04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 13:24

Ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ για την παρέμβαση της ΕΛΠΑ...

Η Ομοσπονδία μας αντιμετώπισε αδιανόητη παρέμβαση από την ΕΛΠΑ αναφορικά  με τον επιλεγμένο από την Επιτροπή Karting και την Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) αθλητή Κωνσταντίνο Κομνηνό, για να συμμετάσχει στο CIK-FIA Academy Trophy 2017, προτείνοντας άλλον αθλητή.

Η επιλογή του αθλητή σε αυτές τις περιπτώσεις, ανήκει σε αυτούς που φρόντισαν, ανέπτυξαν, διοργάνωσαν,  ασφάλισαν το ελληνικό Karting και επιμόρφωσαν στελέχη. Βασικό στοιχείο της επιλογής του Κωνσταντίνου Κομνηνού, ήταν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μιας τέτοιας διεθνούς διοργάνωσης σε σχέση με την ηλικία και την κατηγορία του αθλητή κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονιάς συμμετοχής του (Mini-Junior). 

Η ΕΛΠΑ και το "στέλεχος" της μπορεί να έλαμψαν διά της απουσίας τους από τα πρόσφατα τεκταινόμενα του ελληνικού Karting, παρόλα αυτά δε δίστασαν να εκμεταλλευθούν τα τυπικά πλέον προνόμια που εξακολουθούν να "απολαμβάνουν" από τη FIA, φέρνοντας εμπόδιο σε αυτή την επιλογή με αντιπαιδαγωγικό και αντιδεοντολογικό τρόπο. Παρόλα αυτά, η ΟΜΑΕ εμμένει στην επιλογή του Κωνσταντίνου Κομνηνού, ως εκπροσώπου της χώρας μας στο CIK-FIA Academy Trophy 2017 και δηλώνει πως δε θα αποδεχθεί ή υποστηρίξει καμιά άλλη υποψηφιότητα, εφαρμόζοντας τον Αθλητικό Νόμο και τηρώντας το καταστατικό και τις αποφάσεις των οργάνων της.

Η ΟΜΑΕ, συνηθισμένη από τις πρακτικές της ΕΛΠΑ και των "στελεχών" της, δεν εκπλήσσεται, ωστόσο, από τους συντελεστές της ανάπτυξης του ελληνικού Karting, που είναι οι αθλητές, οι γονείς και οι προετοιμαστές, διατηρεί πραγματικές ελπίδες και έχει υψηλές απαιτήσεις, οι οποίες ξεπερνούν τις όποιες ευκαιριακές επιλογές. Με βάση αυτό ακριβώς το σκεπτικό, καμαρώνει για την αξιοπρεπέστατη στάση που διατηρεί σε αυτό το σημαντικό θέμα, η οικογένεια του νεαρού Κωνσταντίνου Κομνηνού και την ευχαριστεί θερμά για αυτό!

Δημήτρης Μιχελακάκης - Πρόεδρος Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος

Επιτροπή Αγώνων

Επιτροπή Karting

Last modified on Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2017 13:32