04202024Σαβ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Αύγουστος 2018

Λίγο πριν την φθινοπωρινή επανέναρξη των αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού έρχεται μια εκδήλωση που τείνει να γίνει θεσμός. Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας διοργανώνει έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων στην παραλία του Βόλου το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Σεπτεμβρίου.

Αγωνιστικά αυτοκίνητα που έχουμε δει σε Αναβάσεις, Ραλλυ, Drift, Dragster αλλά και σε αγώνες ατομικής χρονομέτρησης με την πλειοψηφία αυτών να πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους σας περιμένουν να τα δείτε από κοντά και να γνωρίσετε τους ιδιοκτήτες τους. Μαζί τους όπως κάθε χρόνο ένας ικανοποιητικός αριθμός Καρτ για κάθε ηλικία και σωματότυπο.

Φέτος για πρώτη φορά θα υπάρχει επίδειξη τηλεκατευθυνόμενων αυτοκινήτων που αποτελούν και αυτά μια μορφή μηχανοκίνητου αθλητισμού απλά σε κλίμακα. Τρία απολαυστικά ημίωρα έχουν προγραμματιστεί με το πρώτο να είναι το Σάββατο το απόγευμα στις 19:00,το δεύτερο το Σάββατο το βράδυ στις 21:00 και το τρίτο την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι ενώ ο ειδικά διαμορφωμένος χώρος θα είναι ελεύθερος όλες τις υπόλοιπες ώρες για τους φίλους του μοντελισμού.

Κάθε χρόνο οι αθλητές επιλέγουν την έκθεση ώστε να παρουσιάσουν το νέο χρωματισμό ή το νέο τους απόκτημα δημιουργώντας έτσι μία μικρή παράδοση που φέτος επιλέγουμε να αναδείξουμε.Το Σάββατο το απόγευμα λοιπόν στις 19:30 θα υπάρξει επίσημη παρουσίαση του νέου χρωματισμού του αυτοκινήτου ενός αθλητή του Ο.Μ.Α.Θ.

Η έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων αποτελεί την πρώτη επίσημη εκδήλωση του σωματείου που το σύστησε στο κοινό το μακρινό 2015 και για να καταφέρει να πραγματοποιηθεί πέρασε δια πυρός και σιδήρου.

Πλέον το 2018 συνεχίζει να αναπτύσσεται αποτελώντας μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους αγωνιζόμενους να δείξουν τα αυτοκίνητα τους και για τους θεατές να τα δουν από κοντά.

Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας ευχαριστεί τους αθλητές που και φέτος επιλέγουν να παρουσιάσουν τα οχήματα τους στην έκθεση και εύχεται καλό Φθινόπωρο.

Μετά από δύο πετυχημένες διοργανώσεις με έντονο συναγωνισμό στο Λιμάνι του Κιάτου με την παρουσία πολλών θεατών, η START LINE αναλαμβάνει για μια ακόμα χρονιά τη διοργάνωση αγώνα ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑΣ, ενώ για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο θα διοργανωθεί και αγώνας DRIFT μονών και διπλών περασμάτων.

Όπως πάντα τον αγώνα αγκαλιάζουν όλοι οι φορείς της πόλης και οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Διεεξάγεται υπό την Αιγίδα του Δήμου Συκιωνιών, του Λιμενικού Ταμείου και με την υποστήριξη του Λιμενικού Τμήματος Κιάτου.

Λήξη Συμμετοχών
DRIFT: Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου (ΜΟΝΟ μέσω ΣΔΔΑ της ΟΜΑΕ)
ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ: Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου (δηλώσεις γίνονται δεκτές στο Σωματείο - δεν απαιτείται αγωνιστική άδεια)

Πρόγραμμα - Κυριακή 09/09/2018:
ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ: Ώρα έναρξης 17:00
DRIFT μονά και διπλά περάσματα: Ώρα έναρξης 19:00

Θα απονεμηθούν όπως πάντα αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 η ΑΟΛΑΠ διοργανώνει την 1η Νυχτερινή Δεξιοτεχνία στην πολύ όμορφη και φιλόξενη πίστα RACESPPark (1οχλμ. Πύργου-Κυπαρισσίας).

Υπό το φως των προβολέων μπορείς κι εσύ να δείξεις τις οδηγικές σου ικανότητες, σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον. Το μόνο που απαιτείται είναι δίπλωμα οδήγησης και το ΙΧ σου για να μπείς κι εσύ στον μαγικό κόσμο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με ελάχιστο κόστος. Νιώσε κι εσύ τον παλμό του κόσμου στις κερκίδες.

Αναμένεται να είναι μια μεγάλη γιορτή με δώρα και event και προσκαλούμε όλους τους νέους και νέες της τοπικής κοινωνίας να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν το γεγονός.

