03292024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 13:11

Πρωτάθλημα Ενιαίου 2017, 5ος και 6ος Αγώνας: Αποτελέσματα

•    Νέα διπλή νίκη για τον Νίκο Ζάχο.
•    Φίλιππος Καλέσης και Γιάννης Ποτουρίδης μοιράστηκαν τις νίκες στην κατηγορία των Νέων.
•    Οι πιο θεαματικές και ανταγωνιστικές κούρσες στο Τατόι ήταν αυτές του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017.

Με μια ακόμη διπλή νίκη  συνδύασε την έναρξη των αγώνων σε πίστα για το SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαιο 2017 ο Νίκος Ζάχος, καθώς επικράτησε στην Γενική κατάταξη και στους δύο αγώνες στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Τατοΐου.
Στον πρωινό αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία των αγώνων του 1ου γύρου του φετινού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, ο Νίκος Ζάχος προσπέρασε νωρίς τον poleman Φίλιππο Καλέση και οδήγησε με άνεση στην νίκη. Πίσω του τερμάτισε ο νεαρός οδηγός που προέρχεται από τα καρτ και το βάθρο συμπλήρωσε ο Μίλτος Κύρκος.

Το βάθρο των Νέων συμπλήρωσαν, πίσω από τον Καλέση, οι Στράτος Κυρλαγκίτσης και Παναγιώτης Ρουστέμης οι οποίοι ήταν πρωταγωνιστές στις πιο εντυπωσιακές μάχες μέσα στην πίστα με επαφές και εναλλαγές μεταξύ τους στις θέσεις που διεκδικούσαν.
Γιώργος Καμιτσάκης και Στάθης Κουκέας ακολούθησαν στην 6η και 7η θέση αντίστοιχα για να βρεθούν έτσι αρκετά ψηλά ανάμεσα στους οδηγούς που είναι άνω των 30 ετών. Μπροστά τους βέβαια μέσα στον αγώνα είχε τερματίσει ο Γιάννης Ποτουρίδης, όμως τα 30 δευτερόλεπτα ποινής λόγω προσπέρασης υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας, τον έριξαν τελικά 9ο. Μπροστά του 8ος πέρασε έτσι ο Γιάννης Χαραλαμπόπουλος ο οποίος αν και δεν είχε ένα ευχάριστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο λόγω προβλημάτων στο αυτοκίνητό του, συγκέντρωσε σημαντικούς βαθμούς που τον διατηρούν ανάμεσα στους διεκδικητές του τίτλου των Νέων.
Στον δεύτερο αγώνα η σειρά εκκίνησης ήταν αντεστραμμένη για τους έξι πρώτους, έτσι ο Γιώργος Καμιτσάκης απόλαυσε την pole position τη στιγμή που ο Νίκος Ζάχος ξεκινούσε έκτος. Χρειάστηκαν τέσσερις γύροι στον νικητή του πρώτου αγώνα να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να διπλασιάσει τις νίκες του με το βάθρο να συμπληρώνεται από τον Μίλτο Κύρκο και τον Γιώργο Καμιτσάκη.
Στους Νέους ο Γιάννης Ποτουρίδης πήρε την νίκη με τον Χαραλαμπόπουλο να ακολουθεί δεύτερος και τον Ταξιάρχη Ασημακόπουλο να παίρνει μια σπουδαία τρίτη θέση.
Ανάμεσα σε εκείνους που ξεχώρισαν ήταν ο Στάθης Κουκέας που ως πρωτοεμφανιζόμενος σε αγώνες έδειξε σημάδια ταχύτητας τα οποία όταν συνδυαστούν με εμπειρία θα μπορούν ίσως να του δώσουν και καλύτερες θέσεις, βαθμολογικά.
Οι δύο αγώνες του SEAJETS ΣΟΑΑ Ενιαίου 2017 ήταν αναμφίβολα οι πιο ενδιαφέροντες και θεαματικοί όλων των κατηγοριών στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Έντονες μονομαχίες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, διεκδικήσεις σχεδόν για κάθε θέση ανάμεσα στους οδηγούς, τζαρτζαρίσματα και προσπεράσεις και πάνω από όλα άριστο κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς με την καρό σημαία τελείωνε και οποιαδήποτε… κόντρα.

Αποτελέσματα

Last modified on Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2017 13:17