03282024Πεμ
Last updateΠεμ, 20 Απρ 2023 12am

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΑΑ: ΦΡ51
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ

 « ÓΠΟΥ ÁΜΙΛΛΑ ΕΝΤΑÝΘΑ ΚΑΙ ΝÍΚΗ ΕΣΤÍ  »

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016 14:42

Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Μεγάρων: Αποτελέσματα

Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων διπλός Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης, στον οποίο συμμετείχαν 28 οδηγοί.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Αθλητικό Σωματείο "Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής" (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), αποτελώντας τον 2ο και 3ο γύρο του Επάθλου Ατομικής Χρονομέτρησης Hellenic Time Trial Challenge (H.T.T.C.). 

Το αγωνιστικό κομμάτι αποτελούνταν από 2 ξεχωριστά σκέλη, καθένα από τα οποία προσμετρούσε ως ξεχωριστός γύρος στη βαθμολογία του HTTC. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε επιμέρους Κατηγορίες (Stock, Sport, Extreme, Saloon) ανάλογα με τις προδιαγραφές των οχημάτων που οδηγούσαν. 

Στην Κατηγορία Stock, για πολιτικά αυτοκίνητα με ελαστικά χρήσης δρόμου, νικητής και στα δύο σκέλη αναδείχθηκε ο Βασίλης Σιαφαρής (VW Golf), ενώ πίσω του ισοβάθμησαν οι Γιάννης Πάλμος (VW Golf 1.4Τ) και Νίκος Καρύδης (MG TF 160), που μοιράστηκαν από μία δεύτερη και μία τρίτη θέση σε αμφότερα τα σκέλη.

Στην Κατηγορία Sport, που συμμετείχαν πολιτικά αυτοκίνητα αποκλειστικά με ελαστικά Toyo Proxes R888 ή R8R, ο Σωκράτης Σταύρου (Peugeot 106 Rallye) ήταν ο ταχύτερος και στα δύο σκέλη, με τους Αθανάσιο Φάσσα και Χαράλαμπο Σταμούλη (Peugeot 106 Rallye) να ακολουθούν, διαμορφώνοντας ένα πανομοιότυπο βάθρο και στις δύο περιπτώσεις. 

Όσον αφορά στην Κατηγορία Extreme, στο πλαίσιο της οποίας κατατάσσονταν όλα τα οχήματα με κάθε τύπο ελαστικού, ο νικητής ήταν διαφορετικός στο κάθε σκέλος. Στο πρώτο σκέλος επικράτησε ο Νικηφόρος Πιτταράς (Honda S2000), ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του εμπρός από τους Ιορδάνη Κωνσταντινίδη (Skoda Fabia) και Δημήτρη Γαζετά (Subaru Impreza WRX STI). Στο δεύτερο σκέλος, ο Γαζετάς επανέκαμψε από ένα μηχανικό πρόβλημα και κατέκτησε τη νίκη εμπρός από τον Πιτταρά, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Κυριακόπουλος (Renault Clio RS). 

Τέλος, στην Κατηγορία Saloon οι οδηγοί χωρίστηκαν σε δύο επιμέρους κλάσεις, Ατμοσφαιρικών και Turbo, με τους αγώνες να χαρακτηρίζονται από έντονο συναγωνισμό.  Στα Ατμοσφαιρικά, νικητής του πρώτου σκέλους ήταν ο Νίκος Χρυσόπουλος (Mazda RX8), με τον Παναγιώτη Σολδάτο (Alfa Romeo GTAM) να ακολουθεί και τον Γιάννη Παπαμάρκο (BMW E21) να είναι τρίτος. Στο δεύτερο σκέλος ήταν η σειρά του Σολδάτου να επικρατήσει, με τους Χρυσόπουλο και Παπαμάρκο να ακολουθούν

Όσον αφορά στα Υπερτροφοδοτούμενα Αυτοκίνητα (Turbo) ταχύτερος του πρώτου σκέλους ήταν ο Χρήστος Παπαδόπουλος (Mitsubishi Lancer EVO), ακολουθούμενος από τους Κωνσταντίνο Λεκάκη (Lancia Delta Integrale) και Διονύση Τσουκαλά (Toyota Corolla AE 86), με τους δύο πρώτους να είναι οι μοναδικοί τερματίσαντες στο δεύτερο σκέλος και το Παπαδόπουλο να διπλασιάζει τις νίκες του.

Ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης Μεγάρων, έριξε την αυλαία στην αγωνιστική δραστηριότητα του HTTC για το 2016, οπότε τα βλέμμα όλων στρέφονται πλέον στην επόμενη χρονιά, που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

 

Αποτελέσματα

 

Στη σελίδα του αγώνα μπορείτε να βρείτε όλο το υλικό που έχει δημοσιευθεί

Last modified on Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017 16:28