Η διοργάνωση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «ASPIRE» που προωθεί τον μαζικό αθλητισμό και την ένταξη σε αυτόν ειδικών ομάδων του πληθυσμού. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο η ΑΟΛΑΠ μειώνει το παράβολο συμμετοχής στα 40 ευρώ για να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερο κόσμο να συμμετάσχει καθώς σκοπός είναι οι νέοι και οι νέες να εισέλθουν στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, με ασφάλεια πάνω απ’όλα.

Σας περιμένουμε όλους στο μεγάλο «πάρτυ» στην πίστα RACESPPark. Η Ηλεία έχει μεγάλη ιστορία στους αγώνες αυτοκινήτου, με μεγάλες επιτυχίες και φοβερούς οδηγούς, γι’αυτό είμαστε σίγουροι ότι θα μας καταπλήξετε!

Η φόρμα συμμετοχής και τα νέα για την διοργάνωση θα αναρτώνται στην επίσημη σελίδα της ΑΟΛΑΠ στο Facebookwww.fb.com/aolapyrgou καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα www.aolap.gr. Οι συμμετοχές έχουν ανοίξει από τίς 19/8 και λήγουν δύο ώρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Η M-Sport Ford ολοκλήρωσε ένα τετραήμερο δοκιμών σε κλασσικές «ακροπολικές» Ειδικές Διαδρομές -στη Λιβαδειά, στην Καλοσκοπή, στις Καρούτες και στο Ρεγγίνι- στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για το Ράλλυ Τουρκίας (13-16/09), τον 10ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ.

Ήταν η πρώτη φορά μετά το 2013 που βρέθηκε στην Ελλάδα αυτοκίνητο προδιαγραφών WRC, και φυσικά η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε στα ελληνικά χώματα World Rally Car της νέας γενιάς που ξεκίνησε το 2017. Τις δύο πρώτες μέρες στa μπάκετ βρισκόταν ο Elfyn Evans με τον Daniel Barritt, και τις δύο τελευταίες ο Sebastien Ogier με τον Julien Ingrassia.

Η παρουσία της ισχυρότερης και ταχύτερης γενιάς WRCars μετά τα Group B της δεκαετίας του 1980, η παρουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Ράλλυ των τελευταίων πέντε ετών Ogier, και αναμφίβολα η νοσταλγία για τις εποχές που το Ράλλυ Ακρόπολις περιλαμβάνονταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ήταν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν σημαντικό πλήθος θεατών στα βουνά της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας αυτή την εβδομάδα.

Νωρίτερα, αυτό το καλοκαίρι, την Ελλάδα επισκέφτηκαν και οι Volkswagen Motorsport και Skoda Motorsport, για δοκιμές εξέλιξης των Polo και Fabia προδιαγραφών R5.

Μετά την απαραίτητη καλοκαιρινή διακοπή, που συνοδεύτηκε με ξεκούραση αλλά και προετοιμασία για τις ομάδες που συμμετέχουν στο EKO Racing Dirt Games, άνθρωποι και μηχανές ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δράση. Στις 15-16 Σεπτεμβρίου, οι πρωταγωνιστές του θεσμού θα δώσουν τη δεύτερη φετινή παράσταση της χρονιάς στη γνωστή πίστα του Διαδρομίου στο Σπαθοβούνι.

Η χάραξη της διαδρομής θα είναι διαφορετική σε σχέση με αυτήν που έχουν συνηθίσει οι οδηγοί, με τη σχεδίασή της να είναι παρόμοια με αυτήν που αγωνίστηκαν πέρσι στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Όπως σε όλους τους αγώνες του θεσμού, από τα τέσσερα περάσματα του κάθε αγωνιζόμενου θα προσμετρούν τα τρία καλύτερα.

Τη διοργάνωση του αγώνα έχει αναλάβει η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορίνθου, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό για τον αριθμό των συμμετοχών, εκτός των νέων αναμενόμενων συμμετοχών με Kartcross είναι το γεγονός ότι ο αγώνας θα αποτελέσει παράλληλα τον 3ο γύρο του TRC.

Οι δηλώσεις συμμετοχής άνοιξαν στη σελίδα της ΟΜΑΕ, με καταληκτική ημερομηνία τη 10η Σεπτεμβρίου.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο θεσμός για το 2018 θα... τρέχει με την premium βενζίνη EKO Racing 100 και με τα φτερά του Red Bull, ενώ τον υποστηρίζουν η Subaru Πλειάδες Motors και η USAG Greece. Χορηγός τεχνολογίας είναι η Garmin Greece, η Racecraft είναι χορηγός εξοπλισμού, με την COSMOTE TV και το περιοδικό 4TΡΟΧΟΙ να έχουν αναλάβει το ρόλο των χορηγών επικοινωνίας, ενώ το συνδρομητικό κανάλι καλύπτει το θεσμό τηλεοπτικά!_ Δελτίο Τύπου