04252024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 20:05

Ανάβαση Πλατάνι "Πιτίτσα": Συμμετοχές

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου στην Πιτίτσα, με τη συμμετοχή 67 οδηγών.

Σε πλήρη δράση παραμένει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων, ένας ιδιαίτερα δημοφιλής θεσμός που προσελκύει πολλούς θεατές σε κάθε αγώνα. Ο 5ος γύρος του φετινού Πρωταθλήματος θα διεξαχθεί πολύ κοντά στην Πάτρα και είναι η Ανάβαση Πλατάνι "Πιτίτσα" που διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών" (Α.Ο.Π.).

Η διαδρομή είναι γνωστή αφού η Πιτίτσα αποτελεί εδώ και δεκαετίες, αγαπημένο προορισμό για οδηγούς και θεατές. Η αφετηρία βρίσκεται στην έξοδο του Δ.Δ. Πλατάνι Αχαΐας, το οποίο απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την Πάτρα, ενώ ο τερματισμός της διαδρομής βρίσκεται στην είσοδο του Δ.Δ. Αργυρά. Μάλιστα, ο νέος ασφαλτοτάπητας θα βοηθήσει τους οδηγούς ώστε να πετύχουν ακόμη καλύτερες επιδόσεις και ο συναγωνισμός αναμένεται έντονος σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Το πρόγραμμα του διημέρου θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουλίου με τα Χρονομετρημένα Δοκιμαστικά στις 11:30, ενώ το πρώτο από τα δύο αγωνιστικά σκέλη που θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα την Κυριακή 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει στις 10:00.

Η διασπορά των οδηγών σε Ομάδες και Κλάσεις είναι αξιοσημείωτη, αφού όλες οι Ομάδες συγκεντρώνουν περίπου τις ίδιες συμμετοχές. Συγκεκριμένα, η Ομάδα Ν έχει προσελκύσει 16 οδηγούς με την Κλάση Ν2 να έχει τη μερίδα του λέοντος, ενώ στο πλαίσιο της Ομάδας Α θα συμμετάσχουν 18 οδηγοί. Η Ομάδα Ε διαθέτει ακόμη 16 αυτοκίνητα, τη στιγμή που στη Formula Saloon θα αγωνιστούν ακόμη 17 οδηγοί.

Η Ανάβαση Πλατάνι "Πιτίτσα" βρίσκεται προ των πυλών και το θέαμα είναι εξασφαλισμένο, οπότε η παρακολούθηση του αγώνα το Σαββατοκύριακο 1-2 Ιουλίου αποτελεί μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 12:00