04242024Τετ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Κυριακή, 28 Μαϊος 2017 18:22

39ο Ράλλυ Αχαιός: Αποτελέσματα

Με νικητές τους Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο ολοκληρώθηκε ο ασφάλτινος αγώνας που διεξήχθη με επίκεντρο τα Καλάβρυτα στις 27-28 Μαΐου.

Το 39ο Ράλλυ Αχαιός διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών" (Α.Ο.Π.) και αποτέλεσε τον 3ο γύρο του Περιφερειακού Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, που είναι μέρος του Κυπέλλου Ασφάλτου 2017. Η εκκίνηση δόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 27 Μαΐου από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα, ενώ αμέσως μετά τα 25 πληρώματα που εκκίνησαν αγωνίστηκαν στις δύο πρώτες διαδρομές του αγώνα (Κομπηγάδι, Πριόλιθος), πριν φτάσουν στα Καλάβρυτα για διανυκτέρευση. Η συνέχεια, την Κυριακή 28 Μαΐου, περιλάμβανε δύο ακόμη περάσματα από την Ειδική Διαδρομή "Πριόλιθος", καθώς η Ειδική Διαδρομή "Αγία Λαύρα" ακυρώθηκε μετά από απόφαση των αγωνοδικών.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, νικητές του αγώνα αναδείχθηκαν οι Νίκος Καρπάνος-Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer EVO X, C2-N4) οι οποίοι σημείωσαν τον ταχύτερο χρόνο και στις 4 διαδρομές του αγώνα. Στη δεύτερη θέση τερμάτισαν οι "Nikon"-Χρήστος Κουζιώνης (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4), που επιβλήθηκαν μόλις στην τελευταία, Power Stage, των Γιώργου Αργυρίου-Γιώργου Βότση (Mitsubishi Lancer EVO IX, C2-N4) οι οποίοι πάντως ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Σημειώνεται, πως οι νικητές των δύο πρώτων γύρων του Κυπέλλου Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος, Γιώργος Αναπολιωτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Seat Ibiza Kit Car EVO II, C2-A8) δεν εκκίνησαν ζητώντας τη μη πραγματοποίηση της Ειδικής Διαδρομής "Αγία Λαύρα", λόγω ημιτελών έργων αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα, απόφαση που τελικά ελήφθη από τους αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σκέλους.

Όσον αφορά στην F2, οι Βασίλης Αναδιώτης-Μανώλης Μακρινός (Renault Clio Sport, C3-A7) έφτασαν στη δεύτερη φετινή τους νίκη, τερματίζοντας παράλληλα στην 4η θέση της γενικής κατάταξης και επικρατώντας στην Κατηγορία C3. Μια θέση πιο πίσω βρέθηκαν οι Χρήστος Παραβάντης-Δημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106 S16, C5-A6) κερδίζοντας την Κατηγορία C5, ενώ την εξάδα συμπλήρωσαν οι τοπικοί Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Peugeot 106 S16, C5-A6). Οι Ανδρέας Μαργαρώνης-Μιχάλης Αφαλωνιάτης (Citroen Saxo, C5-A6), εκ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας, εγκατέλειψαν με σπασμένο ψαλίδι. Στην Κατηγορία C4, που συγκέντρωσε αρκετές συμμετοχές στο Ράλλυ Αχαιός, επικράτησαν οι Αθανάσιος Τσάμης-Νίκος Τσάμης (Citroen AX, C4-E10), ενώ στην C6 η νίκη πέρασε στα χέρια των Γιώργου Σύλλα-Πηνελόπης Αναστασοπούλου (Peugeot 106 S16, C6-N2).

Το Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Νοτίου Ελλάδος ετοιμάζεται για το καλοκαιρινό του διάλειμμα, καθώς ο 4ος γύρος του θεσμού είναι το Athens Rally Sprint, που έχει προγραμματιστεί για τις 9-10 Σεπτεμβρίου.

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

   

 

 

Last modified on Δευτέρα, 29 Μαϊος 2017 17:09