03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 14:20

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το Πρωτάθλημα Ενιαίου

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος Ενιαίου 2017 Skoda Fabia, το οποίο ήταν και το κυρίως θέμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου.
Με βάση το ενδιαφέρον αλλά και τις απορίες που εκφράζονται από οδηγούς στα μέσα επικοινωνίας με τον Σ.Ο.Α.Α., ο Σύνδεσμος είναι αναγκασμένος να παρατείνει την ημερομηνία λήξης υποβολών ενδιαφέροντος για την 3η Φεβρουαρίου 2017, ημέρα Παρασκευή.
Παράλληλα τα μέλη του Δ.Σ. θα ήθελαν να τονίσουν πως οι προσπάθειες για την οργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή του συγκεκριμένου θεσμού είναι κάθε άλλο παρά απλές, κάτι που καταδεικνύεται από το γεγονός πως Πρωτάθλημα Ενιαίου υπήρξε τελευταία φορά περισσότερο από μια δεκαετία πριν. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. του Σ.Ο.Α.Α. και τα αρμόδια όργανά του λαμβάνουν σοβαρά υπόψην κάθε πρόταση και ιδέα από οποιονδήποτε, εργάζονται ωστόσο  προς την κατεύθυνση το Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017 Skoda Fabia να είναι απολύτως δίκαιο και αξιοκρατικό για κάθε συμμετέχοντα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τεχνικά στοιχεία του Πρωταθλήματος Ενιαίου, τονίζεται πως ο γενικός τεχνικός κανονισμός του πρωταθλήματος προκύπτει από το βιβλίο του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Δεν θα επιτρέπονται δηλαδή επεμβάσεις σε μηχανολογικά μέρη και άλλα δομικά μέρη του οχήματος πλην αυτών που ορίζει ο κατασκευαστής ή έχει εξαιρέσει ο Σύνδεσμος με ειδικό κανονισμό. Ο Σύνδεσμος θα ορίσει τις τεχνικές προδιαγραφές για την μετατροπή του αυτοκινήτου σε αγωνιστικό οι οποίες θα αφορούν το σύνολο των συμμετεχόντων. 
Σε ό,τι αφορά την εγγύηση, αυτή περιλαμβάνει και καλύπτεται από τους όρους της κατασκευάστριας εταιρείας που είναι οι συνήθεις όροι που διέπουν τις εργοστασιακές εγγυήσεις και συνοδεύουν την αγορά οποιουδήποτε αυτοκινήτου.

Κατηγορίες συμμετεχόντων
Για το Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017 Skoda Fabia ορίζονται δύο κατηγορίες συμμετοχής. Η Junior και η Senior. Πρόθεση του ΣΟΟΑ είναι στην πρώτη κατηγορία να μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί μέχρι το 30ο έτος της ηλικίας τους, οι οποίοι επιπροσθέτως δεν θα έχουν κερδίσει τίτλο πρωταθλητή ή κυπελλούχου σε οποιοδήποτε είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.
Διευκρινίζεται πως κάθε οδηγός που το ημερολογιακό έτος που ολοκληρώνεται το Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017 Skoda Fabia συμπληρώνει το 31ο έτος ηλικίας, θα συμμετέχει στην κατηγορία Senior.
Στην κατηγορία Senior θα μπορούν να συμμετέχουν οδηγοί ανεξαρτήτως ηλικίας ή διακρίσεων στους ελληνικούς αγώνες, είτε είναι κάτοχοι αγωνιστικής άδειας, είτε εκδίδουν για πρώτη φορά. Επίσης στην κατηγορία Senior θα συμμετέχουν και οδηγοί κάτω των 30 ετών οι οποίοι όμως έχουν διακριθεί στο παρελθόν σε Πρωταθλήματα ή Κύπελλα σε οποιοδήποτε είδος αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Πριμ – Έπαθλα διάκρισης
Ο Σύνδεσμος ανακοινώνει πως οι διακριθέντες σε κάθε αγώνα του Πρωταθλήματος Ενιαίου 2017 Skoda Fabia θα μοιράζονται συνολικά 2.600 €. Το χρηματικό έπαθλο είναι μια ευγενική χορηγία της ακτοπλοϊκής εταιρίας Seajets και αφορά αποκλειστικά την κατηγορία Junior.
Θα κατανέμεται στους 6 πρώτους της συγκεκριμένης κατηγορίας το ποσό των 2.600€, ως εξής:
1ος νικητής – 1.000€
2ος νικητής – 600€
3ος νικητής – 400€
4ος νικητής – 300€
5ος νικητής – 200€
6ος νικητής - 100€
Το έπαθλο θα απονέμεται στον οδηγό μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του αγώνα.

Μετά το πέρας της 3ης Φεβρουαρίου που είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή (δείτε την φόρμα που επισυνάπτεται), το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου θα υποδεχθεί στα γραφεία του στον Πειραιά, Ακτή Κονδύλη 24, 2ος όροφος, όσους ενδιαφερόμενους επιθυμούν να συζητήσουν με τα μέλη του Δ.Σ. λεπτομέρειες για το Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017 Skoda Fabia. Η συνάντηση έχει οριστεί ήδη για την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στα γραφεία του Συνδέσμου.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

ΔΤ Σ.Ο.Α.Α.