03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Μαϊος 2018

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 2ο γύρο του Rotax Max Challenge 2018 έχει ξεκινήσει, ενόψει της διεξαγωγής του την Κυριακή 17 Ιουνίου στην πίστα Drive Park στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από 10 χρόνια το Rotax MAX Challenge επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη σε οργάνωση του σωματείου ΑΣΠΙΣ. Πολύτιμη είναι η βοήθεια του τοπικού Γιώργου Κοσμόπουλου και της ομάδας του «Cosmorally», καθώς και της οικογένειας Πολυανίδη που είναι οι ιδιοκτήτες της πρότυπης πίστας Drive Park στο Νέο Ρύσιο.

ΕΝΑΡΞΗ Συμμετοχών: Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
ΛΗΞΗ Συμμετοχών: Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 ώρα 24:00

Για να λάβει μέρος στον αγώνα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέσω του Συστήματος Διαδικτυακής Διαχείρισης Αγώνων (ΣΔΔΑ) στον σύνδεσμο www.e-omae-epa.gr.

Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει αυτόματα για τον συμμετέχοντα πλήρη αποδοχή και γνώση του συμπληρωματικού κανονισμού. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί μέχρι τη Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 24:00 ΑΥΣΤΗΡΑ μέσω του ΣΔΔΑ.

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής του παράβολου συμμετοχής στα τηλέφωνα του σωματείου ΑΣΠΙΣ ΤΗΛ.: 2310 465 723, ΦΑΞ: 2310 489 685

ROTAX MAX CHALLENGE

Το Rotax MAX Challenge είναι το πιο δημοφιλές πρωτάθλημα με αγωνιστικά kart, που χρησιμοποιούν τους κινητήρες 125 Max Evo της Rotax. Aνήκει και διοργανώνεται από την BRP-ROTAX και τους -κατά χώρα- αντιπροσώπους της.

Είναι ένα επίσημο πρωτάθλημα της CIK-FIA (Commission Internationale de Karting / Federation Internationale de l’Automobile) και ακολουθεί τους κανόνες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καρτ.

Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η χρήση σφραγισμένων κινητήρων Rotax 125 Max Evo για όμοια απόδοση. Σε εθνικό επίπεδο, οι τοπικοί αντιπρόσωποι διοργανώνουν τοπικά πρωταθλήματα Rotax MAX Challenge. Περισσότεροι από 7.500 ενεργοί αγωνιζόμενοι, συμμετέχουν σε αυτά τα τοπικά πρωταθλήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι οδηγοί της Rotax στο πρόγραμμα των αγώνων RMC ακολουθούν τους βασικούς κανόνες του Rotax MAX Challenge και χρησιμοποιούν όλοι υποχρεωτικά, έναν εγκεκριμένο τύπο ελαστικών της MOJO. Ο πλέον καταξιωμένος θεσμός στο παγκόσμιο karting έχει ιστορία 19 ετών, κερδίζει φίλους και ισχυροποιείται συνεχώς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ωράριο

Συμπληρωματικός Κανονισμός

 

Με μεγάλη επιτυχία, αν και με τον καιρό να παίζει τα δικά του παιχνίδια, ολοκληρώθηκε η 3η Ανάβαση Λιβαδίου, 2ος φετινός αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.

Οι προγνώσεις για όλη την εβδομάδα έδιναν βροχή και το Σάββατο και την Κυριακή του αγώνα, αλλά τελικά μας έκανε την χάρη και εμφανίστηκε ένας ολόλαμπρος ήλιος. Οι κύριες προετοιμασίες ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή το βράδυ και έτσι το Σάββατο το πρωί η οργάνωση είχε να προβληματιστεί με μικρά θέματα και διορθώσεις τις τελευταίας στιγμής.

Στις 08:00 όλα ήταν έτοιμα, για να υποδεχθούν τους πρωταγωνιστές της Ανάβασης τους αγωνιζόμενους. Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των 33 αγωνιστικών ολοκληρώθηκε με μικρή καθυστέρηση και αυτό γιατί υπήρχαν αρκετοί νέοι αγωνιζόμενοι, οι οποίοι και έπρεπε να περάσουν φυσικό έλεγχο για να μπορέσουν οι Τεχνικοί Έφοροι να καταγράψουν σωστά τα στοιχεία των οχημάτων τους.

