04192024Παρ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 19:43

2η Ανάβαση Λιβαδίου: Συμμετοχές


Με 29 συμμετοχές θα πραγματοποιηθεί στις 1-2 Ιουλίου η επιστροφή της Ανάβασης Λιβαδίου στο ημερολόγιο των ελληνικών αγώνων.

Η 2η Ανάβαση Λιβαδίου, διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο "Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης" (Α.Ο.Θ.) και είναι ο 3ος γύρος του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος. Μπορεί να πέρασαν 14 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, ωστόσο ο αγώνας σε μια όμορφη τοποθεσία κοντά στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει και προμηνύει όμορφο θέαμα για τους θεατές που θα βρεθούν στο βουνό, ώστε να συνδυάσουν τα αγωνιστικά περάσματα με το όμορφο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Ο αγώνας στη διαδρομή των 3,9 χιλιομέτρων, θα ξεκινήσει το Σάββατο 1 Ιουλίου με τις Χρονομετρημένες Δοκιμές και θα κορυφωθεί με τον αγώνα που περιλαμβάνει 2 σκέλη, την Κυριακή 2 Ιουλίου, πριν την Απονομή που θα λάβει χώρα στην Κεντρική Πλατεία του χωριού Λιβάδι. Το πρώτο αυτοκίνητο θα ξεκινήσει και τις δύο ημέρες στις 11:00, ενώ η διαδρομή θα κλείσει μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 10:00. Όσον αφορά στις συμμετοχές, η Κατηγορία Α και η Formula Sloon διαθέτουν από 9 αυτοκίνητα, ενώ πιο πολυπληθής είναι η Ομάδα Ε με 11 συνδυασμούς.

Η 2η Ανάβαση Λιβαδίου διεξάγεται με την υποστήριξη του Δήμου Θέρμης, της Τοπικής Κοινότητας Λιβαδίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιβαδιωτών Θεσσαλονίκης , τους ανθρώπους και επαγγελματίες της Θέρμης καθώς και τους εθελοντές πολιτικής προστασίας Θέρμης - Λιβαδίου.

Μέσω του www.soaave.gr θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής παρακολούθησης του αγώνα.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΕΙΣ 2ης ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΛΙΒΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΑΤΕΣ

Η απόσταση από την πόλη της Θεσσαλονίκης είναι μόνο 25 χιλιόμετρα και το κομμάτι της ανάβασης είναι τεχνικό με κλειστές στροφές. Σε όλα τα σημεία υπάρχει μεγάλη ορατότητα της διαδρομής.

Η πρόσβαση για τα οχήματα θα κλείσει στις 10:00. Αναφορικά με την στάθμευση των πολιτικών οχημάτων θα υπάρχουν δύο διαθέσιμα σημεία.

Σημείο 1:
Το σημείο 1 βρίσκεται περίπου στην αφετηρία της ανάβασης και η πρόσβαση του είναι η ακόλουθη: Ξεκινώντας από Θεσσαλονίκη παίρνουμε τον δρόμο που μας οδηγεί προς την Αγία Αναστασία και τον Πολύγυρο και λίγο πριν φτάσουμε στα Βασιλικά υπάρχει πινακίδα που δείχνει αριστερά προς Λιβάδι / Πετροκέρασα / Περιστερά. Στρίβουμε αριστερά και περίπου στα 4χλμ ακολουθούμε τις πινακίδες προς Λιβάδι. Ο δρόμος μας βγάζει στην αφετηρία της ειδικής και το παρκάρισμα επιτρέπεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την αφετηρία.

Σημείο 2:
Το σημείο 2 μας οδηγεί στον τερματισμό της ανάβασης και η πρόσβασή του είναι η εξής: Ακολουθούμε τις οδηγίες του σημείου ένα απλώς αντί για να ακολουθήσουμε τις πινακίδες για Λιβάδι ακολουθούμε τις πινακίδες για Περιστερά. Διασχίζουμε το χωριό Περιστερά και βγαίνουμε στην διασταύρωση όπου ευθεία πάμε Λιβάδι και δεξιά για να κατεβούμε Βασιλικά. Στρίβουμε δεξιά και σε 3 περίπου χλμ είναι ο τερματισμός της ανάβασης. Το parking επιτρέπεται περίπου ένα χιλιόμετρο πριν τον τερματισμό.

Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης ενημερώνει τους θεατές ότι οι καταλληλότερες θέσεις για την θέαση του αγώνα είναι τα Κ4 και Κ9.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΔΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΟΔΟΙ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ ΝΑ ΑΦΗΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΔΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ. ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΣΗΣ.

 

Συμμετοχές

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 13:34