04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Νοέμβριος 2019

Το τριήμερο του μεγάλου φετινού φινάλε του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος ξεκίνησε με τον Τεχνικό και Διοικητικό Έλεγχο του Rally Sprint Βοιωτίας, του νέου χωμάτινου αγώνα του Σωματείου ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α., στον εξαιρετικό χώρο του Δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού και με τη φιλοξενία της Περιφέρειας Αττικής.

Η πρώτη «πράξη» του αγώνα ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο και σε εξαιρετικό κλίμα στο χώρο του πρώτου ΚΤΕΟ της Ελλάδας. Θα ακολουθήσει η δεύτερη «πράξη», στα Σκούρτα, κέντρο του αγώνα - με την αρωγή εκεί της Τοπικής Κοινότητας Σκούρτων και της Δημοτικής Ενότητας Δερβενοχωρίων, όπως και του Δήμου Τανάγρας.

Τον Τεχνικό Έλεγχο του Rally Sprint Βοιωτίας τίμησε και ο Γιώργος Δημόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο οποίος τονισε: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης είναι υπέρ της διοργάνωσης αγώνων όπως τα Ράλλυ. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάποιοι συμπολίτες μας δραστηριοποιούνται στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και γι’ αυτό ακριβώς η Περιφέρεια έχει διττό ρόλο.

»Ο πρώτος είναι μέσω της εγκατάστασης του ΚΤΕΟ Χολαργού, του πρώτου ΚΤΕΟ της Ελλάδας που διατηρεί πολύ υψηλές προδιαγραφές, να διασφαλίσουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Ο δεύτερος είναι ότι, εφ’ όσον οι οδηγοί των Ράλλυ είναι τα πρότυπα των νέων οδηγών και συμμετέχουν στον Τεχνικό Έλεγχο, πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι πρώτη από όλα έρχεται η οδική ασφάλεια, και αυτό είναι το βασικό ζητούμενο».

Ο κ. Δημόπουλος κατέληξε: «Η Περιφέρεια είναι πρόθυμη, σε συνεργασία με τους διοργανωτές, μέσα στα γεωγραφικά όριά της, να αυξήσει και να διαφημίσει κοινωνικές δράσεις και να κάνει το μηχανοκίνητο αθλητισμό μία από τις βασικές δραστηριότητές της».

Μετά από τον σημερινό Τεχνικό Έλεγχο, τώρα το Rally Sprint Βοιωτίας μεταφέρεται στα Σκούρτα, όπου την Κυριακή 1/12 οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν τρία περάσματα από την ομώνυμη Ειδική Διαδρομή (μήκους 13,84 χιλιομέτρων) πριν τον τερματισμό στην κεντρική πλατεία της πόλης, στις 13:54 το μεσημέρι.

Η προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) διορίστηκε με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία ανακοινώθηκε την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019.

Η Διοικούσα Επιτροπή, το έργο της οποίας αφορά στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων και στη διεκπεραίωση των τρεχουσών αναγκών της Ομοσπονδίας, αποτελείται από τους κάτωθι (με τη σειρά αναφοράς στην Απόφαση):

-Αντώνιο-Κωνσταντίνο Χατζημιχάλη
-Επαμεινώνδα Φατούρο
-Κορίνα Φατούρου
-Γεώργιο Πολυζώη
-Νικόλαο Πλέσσα
-Γεωργία-Γρηγορία Στεφανή
-Ιωάννη Εγγλέζο
-Άγγελο Ζήβα
-Αλέξιο Παυλόπουλο

Η ΑΛΕΖ μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ διοργανώνει τον αγώνα δεξιοτεχνίας «Γιάννης Κακολύρης Μπουντινας» την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2019 στην πίστα Λιθακιάς, με ώρα έναρξης στις 10:30. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγωνιστικά και συμβατικά αυτοκίνητα στις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία: Normal
― N1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40 μ.
― N2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40 μ έως 2.50 μ.
― N3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50 μ

Κατηγορία: Φορτηγά
― T Φορτηγά με μεταξόνιο μέχρι 2.65 μ.

Κατηγορία: Racing (οχήματα με roll bar ή roll cage)
― R1 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο έως 2.40 μ.
― R2 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.40 μ έως 2.50 μ.
― R3 Αυτοκίνητα με μεταξόνιο πάνω από 2.50 μ.

Δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6948684095 και 6948502436
Κόστος συμμετοχής 50€

Το EKO Racing Dirt Games έχει… περάσει την τελική ευθεία και βρίσκεται στην τελευταία στροφή για το 2019! Οι αγωνιζόμενοι ετοιμάζονται για τον καταληκτικό γύρο του θεσμού που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων το Σαββατοκύριακο 14-15 Δεκεμβρίου.