Παράλληλα με τον Διοικητικό και Τεχνικό Έλεγχο άρχισαν να αναπτύσσονται και τα μέτρα ασφαλείας. Ασθενοφόρα, Γερανοφόρα και Πυροσβεστικά έλαβαν τις θέσεις τους παρέα με τους κριτές της διαδρομής και με την υποστήριξη της Τροχαίας Θεσσαλονίκης στις 10:00 ο δρόμος σφραγίστηκε και παραδόθηκε στην χρήση των οχημάτων της οργάνωσης και των αγωνιστικών.

Η πρώτη πιστολιά, για το σκέλος των δοκιμαστικών, ακούστηκε περίπου στις 11 και 30 με το αγωνιστικό με τον αριθμό 1 να παίρνει την θέση του στην αφετηρία για να ξεκινήσει την χρονομέτρηση. Οι διελεύσεις ανά σκέλος συνεχίστηκαν με καλό ρυθμό και, ενώ υπήρξε μία άτυχη στιγμή με έναν αγωνιζόμενο, τα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 15:00, με τους περισσότερους αγωνιζόμενους να κάνουν 3 σκέλη δοκιμών και να δίνουν ραντεβού για την Κυριακή το πρωί.

Περνώντας τώρα στην Κυριακή, και αφού λύθηκε το ηλεκτρολογικής φύσεως πρόβλημα που το Σάββατο δεν επέτρεψε την έκδοση των αποτελεσμάτων στον τερματισμό, περάσαμε το κυρίως γεύμα του Σαββατοκύριακου, τον αγώνα. Εκεί όλα κύλισαν ομαλά, με τους αγωνιζόμενους να δείχνουν ευχαριστημένοι από την διαδρομή και τον έντονο συναγωνισμό μεταξύ τους.
Μετά τον τερματισμό και τον τελικό τεχνικό έλεγχο που διεξήχθη στον χώρο του park ferme, αγωνιζόμενοι, service, οργάνωση και θεατές ανέβηκαν στο όμορφο χωριό του Λιβαδίου για την απονομή, κλείνοντας αυτό το όμορφο Σαββατοκύριακο.

Σε αυτό το σημείο ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει με την σειρά όλους τους αγωνιζόμενους που τον τίμησαν και έλαβαν μέρος στον αγώνα του: Μαρία Κυρλαγκίτση, Γεώργιο Σιόμο, Χρήστο Βεζύρη, Κωνσταντίνο Καρακατσάνη, Κωνσταντίνο Αναγνωστάκη, Χαράλαμπος Ευθυμιάδη, Παντελή Ευθυμίου, Κωνσταντίνο Καρλιώτη, Θεόφιλο Κατσώνη, Κωνσταντίνο Κουτσοδήμο, Αθανάσιο Στεργιάδη, Σάββα Βλαχάκη, Παύλο Βοτζάκη, Βασίλειο Μπιλαδέρη, Μιχαήλ – Χρήστο Παρασκευά, Γεώργιο Σανίδα, Ιωάννη Γαλάνη, Μιχαήλ Σταυρίδη, Αχιλλέα Λάκη, Αλέξανδρο Δήμο, Θεόδωρο Παπαβασιλείου, Παναγιώτη Χρυσαφίδη, Γεώργιο Παρασκευαΐδη, Βασίλειο Φυγκιώρη, Γρηγόριο Ρακιτζή, Νικόλαο Αντωνιάδη, Κωνσταντίνο Δαλακάκη, Δημήτριο Κακαράτζα, Βασίλειο Καντερή, Γρηγόριο Κορίνθιο, Ευάγγελο Κωνσταντινίδη, Σγουρή Μπαλάση και Αθανάσιο Σιδέρη.

Επόμενο ραντεβού για το πρωτάθλημα αναβάσεων Βορείου Ελλάδος ο αγώνας της Δράμας στις 16&17 Ιουνίου.

