03192024Τρι
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 13:41

3ος Αγώνας DGC και 2ο Dirt Games ΑΣΜΑ: Συμμετοχές

Το 2ο Dirt Games ΑΣΜΑ που θα διεξαχθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.) συγκέντρωσε 35 συμμετοχές. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) και του Δήμου Χαλκιδέων και διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διαδρομή που χαράχθηκε περιφερειακά της Πίστας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Δήμου Χαλκίδος που βρίσκεται στη θέση ΠΕΙ Δοκού. Ο αγώνας προσμετράει στο νεοσύστατο Dirt Games Challenge, όντας ο τρίτος γύρος του θεσμού που απευθύνεται σε χωμάτινες φόρμουλες.
Στην κατηγορία 2000+ κυβικών, ο περσινός νικητής, Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του και φέτος, έχοντας ως αντιπάλους τον τρίτο το 2016 Νικόλαο Χαλιβελάκη (Mitsubishi Lancer Evo IX), τον επανεμφανιζόμενο Άρη Μαγιάφη (Mitsubishi Lancer Evo IX), αλλά και το Στέφανο Θεοχαρόπουλο με ίδιο αυτοκίνητο. Στην κατηγορία έως 2000 κυβικών, τα Ford Escort MKII έχουν τη τιμητική τους, με τους Ντίνο Αντωνίου, Γιώργο Δήμο, Παναγιώτη Αρμυριώτη και Κωνσταντίνο Ζωτιάδη να δίνουν το παρών και στη δεύτερη διοργάνωση του αγώνα. Ικανός για τη νίκη εμφανίζεται και ο Πέτρος Μπούσουλας που οδηγεί ένα Volkswagen Golf II. Στα 1600, γνωστοί από τη συμμετοχή τους στο TRC, οι Γρηγόρης Λάτσης, Παρασκευάς Λάτσης και Βαγγέλης Λάτσης θα έχουν ωραία ενδοοικογενειακή κόντρα με το Peugeot 206. Ο Αντώνης Κωτσόπουλος με το Citroen Saxo VTS και ο Σταύρος Μπουντουράκης με Toyota Starlet θα παλέψουν για την πρωτιά. Στα μικρά, την κατηγορία δηλαδή έως 1400 κυβικά, ξεχωρίζει ο Γιάννης Χεκιμιάν με το μικρό, αλλά θαυματουργό Daihatsu Sirion, ενώ για τη νίκη θα αγωνιστούν οι Ηλίας Μανούσκος με Toyota Yaris και ο «αειθαλής» Θεόδωρος Εγγλέζος (Toyota Starlet EP 91).
Στο πλαίσιο του 3ου αγώνα του Επάθλου DGC, 17 χωμάτινες φόρμουλες θα δώσουν το παρών στη Χαλκίδα και σίγουρα θα αποσπάσουν το χειροκρότημα των θεατών, τόσο λόγω της ταχύτητάς τους, όσο και του θεάματος που προσφέρουν. Στα 650 κυβικά, ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Κωνσταντίνος Χριστόπουλος (Lahoz Speedcar 2) θα ταξιδέψει στη Χαλκίδα με στόχο να ξεφύγει κι άλλο στην κατάταξη, ωστόσο το έργο του θα είναι δύσκολο, έχοντας να αντιμετωπίσει τους σαφώς ικανότατους Γιώργο Ζυμαρίδη (SR Kartcross), Γιάννη Χεκιμιάν (Speedcar Xtrem), Γιώργο Μπάσδελη (Lahoz Speedcar 2), Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο (SR Kartcross) και Λάμπρο Αθανασούλα (SR Kartcross). Στα 750 cc, ο Γιώργος Ζυμαρίδης (Speedcar Xtrem) θα έχει ωραία κόντρα με τον Χαράλαμπο Γαζετά (Speedcar Xtrem), ενώ και οι Μιχάλης Τακιδέλης (Speedcar Xtrem) και Βασίλης Παπαφιλίππου (Speedcar Xtrem) θα διεκδικήσουν τη διάκριση. Ανοιχτά είναι τα μέτωπα στην κατηγορία Open, με τον πρωτοπόρο Επαμεινώνδα Καρανικόλα (Autocross 4x4) να θέλει τη νίκη για να φτάσει πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Οι Πάνος Αποστόλου (Kartcross Open) και Ανδρέας Μπάσδελης (Lahoz Speedcar 2) θα καταδιώξουν τον επικεφαλής της βαθμολογίας.
Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια (10.30) και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει ο αγώνας. Το μήκος της πίστας ανέρχεται στα 2300 μέτρα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές! Σας περιμένουμε!

Συμμετοχές

Last modified on Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 13:43