδα του Γιάννη Αντωνιάδη, στον τελικό του δεύτερου αγώνα οδήγησε με μυαλό και ταχύτητα όταν χρειάστηκε, ετσι κατέκτησε τον τίτλο και το εισιτήριο για την πρώτη διεθνή συμμετοχή στην καριέρά του. Από την ίδια ομάδα 'ξεκούραστα' ο Γιώργος Καφαντάρης πήρε ένα ακόμα τίτλο στην κατηγορία Mini Max και θα ταξιδέψει στο Sarno. O οδηγός δεν συμμετείχε στον αγώνα αφού έτσι κι αλλιώς η κατηγορία του δεν συμπλήρωσε τον απαιτούμενο αριθμό συμμετεχόντων και του αρκούσαν οι δύο νίκες στους δύο πρώτους αγώνες του θεσμού.

Στην Senior νικητής και τροπαιούχος δεν αναδείχτηκε αφού θα περιμένουμε την τεχνική ετυμηγορία του εργοστασίου της Rotax για το φυγοκεντρικό του Γιάννη Σταματίου. Την ελληνική αποστολή θα ολοκληρώσει ο Θανάσης Ζάχος με τη συμμετοχή του στην κατηγορία Micro Max.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: RMC 2019, 3ος γύρος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: RMC 2019, 4ος γύρος

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Ιουνίου 2019 το Σωματείο Art of Speed / ΑΣΜΑΝ Ηλείας διοργανώνει το Ράλλυ Σπριντ Αλφειός, αγώνα που αποτελεί το 2ο φετινό γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος. Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

ΠPOΓPAMMA 3ο RALLY SPRINT ΑΛΦΕΙΟΣ

Έναρξη Eγγραφών Συμμ. 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 Σ.Δ.Δ.Α
Λήξη Eγγραφών Συμμ. 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 24’00 Σ.Δ.Δ.Α.
Διανομή βιβλίου Διαδρομής (Road Book) 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 09΄00 ΠΥΡΓΟΣ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ 77
Δημοσίευση πίνακα συμμετεχόντων 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 14’00 ΠΥΡΓΟΣ-ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΥ 77
Λήξη Αναγνωρίσεων S.S.S ΓΡΥΛΛΟΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 14’00
Λήξη Αναγνωρίσεων S.S ΜΑΚΡΙΣΙΑ-ΚΑΛΥΒΑΚΙΑ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 16'30
Διανομή εντύπων και αριθμών συμμετοχής 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 14’30-16’30 ΚΡΕΣΤΕΝΑ ‘ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
Διοικητικός έλεγχος 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 14’30-16’30 ΚΡΕΣΤΕΝΑ ‘ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
Αρχικός Τεχνικός Έλεγχος και έλεγχος/σφράγιση των turbo 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 14’30-16’30 ΚΡΕΣΤΕΝΑ ‘ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
1η Συνεδρίαση Αγωνοδικών 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 17’00 ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
Δημοσίευση πίνακα πληρωμάτων δεκτών να εκκινήσουν / ωράρια εκκίνησης 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019 17’30 ΚΡΕΣΤΕΝΑ ‘ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
Εκκίνηση αγώνα SSS ΓΡΥΛΛΟΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 18'30
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΠΛ. ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ 21'00
FLEXI SERVICE & PARK FERME ΚΡΕΣΤΕΝΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ’’
Εκκίν. αγώνα SS MAΚΡΙΣΙΑ-ΚΑΛΥΒΑΚIA 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 10'00 ΣΕΧ2
Tερματισμός 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 13’00 ΣΕΧ 4Α
Tελικός Τεχνικός Έλεγχος 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 13’30 PARK FERME
Ανακοίνωση προσωρινής τελικής κατάταξης 30 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΓPAMMATEIA TOY AΓΩNA
H Γραμματεία του Aγώνα θα λειτουργεί από 10 Ιουνιου 2019 μεχρι την Παρασκευη 28 Ιουνιου 2019 από 17’00 εως 21’00 στον Πυργο Μανωλοπουλου 77 τηλ.& φαξ 26210 25741 email’ Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. κιν.6947121714 και facebook ΑΣΜΑ Ηλειας .Το Σαββατο 29 Ιουνιου 2019 θα βρισκεται στην είσοδο Κρεστενων στον χωρο «ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑΦΙΔΑΣ» από ωρα 11’30 εως 23’00 και την Κυριακη 30 Ιουνιου 2019 στο κέντρο του χωριού Καλυβάκια,από ωρα 09’00 στο Κοινοτικο γραφειο Καλυβακιων.