Ευχαριστίες του ΑΟΘ

Με την ολοκλήρωση του recap των πρωταγωνιστών της 3ης Ανάβασης Λιβαδίου, ήρθε η ώρα και για το ευχαριστώ των ανθρώπων της οργάνωσης και του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΟΘ προς όλους αυτούς οι οποίοι βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί αυτή τη διοργάνωση.

Ξεκινώντας τα πρώτα μεγάλα ευχαριστώ πάνε στην τοπική κοινωνία του Λιβαδίου και συγκεκριμένα στην ομάδα πολιτικής προστασίας και στον υπεύθυνό της κο Ηρακλή Ταυλίκο καθώς και στον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης και τον πρόεδρό του κο Δημήτριο Γουδήρα για την μεγάλη τους βοήθεια τόσο σε υλικοτεχνική υποδομή, όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.

Φυσικά ευχαριστώ πάει και στην ηγεσία του Δήμου Θέρμης, προεξάρχοντος του Δημάρχου κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και του αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Σωκράτη Σαμαρά των οποίων η βοήθειά τους υπήρξε υπερπολίτιμη. Σημαντική ήταν και η βοήθεια του προέδρου της τοπικής κοινότητας κου Άρη Τσιλιπάκου ο οποίος παραχώρησε την ειδική για την ανάβαση και φυσικά την κεντρική πλατεία του χωριού για την απονομή.

Βέβαια ουδέποτε δεν έγινε αγώνας χωρίς την τεράστια υποστήριξη των χορηγών του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Μικροί και μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές είναι πάντα εκεί όταν ο Όμιλος τους καλεί για να βοηθήσουν και να υποστηρίξουν τις διοργανώσεις του. Έτσι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας η Interamerican, η οποία παραχώρησε το ενδιάμεσο ασθενοφόρο και γερανοφόρο όχημα προκειμένου να υπάρχουν διπλά οχήματα ασφαλείας μέσα στην διαδρομή και να αποφευχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση σε περίπτωση συμβάντος. Στην αφετηρία του αγώνα στήθηκε το γερανοφόρο της εταιρίας Gentsos οδική. Παράλληλα η εταιρία Σπιτική Πίτα μαζί με την εταιρία Βίκος ανέλαβαν την παροχή σνακ και νερού στο τερματισμό για τους οδηγούς και για τους κριτές της διαδρομής, ενώ τα οπτικά Ζωγράφος και τα 22 Σουβλάκια του αγαπημένου μας Δημήτριου Εικοσιδυού ανέλαβαν ένα μεγάλο κομμάτι της οικονομικής μας υποστήριξης.

Δίπλα στον Όμιλο φυσικά βρίσκονται και όλοι οι διαφημιζόμενοι οι οποίοι, βάζοντας σε περίοδο κρίσης από το υστέρημά τους, βοήθησαν σημαντικά στην διοργάνωση και η Διοίκηση δεν μπορεί να μην τους ευχαριστήσει ονομαστικά. Αυτοί ήταν: Η εταιρία Megaman Κ. & Π. Παναγούλας, η μονάδα service του κ. Κώστα Αναγνωστάκη, η εταιρία Auto Moto Oil του Παναγιώτη Πακτίτη, το συνεργείο VAG service του Αντώνη Βουλγαράκη, τα αμορτισέρ Ταυλίκος του κ. Νεκτάριου Ταυλίκου, την ανεξάρτητη μονάδα Medicar του κ. Νίκου Παπαδόπουλου, την εταιρία PIT STOP – Νησιώτης, το Κέντρο Μπαταρίας Car House του κ. Δημήτριου Γκότση, το συνεργείο V-Control του κ. Καλφαδέλη, την εταιρία μεταχειρισμένων οχημάτων και ανταλλακτικών Δήμος, το πρατήριο καυσίμων του κ. Μενέλαου Δούμπλιου που φιλοξένησε και τα οχήματα το βράδυ του Σαββάτου, το café Sobrero του κ. Σάββα Μαυροματίδη, την εταιρία Petridis Service του κ. Αθανάσιου Πετρίδη, τις μπαταρίες Delcore του κ. Παζαρλή, το συνεργείο του κ. Ιωάννη Παστρωμά, το Jaguar Service των κ. Θωμά Ζιούτα και Γρηγόρη Σουλτογιάννη, το ιδωτικό ΚΤΕΟ Πυλαίας, το συνεργείο του κ. Παρλαπάνη, το εξειδικευμένο συνεργείο OPEL Seretakis, το Karipidis Performance Garage, το εξειδικευμένο service Mazda του Γιάννη Αμανατίδη, το συνεργείο βελτιώσεων φρένων και συμπλέκτη του κ. Τάτσιου, το συνεργείο του κ. Καραθάνου Οδυσσέα, το συνεργείο WV του κ. Θεολόγου Κοψαχείλη, το εξειδικευμένο συνεργείο κινητήρων BMW Θαλής, τα Γιαπωνέζικα Ανταλλακτικά του κ. Μπαξεβανάκη, το Falafel House και το συνεργείο του κ. Ιωάννη Μπεσλίδη.