Η 6η και τελευταία συνάντηση της χρονιάς θα διεξαχθεί υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης, στη γνωστή μικτή διαδρομών των 2,1 χιλιόμετρων που έχει σχεδιάσει στην πίστα των Μεγάρων η ομάδα του EKO Racing Dirt Games με την υλική υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού. Σημειώστε, ότι θα έχει ακριβώς την ίδια φορά και σχεδίαση με την περσινή χρονιά.

Το ενδιαφέρον από τους αγωνιζόμενους είναι πολύ μεγάλο, ενώ για πρώτη φορά υπάρχουν επιβεβαιωμένες συμμετοχές οδηγών από το εξωτερικό! Μάλιστα, αναμένονται και εκπλήξεις με σπουδαία ονόματα και από το χώρο των Ελληνικών αγώνων!

Οι συμμετοχές του αγώνα, του οποίου την ευθύνη διοργάνωσης έχει η Start Line, έχουν ήδη ανοίξει, και όσοι επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσα από το σύστημα διαδικτυακής διαχείρισης αγώνων της ΟΜΑΕ, στη διεύθυνση https://www.e-omae-epa.gr/. Σημειώνεται ότι καταληκτική ημερομηνία είναι η Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Μην ξεχνάμε ότι ο θεσμός το 2019 τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζει η Citroen. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, η COSMOTE TV καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ είναι χορηγός επικοινωνίας._ Δελτίο Τύπου

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του 5ου και τελευταίου φετινού αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Regularity Rally Ιστορικών Αυτοκίνητων, Argolida Classic Rally Regularity 2019, που θα γίνει την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 στην Αργολίδα ενημερώνει τους αγωνιζόμενους ότι η προετοιμασία του αγώνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει  στην Πλατεία Φιλελλήνων με θέα το Μπούρτζι και φόντο το Παλαμήδι. Στο πρώτο σκέλος προορισμός είναι η Παλαιά Επίδαυρος μέσω 4 εντυπωσιακών Ε.Δ., όπως η θρυλική Ακροπολική «Καρναζέικα». Η εκκίνηση του δευτέρου και τελευταίου σκέλους θα πραγματοποιηθεί μετά από διάλειμμα 30' και θα έχει ως τελικό προορισμό του αγώνα το Φουγάρο. Στο σκέλος αυτό τα πληρώματα πρέπει να ολοκληρώσουν 3 συναρπαστικές Ε.Δ.          

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως εξής:

Λήξη εγγραφών Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 .

Λήξη εκπρόθεσμων εγγραφών Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Διοικητικός Έλεγχος & Παραλαβή Υλικού για τα τοπικά πληρώματα και όσα πληρώματα έχουν δηλώσει παραμονή Σάββατο 18:00 – 20:00 στο Φουγάρο Ναύπλιο.

Διοικητικός - Τεχνικός έλεγχος στην  πλατεία Φιλελλήνων λιμάνι Ναυπλίου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019  08:00-10:00.

Λήξη δηλώσεων συμμετοχής των ομάδων  10:00.

Ανακοίνωση λίστας εκκινούντων  10:10.

Εκκίνηση 1ου σκέλους, τόπος πλατεία Φιλελλήνων λιμάνι Ναυπλίου 10:30.

Τερματισμός 1ου Σκέλους, Παραλία Παλαιάς Επιδαύρου 12:40 και εκκίνηση 2ου Σκέλους στις 13:10 .

Τερματισμός του αγώνα στις 15:30  Φουγάρο Ναύπλιο.

Ανακοίνωση προσωρινών  16:30 και στην συνέχεια τελικών αποτελεσμάτων.

Τελετή απονομής με μπουφέ στο  Φουγάρο Ναύπλιο 17:00.

Η γραμματεία και ο επίσημος πίνακας ανακοινώσεων θα βρίσκεται μέχρι τις 29/11/2019 στα γραφεία της AΛMA 4Χ4 ΝΑΥΠΛΙΟΥ, στο ΝΑΥΠΛΙΟ , το Σάββατο 30/11  17:30 – 20:30 στο Φουγάρο Ναύπλιου , την  Κυριακή  8:00 – 11:30 στο χώρο της εκκίνησης στην Πλατεία Φιλελλήνων και στην συνέχεια στο Φουγάρο μέχρι την λήξη του αγώνα. Το συνολικό μήκος  της διαδρομής των 155 χιλιομέτρων αποτελείται από 7 Ε.Δ. και 15 χρονομετρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Α.Λ.Μ.Α.4Χ4 Ναυπλίου www.alma4x4nafplio.gr, στο fb Α.Λ.Μ.Α.4Χ4 Ναυπλίου και στο τηλέφωνο 6934087029 (Χριστόδουλος Πενταράς).

Συμπληρωματικός Κανονισμός

ΧΑΡΤΗΣ 1

ΧΑΡΤΗΣ 2