Oι αγωνιζόμενοι πρέπει να βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τη Γραμματεία του αγώνα για να παραλαμβάνουν τα Δελτία Πληροφοριών.

EΠIΣHMOΣ ΠINAKAΣ ANAKOINΩΣEΩN
Όπου και η Γραμματεία.
ΓΡΑΦΕΙΟ TYΠOY
Όπου και η Γραμματεία
SERVICE PARK και PARC FERME
Το Σαββατο 29/6/2019 θα υπάρχει flexi service και park ferme , θα βρίσκονται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Κρεστενων (στον χώρο εκδηλώσεων Γιορτής Σταφίδας)
Την Κυριακη 30/6/2019 το service park και park ferme θα βρίσκονται στην πλατεία του Δ.Δ.Καλυβακια.

 

Οι Γιάννης Χεκιμιάν και Χαράλαμπος Γαζετάς, συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους επικρατώντας με Speedcar XTrem στις κατηγορίες των 600 και 750 κ.εκ., αντίστοιχα.

Ο δεύτερος γύρος του ΕΚΟ Racing Dirt Games που έλαβε χώρα στο Διαδρόμιο Σπαθοβουνίου, μπορεί να μην επιφύλασσε εκπλήξεις όσον αφορά τους τελικούς νικητές, αλλά αναμφίβολα χαρακτηρίστηκε από εξαιρετικές επιδόσεις και μάχες στα δέκατα του δευτερολέπτου στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το γεγονός ότι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα επέλεξε να χρησιμοποιήσει τη γνωστή σχεδίαση και χάραξη του Διαδρόμιου είχε σαν αποτέλεσμα να παρακολουθήσουμε εξαιρετικές μάχες σε ολη τη διάρκεια της ημέρας. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι όλοι οι αγωνιζόμενοι είχαν σημαντική γνώση της διαδρομής, με το τελικό αποτέλεσμα να κρίνεται στις λεπτομέρειες.

Βέβαια, υπήρχε μία περίπτωση που... διαφοροποιήθηκε από τον κανόνα, και συγκεκριμένα η μάχη της πρώτης θέσης στην κατηγορία των 600 κ.εκ. Εκεί, ο Γιάννης Χεκιμιάν πιστοποίησε το ρόλο του φαβορί που του είχε δοθεί από το Trackday του Σαββάτου, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο και στα τέσσερα σημερινά περάσματα. Μάλιστα, οι χρόνοι του ήταν κορυφαίοι σε επίπεδο γενικής και με σημαντική διαφορά από τον δεύτερο. Με αυτόν τον τρόπο, ο Χεκιμιάν έκανε το “2 στα 2” στο φετινό ΕΚΟ Racing Dirt Games, ενώ παράλληλα χάρισε και την πρώτη θέση στην Speedcar Motul Team Greece για το Έπαθλο Ομάδων.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, τον ακολούθησε ο Παναγιώτης Ρουστέμης με το Planet Kartcross K3 της Planet Kartcross Greece, ο οποίος και σήμερα κινήθηκε πολύ γρήγορα. Μάλιστα, “έχασε” ένα σκέλος όταν έκλεισε ο γενικός του Kamikaz με αποτέλεσμα η χωμάτινη φόρμουλα του να σβήσει, χωρίς αυτό όμως να σταθεί αρκετό και να του στερήσει τη 2η θέση. Βέβαια, το έργο του δεν ήταν εύκολο, αφού μία σειρά από οδηγούς μονομάχησαν μαζί του στα εκατοστά για μία θέση στο βάθρο, με τον Κωνσταντίνο Χριστόπουλο να συμπληρώνει στο τέλος την πρώτη τριάδα.