Δεν μπρούμε να παραλείψουμε και την βοήθεια των χορηγών επικοινωνίας οι οποίοι στηρίζουν και διαφημίζουν κάθε διοργάνωση του ΑΟΘ. Αυτοί είναι: Το περιοδικό 4Τροχοί, το περιοδικό Auto - Moto και το trcoff.gr, η εφημερίδα Forza, τον FM100 και το TV100 καθώς και την εφημερίδα Go News!

Χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί και φυσικά η ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης προς τα πρόσωπά τους είναι απεριόριστη.

Αποτελέσματα: Οριστικά

Αποτελέσματα: Σκέλος 1

Αποτελέσματα: Σκέλος 2

Μια ακόμα διοργάνωση της Α.Λ.Α.Κορινθίας, η Δεξιοτεχνία Κορίνθου 2018, ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 στο Παρκινγκ Αγ. Νικολάου στην Κόρινθο.

Με την παρουσία πλήθους φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού 21 οδηγοί αναμετρήθηκαν με τον χρόνο αλλά την δεξιότητα τους στην όμορφη διαδρομή που σχεδίασε η Λέσχη. Εκτός συναγωνισμού ο Θανάσης Κοράκης άνοιξε και έκλεισε τον αγώνα με την εντυπωσιακή του οδήγηση.

Πριν την εκκίνηση αλλά και ενδιάμεσα στα 2 σκέλη οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύουν τον Γιάννη Σταματίου, αθλητή μας στο kart ( Rotax Challenge ), και τον Κώστα Σωτηρόπουλο με το SR Kartcross σε μια διαφορετική επίδειξη .

Στο αγωνιστικό μέρος στην μικρή κατηγορία ( έως 2,40) πήραν μέρος 14 οδηγοί και μετά τα 2 περάσματα νικητής αναδείχτηκε ο Δουδούλης Γρηγόρης ( Τoyota Starlet) με 1:17,22, στην 2η θέση ο Λέκκας Δημήτρης ( Peugeot 205 ) με 1:19,37 και στην 3η θέση ο Σαπουνάκης Παναγιώτης ( Τoyota Starlet) με 1: 19,87 .

Στην μεσαία κατηγορία ( 2.40-2.50) με 5 οδηγούς, ο Kαρπατσελής Δημήτρης (FORD ESCORT MKII) 01:18,98 δεν άφησε σε κανέναν το περιθώριο κερδίζοντας και τα 2 σκέλη , πίσω του ο Σκαλίδης Ανδρέας (FIAT PUNTO ) 01:21,82 και 3ος ο Κοττής Βασίλης ( Peugeot 206) 1:23,33 .

Το κύπελλο του θεαματικότερου οδηγού κέρδισε ο Θανάσης Κοράκης και της ταχύτερης γυναίκας οδηγού η Βούλα Σκάζα.

Η οργανωτική επιτροπή και το Δ.Σ. της Α.Λ.Α.Κορινθίας ευχαριστεί τον Δήμο Κορινθιών και το Δημοτικό Συμβούλιο για την σημαντική του βοήθεια στην επιτυχία του αγώνα.

Το αγώνα στήριξαν ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου αλλά και πλήθος επιχειρήσεων της περιοχής μας.

