04202024Σαβ

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 14:22

Αθρόα συμμετοχή στο 1ο Σεμινάριο Ασφάλειας στην αγωνιστική οδήγηση

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ  το Σεμινάριο Ασφάλειας στην αγωνιστική οδήγηση.
Η αίθουσα συσκέψεων της Ομοσπονδίας ήταν κατάμεστη από οδηγούς, συνοδηγούς, στελέχη και φίλους των αγώνων αυτοκινήτου, αφού οι συμμετοχές ξεπέρασαν τον προβλεπόμενο λόγω χώρου αριθμό των 40, ξεπερνώντας τις 50!
Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία των Σωματείων  Α.Σ.Σ.Ο.Α.Α. και ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α. που έδρασαν με την αιγίδα του Σ.Ο.Α.Α. είχε ως γενικότερο θέμα την ασφάλεια του πληρώματος ή του οδηγούς σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση. Στην τρίωρη διάρκειά του αναλύθηκαν από τους έμπειρους εισηγητές Άγγελο Ζήβα, Κίμωνα Κυριλλίδη, Αντώνη Καρδάτο και Απόστολο Πάλλα, πλήθος θεμάτων που αφορούν στην ασφάλεια των αγώνων όπως,  θέση οδήγησης και χρήση εξοπλισμού ασφαλείας, αντιδράσεις του πληρώματος ή του οδηγού σε περίπτωση ατυχήματος, τεχνολογία του εξοπλισμού ασφαλείας του οχήματος και  του ατομικού εξοπλισμού των οδηγών/συνοδηγών, στοιχεία Α’ βοηθειών και δράσεων σε περίπτωση τραυματισμού, κ.α.
Το παρών στο Σεμινάριο έδωσε ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος χαιρέτησε την πρωτοβουλία μίλησε για την σημασία της ασφάλειας στους αγώνες και στην καθημερινή οδήγηση, αναδεικνύοντας παράλληλα το θέμα ως κυρίαρχο για κάθε αγωνιστική εκδήλωση στη χώρα μας.
Συνολικά, η επιτυχία του εγχειρήματος, δεσμεύει τους πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας για διοργάνωση και άλλων παρόμοιων εκδηλώσεων στο άμεσο μέλλον.

Last modified on Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 14:49