Οδηγώντας ακόμα ένα Speedcar XTrem, ο Χριστόπουλος πιστοποίησε την ταχύτητα του στο Διαδρόμιο, στο οποίο παραδοσιακά σημειώνει καλά αποτελέσματα. Μία ανάσα πίσω του βρέθηκε ο Γιώργος Ζυμαρίδης με το La Base RX-01 (LaBase Greece), επικρατώντας στο νήμα επί του Στέφανου Καμιτσάκη (Speedcar Motul Team Greece), στην πρώτη του τελευταίου με το νέο του Speedcar XTrem. Την πρώτη επτάδα συμπλήρωσαν οι Άρης Ιαβέρης (Planet Kartcross Greece) και Μιχάλης Τακιδέλης με Planet Kartcross K3 και Speedcar XTrem, αντίστοιχα. Άτυχος στάθηκε ο Τάκης Καϊτατζής, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά από κομμένη εισαγωγή. Τέλος, πρέπει να σημειώσουμε ότι τα αποτελέσματα στην κατηγορία των 600 κ.εκ. είναι προσωρινά, αφού εκκρεμεί η ένσταση του αγωνιζόμενου με το Νο 1, προς σε αυτόν με το Νο 2.

Μεγάλο ενδιαφέρον, όμως, είχε η μάχη στην κατηγορία των 750 κ.εκ., η οποία κρίθηκε στις λεπτομέρειες. ο Χαράλαμπος Γαζετάς, μπορεί να σημείωσε τη 2η συνεχόμενη νίκη του με το Speedcar XTrem, αλλά όπως στον Ιππόδρομο, έτσι και στο Διαδρόμιο ο Παναγιώτης Αποστόλου, επίσης με Speedcar XTrem, κατάφερε να διεκδικήσει τη νίκη μέχρι το τέλος! Αμφότεροι κινήθηκαν πολύ γρήγορα, με τη μεταξύ τους μάχη να αφήνει υποσχέσεις για έντονες συγκινήσεις και στους επόμενους αγώνες του θεσμού.

Στο βάθρο, τους ακολούθησε ο πρώην Πρωταθλητής Κύπρου, Νίκος Θωμάς, ο οποίος με ακόμα ένα Speedcar, έκανε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο ΕΚΟ Racing Dirt Games. Πιο πίσω, στα εκατοστά κρίθηκε και η 4η θέση, με τον Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο με το SR Crosscar να κερδίζει στο νήμα τον Παναγιώτη Ισμαήλο με το Speedcar XTrem.

Αντίστοιχα μικρή ήταν η διαφορά και στο Έπαθλο Ιδιωτών, με το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο τελευταίο πέρασμα! Εκεί, ο Σπύρος Ράπτης με το Planet Kartcross K3 κατάφερε να επικρατήσει επί του Γιάννη Πλάντζα με το Semog Bravo, αμφότεροι με χωμάτινες φόρμουλες των 600 κ.εκ., με διαφορά μόλις 0.089 του δευτερολέπτου. Πιο πίσω, την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Γιώργος Δημούσης με το Semog Trophy. Στους νέους, και συγκεκριμένα στο Junior Trophy, o Κωνσταντίνος Τακιδέλης με το Speedcar XTrem, ήταν ταχύτερος του Αχιλλέα Χριστοδούλου με το La Base RX-01, σημειώνοντας μάλιστα ανταγωνιστικούς χρόνους σε επίπεδο 600 κ.εκ.!

Τέλος, στα αυτοκίνητα, με τις συμμετοχές να είναι λιγότερες από το αναμενόμενο, ο Παναγιώτης Ρουστέμης ήταν με διαφορά ο ταχύτερος συνδυασμός με το Mitsubishi Lancer EVO X, χωρίς να έχει αντίπαλο με αντίστοιχη κατασκευή, ενώ ο Νίκος Χρέππας με Peugeot 106 Rallye επικράτησε στα 1600κ.εκ.

Μετά από έναν αγώνα με έντονες συγκινήσεις και σε ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες, το ΕΚΟ Racing Dirt Games θα κάνει το απαραίτητο καλοκαιρινό διάλλειμα, με τους πρωταγωνιστές του θεσμού να έχουν ήδη ανανεώσει το ραντεβού τους για τις 28-29 Σεπτεμβρίου στον Ιππόδρομο Αθηνών. Εκεί, που οι αγωνιζόμενοι θα αγωνιστούν και πάλι σε έναν αγώνα σύμφωνα με τους κανονισμούς Rallycross.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroën. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4Troxoi είναι χορηγός επικοινωνίας _Δελτίο Τύπου

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