Οι υποστηρικές μας

HATCAR SERVICE ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
AUTOVISION IKTEO ΔΟΥΚΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ
ΔΑΛΑΜΑΡΙΝΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ HOTEL ΕΦΥΡΑ
AUTOPARTS ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ STOXOS ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ
AUTO SOTO Αυτοκίνητα ΨΗΝΩ & ΔΙΝΩ
CANAL DIVE SOUL KITCHEN
ΒΟΧ CAFÉ ΚΑΒΑ MΠΟΥΦΗ
ΜΗΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΡΕΚΤΙΦΙΕ
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΑΖΙΩΤΗΣ PIETRIS CATERING
ΠΑΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑUTO STUDIO 5 ΜΕΝ'S WEAR
ΥΔΡΩ ΣΥΝ. ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ No1
ΣΜΥΡΛΗΣ AUTO ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
CARBON OFF ΚΟΡΙΝΘΟΣ CUP WAY CAFÉ
ASIMAKIS ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ PLANB
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
ΣΠΥΡΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
ΞΥΔΗΣ SERVICE
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΥΚΙΟΣ
ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΙΣΜΠΙΚΗΣ
ΛΙΒΑΘΗΝΟΣ SERVICE

Η Τεχνική Επιτροπή της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, σε απάντηση διαφόρων τεχνικής φύσης αποριών και ζητημάτων, που έχουν προκύψει, διευκρινίζει τα ακόλουθα:

1. Στην ομάδα Α, η "αρχική θέση" του ψυγείου, στην οποία αναφέρεται η παράγραφος 5.1.13 του Παραρτήματος J 255 (https://www.omae-epa.gr/images/documents/2018/J_255_2018.pdf σελ. 10) είναι η γενική του αρχική θέση, όπως φαίνεται στο δελτίο αναγνώρισης για παράδειγμα "εμπρός, στη μετώπη" και όχι "εμπρός, στο θόλο του τροχού" ή "πίσω, στο χώρο αποσκευών". Ωστόσο, λόγω της ελευθερίας, που προβλέπει η ίδια παράγραφος για τις στηρίξεις του ψυγείου, επιτρέπεται η μετακίνησή του αριστερά-δεξιά ή το να πάρει κάποια κλίση, πάντα χωρίς να αλλάξει η γενική του θέση. Στην περίπτωση αυτή το άνοιγμα νέων οπών για βίδες στήριξης επιτρέπεται.

2. Στην ομάδα Α (αλλά και τις ομάδες Ν, R), δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση μη ελεύθερων εξαρτημάτων με άλλα μη αναγνωρισμένα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, ακόμα και αν προέρχονται από διαφορετική έκδοση του ίδιου μοντέλου. Αν χρησιμοποιούνται εξαρτήματα μη ελεύθερα και μη αναγνωρισμένα (πχ. σε VO), είναι σε κάθε περίπτωση υποχρεωτικό να μπορεί να διαπιστωθεί η προέλευση των εξαρτημάτων αυτών από τα αρχικά εξαρτήματα σειράς.

3. Στην ομάδα Α, δεν προβλέπεται και δεν επιτρέπεται η υπέρβαση των ορίων πλάτους πλήρων τροχών (= ελαστικό+ζάντα και όχι μόνο πέλμα ελαστικού), όπως προκύπτει από την παράγραφο 5.4 του J 255 (σελ. 16). Επίσης υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω πλάτος συναρτάται με τον κυβισμό του αυτοκινήτου και όχι την κλάση στην οποία αυτό κατατάσσεται.

Η ράμπα αφετηρίας στους πρόποδες της Ακρόπολης θα υποδεχθεί σε δέκα ημέρες, το πρωί της Παρασκευής 1ης Ιουνίου 2018, την πιο εντυπωσιακή λίστα συμμετοχών της πενταετίας που προσμετρά ο αγώνας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ράλλυ (ERC) - η οποία περιλαμβάνει 19 αυτοκίνητα προδιαγραφών R5!

