Print this page
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 14:15

Ενημερωτική συνάντηση στελεχών της ΟΜΑΕ με εκπροσώπους του Τύπου

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 στις 17:00 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ ενημέρωση εκπροσώπων των ΜΜΕ.

Στην εκδήλωση, στην οποία σημειώθηκε αθρόα προσέλευση εκπροσώπων των ΜΜΕ, ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δημήτρη Μιχελακάκη η απόφαση του Παγκοσμίου Συμβούλιου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA που συνήλθε στις 19 Ιουνίου 2017, με βάση την οποία η Αθλητική Εξουσία (Sporting Power) εκχωρήθηκε επ’ αόριστον στην ΟΜΑΕ (σύμφωνα με το Άρθρο 5.2 του Καταστατικού της FIA), με άμεση εφαρμογή. Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη (η σχετική ενημέρωση από τη FIA παρελήφθη στις 27/6) αναμένεται να λύσει πολλά διαδικαστικά προβλήματα του σπορ στη χώρα μας, αλλά και να θέσει μια νέα δυναμική ανάπτυξης στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στις διάφορες καταγγελίες που παίρνουν το φώς της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες, οι οποίες οφείλονται στην ασυμβατότητα του Αθλητικού Νόμου με το διεθνές δίκαιο που διέπει τον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό. Ανέφερε επίσης τις προσπάθειες που γίνονται από την πλευρά της ΟΜΑΕ, ώστε να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι απαραίτητες αλλαγές στο υπό κατάρτιση νέο Αθλητικό Νόμο της Πολιτείας.
Τέλος, έγινε εκτενής αναφορά στις διεθνείς διοργανώσεις και στο Ράλλυ Ακρόπολις, το οποίο οφείλει η ΟΜΑΕ να διοργανώνει, αφού προσφέρει θετικά στην γενική εικόνα και αναβαθμίζει το σπορ στην χώρα μας.
Επίσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας είχε την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις ή και τοποθετήσεις δημοσιογράφων, για τα παραπάνω θέματα και όχι μόνο.

Παρόμοιες ενημερώσεις από τα στελέχη της ΟΜΑΕ και της ΕΠΑ προς τους εκπροσώπους του Τύπου θα πραγματοποιούνται σε τακτική βάση.

Last modified on Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 18:34