Στην κορυφή των 34 πληρωμάτων -από 17 χώρες- που θα αγωνιστούν στον αγώνα του ERC βρίσκεται ο νικητής των δύο πρώτων φετινών αγώνων του ERC -στις Αζόρες και στα Κανάρια νησιά- Alexey Lukyanuk. Ο φαντασμαγορικός Ρώσος της Russian Performance Motorsport, που έχασε το περσινό Ακρόπολις λόγω τραυματισμού του σε δοκιμές στη χώρα του, επιστρέφει φέτος για να προσθέσει στο ενεργητικό του μια νίκη στο Ακρόπολις.

Θα έχει να αντιμετωπίσει τον τρις πρωταθλητή Πορτογαλίας Bruno Magalhaes και μια σειρά εθνικών πρωταθλητών: τον τετράκις πρωταθλητή Ουγγαρίας Norbert Herczig, τον τετράκις πρωταθλητή Σλοβακίας, Πολωνό Grzegorz Grzyb, καθώς και τον πρωταθλητή Πολωνίας Lukasz Habaj, κυρίαρχο του ERC3 το 2016. Ο πρωταθλητής και περσινός νικητής του Ακρόπολις Kajetan Kajetanowicz, θυμίζουμε, απουσιάζει φέτος από το ERC καθώς αναζητά την τύχη του στο WRC.

Την ίδια στιγμή, έξι πληρώματα θα κρατήσουν τις σημαίες του ελληνισμού με αυτοκίνητα προδιαγραφών R5: ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2016 Γιώργος Φιλιππίδης επιστρέφει φέτος με το Skoda Fabia R5 και συνοδηγό τον Allan Harryman για να κερδίσει όσα η ατυχία του στέρησε πέρσι, ενώ ο 26χρονος Κύπριος Ανδρέας Τσουλόφτας με τον Αντώνη Χρυσοστόμου, φιλοδοξεί να κάνει ένα βήμα παραπάνω από πέρσι και να ανέβει στο βάθρο του ERC με το Citroen DS3 R5.

Ο καταγόμενος από την Καβάλα Ιορδάνης Σερδερίδης, παγκόσμιος πρωταθλητής του WRC Trophy 2017, μπορεί να τρέχει με βέλγικη αγωνιστική άδεια αλλά έχει βάψει το Skoda Fabia R5 στα χρώματα της ελληνικής σημαίας, ενώ ο Θέμης Χαλκιάς πραγματοποιεί ένα «όνειρο ζωής», όπως είπε, συμμετέχοντας με κορυφαίων προδιαγραφών αυτοκίνητο στο Ράλλυ Ακρόπολις - με ένα Skoda Fabia R5 και τον Λεωνίδα Μαχαίρα στο δεξί του μπάκετ. Με ίδιο αυτοκίνητο θα αγωνιστούν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης και Αντώνης Ιωάννου, ενώ στα μπάκετ ενός Ford Fiesta R5 θα βρεθεί ο Γιώργος Βασιλάκης με τον Επαμεινώντα Καρανικόλα.

Στη μάχη της κατηγορίας ERC, με τα νορμάλ προδιαγραφών NR4, δηλαδή τα Mitsubishi Lancer EvoX και Subaru Impreza WRX, τις πέντε διακεκριμένες ξένες συμμετοχές θα αντιμετωπίσουν αρκετοί ταχύτατοι ελληνικοί συνδυασμοί, ενώ οι κατηγορίες R2-R3 (κατηγορία ERC3 για το θεσμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ) έχουν τρεις ξένες συμμετοχές και δύο ελληνικές.

Όσο για το «εγχώριο» Ακρόπολις, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Ράλλυ Χώματος και Ράλλυ Χώματος Ιστορικών συγκέντρωσαν συνολικά 33 συμμετοχές για τον 3ο και 1ο φετινό γύρο του κάθε θεσμού αντίστοιχα. Επικεφαλής των 25 συμμετοχών του πρώτου είναι ο Γιάννης Μπαντούνας με τον Κωνσταντίνο Σούκουλη και το κόκκινο Mitsubishi Lancer EvoVI, νικητές των δύο πρώτων φετινών αγώνων στον Πύργο και στη Λαμία. Συνολικά η κατηγορία C2 έχει συγκεντρώσει οκτώ συμμετοχές, επτά έχει η C3 και από πέντε οι C5 και C6.

Συμμετοχές ERC

Συμμετοχές Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Ράλλυ Χώματος